به گزارش پگاه خبر؛استقراض خارجی یکی از شیوه های تامین مالی است. کشورها برای رفع مشکلاتی چون کسری بودجه یا انجام پروژه های مختلف به وام های بین المللی روی می آورند. وام های بین المللی نیز به انواع مختلفی تقسیم می شود. برخی از این وام ها مشروط به اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی […]
تحلیل آثار و تبعات استقراض خارجی در کشورهای مختلف
همان طور که گفته شد، تامین مالی بین المللی فرایندی است که در آن دولت یا بخش خصوصی می توانند برای پوشش هزینه های خود از منابع سرمایه ای خارج از کشور استفاده کنند. این منابع مالی انواع مختلفی دارد که در این بخش به این انواع مختلف خواهیم پرداخت.
دولت ها به دلایل مختلفی به استقراض خارجی روی می آورند. این دلایل را می توان به طور کلی در دو گروه قرار دارد. گروه اول دلایل اقتصادی و گروه دوم دلایل غیراقتصادی هستند. یکی از مهمترین دلایل اقتصادی برای اخذ وام خارجی، جبران کسری تراز پرداخت ها است. این موضوع بیشتر در کشورهای در حل توسعه رخ می دهد. از آن جایی که در این کشورها ارزش کالاهای وارداتی بیشتر از ارزش کالاهای صادراتی است، این کشورها دچار مشکلی تراز پرداخت می شوند.
بررسی تجربیات کشورهای مختلف نظیر شیلی، آرژانتین، اکوادور نشان می دهد که اجرای سیاست های تعدیل اقتصادی و استفاده از استقراض خارجی در کوتاه مدت آثاری چون کاهش تورم و افزایش درآمد خارجی داشته است اما در بلند مدت مشکلات مختلفی برای اقتصاد این کشورها به وجود آمده است.
کشورها به دلایل مختلفی نظیر تامین هزینه های پروژه یا کنترل بازار ارز و … به استقراض خارجی رو می آورند. وام های بین المللی به دو گروه وام های مشروط و غیرمشروط تقسیم می شوند. در زمان دریافت وام مشروط دولت ها موظف می شوند که سیاست های تعدیل اقتصادی را اجرا کنند. در این سیاست ها کنترل دولت به منابع مالی و سرمایه داخلی کاهش پیدا می کند. تجربیات کشورهای مختلف نشان می دهد که اگر به درستی نیاز کشور به سرمایه خارجی تعیین نشود و همین طور منابع ارزی به درستی مدیریت نشود. استقراض خارجی نه تنها کمکی به رفع مشکلات کشور نخواهد کرد بلکه در آینده، کشور دچار مشکلات مختلف دیگری نظیر انباشت بدهی خارجی و بحران ارزی خواهد شد. برای جلوگیری از این مخاطرات باید نخست نیاز کشور به سرمایه خارجی تعیین شود. منابع ارزی به خوبی مدیریت شود تا بازپرداخت ها به موقع صورت گیرد و همین طور دولت برای هزینه های داخلی خود از استقراض خارجی استفاده نکند.
لینک کوتاه :
https://pegahekhabar.ir/?p=25643
برچسب ها
شهردار کلانشهر شیراز؛ بازآفرینی محور زندیه ارائه شهرداری شیراز در اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان
در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار صورت گرفت؛ تجلیل از شهردار کلانشهر شیراز بهعنوان حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی
28 آبان 1403
قریب به ۱۰ هزار عنوان برنامه ویژه هفته بسیج در فارس اجرا می شود
جانشین فرمانده سپاه فجر فارس گفت: قریب به ۱۰ هزار عنوان برنامه جز برنامه های محوری بسیج در استان فارس ویژه هفته بسیج است که از ۲۹ آبان آغاز می شود.
27 آبان 1403
شهردار کلانشهر شیراز؛
بازآفرینی محور زندیه ارائه شهرداری شیراز در اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان
شهردار کلانشهر شیراز گفت: ارائه شهرداری شیراز در اجلاس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی جهان در خصوص بازآفرینی محور زندیه بود که در خلال این گزارش، علاوه بر معرفی ظرفیت های بی بدیل شیراز در حوزه های مختلف، چشم انداز، سیاست ها، اهداف و برنامه های مدنظر پروژه تشریح شد.
در آیین ملی بزرگداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار صورت گرفت؛
تجلیل از شهردار کلانشهر شیراز بهعنوان حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی
در آیین گرامیداشت روز کتاب، کتابخوانی و کتابدار همزمان با سیودومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران که با حضور رئیسجمهور، مقامات ملی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اهالی فرهنگ و جمع بزرگی از کتابداران سراسر کشور برگزار شد، از «محمدحسن اسدی» بهعنوان حامی برتر حوزه ترویج کتاب و کتابخوانی تجلیل شد.
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.