هم استانی ها، بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند
هم استانی ها، بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از آلوده نبودن شیرهای پاستوریزه و صنعتی خبر داد و تاکید کرد: هم استانی ها بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند. به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «محمدجواد خشنود» در پی انتشار مطلبی در خصوص آلوده بودن شیرهای مصرفی در بازار ایران به سم […]

معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز از آلوده نبودن شیرهای پاستوریزه و صنعتی خبر داد و تاکید کرد: هم استانی ها بدون نگرانی شیر پاستوریزه مصرف کنند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، دکتر «محمدجواد خشنود» در پی انتشار مطلبی در خصوص آلوده بودن شیرهای مصرفی در بازار ایران به سم آفلاتوکسین، گفت: بیان این موضوع بیشتر از آن که جنبه علمی و دلسوزانه برای هموطنان داشته باشد، نتیجه نداشتن تجربه کافی و عدم درک گوینده بوده و باعث تشویش اذهان عمومی شده است.
او افزود: آفلاتوکسین یک کشف تازه نیست و بیش از ۴۰ سال است که وجود این سم قارچی در لبنیات، غلات، حبوبات، ادویه، میوه های خشک، مغزها مانند پسته، بادام و گردو شناخته شده است.
دکتر خشنود اضافه کرد: چندین سال است که در دنیا به ویژه در ایران، نظارت ها بر روی محصولات غذایی به ویژه لبنیات بیشتر شده است و کارخانه های تولیدی نیز با استفاده از مواد اولیه با کیفیت بالا و سالم و با تجهیز دستگاه ها و انجام روش های نوین و به روز دنیا، محصولاتی تولید و روانه بازار کنند که تمامی استانداردهای لازم را دارا باشد.
او با بیان اینکه صنایع غذایی کشور به ویژه صنایع لبنی پیشرفت قابل توجهی در سطح منطقه داشته است گفت: ایران یازدهمین کشور تولیدکننده لبنیات در دنیا است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در توضیح نظارت های انجام شده در زمینه وجود آفلاتوکسین در محصولات مختلف، افزود: در سال گذشته، از ۴۰۲ نمونه لبنیات و سایر محصولات مانند میوه های خشک شده، مغزها مانند گردو، بادام و پسته در آزمایشگاه مرجع معاونت دارو و غذای دانشگاه علوم پزشکی شیراز، فقط ۲۳ مورد موارد غیر منطبق با استاندارد مشاهده شد، همچنین در سال جاری از ۱۶۵ نمونه لبنیات مانند شیر، دوغ و ماست، چهار مورد غیرمنطبق با استانداردها بوده که از عرضه آن به بازار جلوگیری و تمامی این محصولات توقیف و موسسه متخلف به مراجع قضایی معرفی شد.
دکتر خشنود اظهار کرد: هر چند آفلاتوکسین در شرایط نامناسب در انباشتگی و رطوبت و حرارت خوراک دام ها، حبوبات و غلات رشد می کند، اما با توجه به رعایت استانداردها در کشور و نظارت ویژه وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی به عنوان متولیان و حامیان سلامت مردم، تمامی محصولات مورد پایش قرار می گیرند تا در نهایت محصولات ایمن و بدون عوارض به دست مصرف کنندگان برسد.
او یادآور شد: در ماه های اخیر موضوع وجود قرص و کپسول در کیک و کلوچه تولیدی کشور در بین مردم جامعه انتشار یافت که این اقدام مخل سلامت، جز آسیب به تولیدکنندگان داخلی و تشویش اذهان عمومی، هدف دیگری از سوی دشمنان در پی نداشت و مراحل قانونی پیگیری آن از سوی مقامات قضایی و سازمان های ذیربط در دست پیگیری است و در طرح این موضوع نیز در همان راستا است.
دکتر خشنود افزود: خوشبختانه در حال حاضر محصولات لبنی ایران به بسیاری از کشورها صادر می شود و تاکنون موردی از مرجوع کردن محصولات لبنی به دلیل آلودگی به آفلاتوکسین گزارش نشده است، این مسئله نشان دهنده سلامت محصولات لبنی تولیدی کشور است.
معاون غذا و داروی دانشگاه بیان کرد: در موضوع آلوده بودن شیرهای پاستوریزه هم نحوه بیان و هم نحوه انتشار آن از بی تدبیری بوده، صرفا به استناد یک مقاله بوده و عدم توجه به جمیع جهات موضوع ،اظهار نظر صورت گرفته که همین مسئله باعث تنش و ایجاد نگرانی در بین مردم شد.
دکتر خشنود توصیه کرد: مردم با اطمینان کامل می توانند شیرهای پاستوریزه و صنعتی را مصرف کنند، زیرا نظارت ها و پایش ها بسیار جدی و به صورت مستمر از سوی مسوولان سلامت انجام می شود و با توجه به پایین بودن سرانه مصرف شیر در ایران نسبت به کشورهای دنیا، انتشار اخباری مشابه، ضمن ایجاد تشویش و نگرانی در مردم، موجب مصرف کمتر شیر می شود که در نتیجه در چند سال آینده خطر ابتلا به پوکی استخوان بالا می رود.