تغذیه مناسب مهمترین سپر دفاعی بدن در مقابل کرونا
تغذیه مناسب مهمترین سپر دفاعی بدن در مقابل کرونا

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: تغذیه مناسب، مهمترین سپر دفاعی مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا و ابتلا به آن محسوب می‌شود که باید شهروندان موارد لازم را در این بخش رعایت کنند. دکتر جواد آقازاده افزود: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری […]

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: تغذیه مناسب، مهمترین سپر دفاعی مناسبی برای مقابله با ویروس کرونا و ابتلا به آن محسوب می‌شود که باید شهروندان موارد لازم را در این بخش رعایت کنند.

دکتر جواد آقازاده افزود: عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در پیشگیری از بیماری‌های تنفسی از جمله بیماری ویروس کرونا دارد و این سیستم با تغذیه مناسب تقویت می‌شود.

وی اضافه کرد: عامل ابتلا به این ویروس بیماری‌های زمینه‌ای مثل دیابت و بیماری‌های ریوی، قلبی، سوء تغذیه و نداشتن تغذیه صحیح است.

وی اظهار داشت: کمبود دریافت غذایی و کمبود ویتامین‌هایی مثل ویتامین C و A و D و تضعیف سیستم ایمنی بدن احتمال ابتلا به بیماری‌ها را افزایش می‌دهد.

وی ادامه داد: با مصرف روزانه منابع غذایی دارای ویتامین C مانند سبزی و سالاد همراه با غذا می‌توان بدن را در مقابل انواع بیماری‌ها از جمله کرونا بیمه کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: میوه‌هایی مثل پرتقال، نارنگی، لیمو شیرین، کیوی و سبزی‌هایی مانند انواع کلم، گل‌کلم، شلغم، فلفل سبز، فلفل دلمه‌ای، جعفری، پیازچه، شاهی، گوجه‌فرنگی از منابع غذایی دارای ویتامین C است.

دکتر آقازاده بیان کرد: هویج و کدو حلوایی و سبزی‌های سبز تیره مثل اسفناج، برگ‌چغندر و برگ‌های تیره رنگ کاهو نیز از منابع خوب ویتامین A محسوب می‌شود.

وی اضافه کرد: به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری و تقویت سیستم ایمنی بدن مصرف روزانه سه واحد از گروه سبزی‌ها به‌جز سبزی‌های نشاسته‌ای و حداقل ۲ واحد میوه توصیه می‌شود.

وی افزود: کودکان زیر پنج سال، زنان باردار، سالمندان و بیمارانی که داروهای کورتونی مصرف می‌کنند بیشتر در معرض خطر ابتلا به بیماری کرونا هستند و لازم است نکات پیشگیرانه را بیشتر رعایت کنند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آذربایجان‌غربی گفت: مصرف روزانه سبزی یا سالاد همراه با آب لیموترش یا آب نارنج تازه، استفاده از هویج و کدو حلوایی در غذاهای روزانه، مصرف پیاز خام به دلیل داشتن ویتامین C همراه با غذا، پرهیز از مصرف سوسیس و کالباس و سایر فست‌فودها و غذاهای چرب و سنگین و استفاده از منابع پروتئین در غذای روزانه مثل حبوبات یا تخم‌مرغ از جمله نکاتی است که این گروه‌های حساس باید رعایت کنند.

دکتر آقازاده بیان کرد: کمبود ریزمغذی‌هایی مانند آهن و روی نیز باعث ضعف سیستم ایمنی بدن می‌شود که برای جبران کمبود این ریزمغذی‌ها می‌توان از حبوبات به‌عنوان جایگزین مناسب گوشت، شیر و لبنیات، سبزی‌های برگ سبز و انواع خشکبار استفاده کرد.

وی ادامه داد: از خوردن غذاهایی که خوب پخته نشده مثل تخم‌مرغ عسلی، نیمرو، کباب‌های مغز پخت نشده باید خودداری شود.

رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی آذربایجان‌غربی گفت: در صورتی‌که علایم سرماخوردگی دارید، از غذاهای آبکی مثل سوپ و آش همراه با آبلیموی تازه و مایعات گرم استفاده کنید.

دکتر آقازاده افزود: از جوانه گندم، ماش و شبدر که حاوی ویتامین C هستند، در رژیم غذایی روزانه خود استفاده کنید و مصرف میوه‌های حاوی آنتی اکسیدان مثل انار، پرتقال خونی، گریپ فروت را در برنامه غذایی خود قرار دهید.

وی همچنین تاکید کرد: رعایت تعادل و تنوع در برنامه غذایی روزانه و حصول اطمینان از دریافت کافی ریزمغذی‌ها و پروتئین از برنامه غذایی روزانه، نقش مهمی در پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها از جمله ویروس کرونا دارد.

به گزارش ایرنا دوره نهفتگی ویروس کرونا در بدن انسان از ۲ روز تا ۱۴ روز طول می‌کشد و همین موجب سخت‌تر شدن کار درمان می‌شود.