به گزارش پگاه خبر، دکتر اورنگ ایلامی با تاکید بر اهمیت توجه به افزایش شیوع بیماری های غیر واگیر به عنوان عامل اصلی مرگ و میر در سراسر جهان، گفت: یکی از اقدامات مهم در کاهش بروز بیماری های غیر واگیر، افزایش سطح آگاهی مردم است که در همین راستا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هر ساله اقدام به برگزاری پویش ملی آموزش همگانی تغذیه سالم در سراسر کشور می کند.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه پویش امسال با هدف اطلاع رسانی و اصلاح باورهای نادرست در مورد روغن و چربی ها و با تاکید بر شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» برگزار می شود، افزود: فرهنگسازی در خصوص نقش روغن ها و چربی ها در برنامه غذایی سالم، اصلاح باورهای نادرست در خصوص روغن ها و چربی ها و پیشگیری از بیماری های مزمن یا غیرواگیر با انتخاب روغن مناسب، از جمله اهداف پویش امسال است.
دکتر ایلامی ضمن اشاره به اینکه چربی ترانس شریان ها را مسدود می کند و خطر حمله قلبی و مرگ را افزایش می دهد، عنوان کرد: سازمان جهانی بهداشت حذف این چربی ها را به عنوان یک مداخله مقرون به صرفه برای کشورهای با درآمد کم و متوسط توصیه می کند.
وی با تاکید بر اینکه برنامه غذایی باید به گونه ای تنظیم شود که حداکثر ۳۰ درصد از کالری روزانه از روغن ها تامین شود، افزود: می بایست میزان اسید چرب اشباع ۱۰ درصد و اسید چرب ترانس روغن های مصرفی حداکثر تا یک درصد محدود شود.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه بر اهمیت توجه مردم به نشانگر های مواد غذایی تاکید کرد و گفت: نشانگرهای مواد غذایی همان برچسب روی محصولات غذایی هستند که مقدار پنج شاخص مهم مؤثر در سلامتی یعنی انرژی، قند، چربی، نمک و اسیدهای چرب ترانس موجود در محصولات غذایی را با رنگهای سبز، نارنجی و قرمز مشخص میکنند.