تامین امنیت سرمایه‌گذاری حوزه برق اهمیت دارد/ محیا بودن زمینه افزایش تولید برق در ایران
تامین امنیت سرمایه‌گذاری حوزه برق اهمیت دارد/ محیا بودن زمینه افزایش تولید برق در ایران

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با حضور در شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در رابطه با اهمیت تولید و بهینه‌سازی مصرف برق در کشور و همچنین کاهش قطعی برق واحد‌های تولیدی و صنعتی تاکید کرد.

به گزارش پگاه خبر؛محمدجواد عسکری، رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط‌زیست‌ و عضو شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی در رابطه با نظام تولید و مصرف برق در کشور، گفت:تامین امنیت سرمایه‌گذاری حوزه برق اهمیت دارد در برنامه هفتم توسعه باید یک نقشه راه داشته باشیم و وزیر نیرو و وزیر جهاد کشاورزی بایستی با تامین اعتبارات و بودجه لازم در تامین برق مورد نیاز برنامه‌ریزی داشته باشند.

وی با اشاره به مشکلات تولید برق در کشور، افزود: نیروگاه‌های برق‌آبی به دلیل نبود منابع آبی مورد نیاز با مشکل تولید برق مواجه هستند که بایستی این مسئله تعیین‌تکلیف شود.

عسکری با گلایه از عملکرد دولت در زمینه امنیت سرمایه‌گذاری، گفت: دولت و بخش خصوصی و همچنین بانک‌ها باید با در نظرگرفتن اعتبارات لازم جهت سرمایه‌گذاری در تولید برق انگیزه ایجاد کنند که دولت نقش خود را ایفا نکرده است.

وی در ادامه تصریح کرد: یکی از دلایلی که مانع سرمایه‌گذاری در تولید برق شده است مربوط به بروکراسی اداری می‌باشد.

عسکری گفت: در یک مقطعی مقام معظم رهبری فرمودند که در یک بازه زمانی مشخص که باید با بکارگیری ظرفیت نیروگاه‌های برق آبی، گازی و خورشیدی برق تولید شود که الان بایستی دستگاه‌های اجرایی توضیح دهند چه مقدار به ظرفیت تولیدی برق کشور اضافه شده است.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در رابطه با تولید برق آب طریق ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی اشاره کرد و گفت: با توجه به تابش آفتابی که در ایران وجود دارد اگر برنامه‌ریزی بشود و طبق یک نقشه راه حرکت کنیم وضعیت بسیار مطلوبی برای تولید برق محیا است.

وی امنیت غذایی را یکی از موضوعات مطرح جوامع بشری دانست و گفت: در حال حاضر ما کمبود آب داریم و در تامین نیازها با توجه به مناقشات جهانی باید تدبیر داشتیم تا در امنیت غذایی دچار مشکل نشویم.

عضو شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی با تاکید براینکه بایستی در بخش کشاورزی نگاه بلندمدت حاکم باشد، گفت: توسعه ظرفیت تولید برق به حوزه تولید در بخش کشاورزی بسیار حائز اهمیت است تا در زمینه قطعی برق به تولیدکنندگان آسیبی نرسد.

عسکری خطاب به بخش خصوصی و وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی نسبت به قطعی برق، گفت: اگر برق بخش کشاورزی به ویژه الکتروپمپ‌ها و همچنین دامداری‌ها، گلخانه‌ها، صنایع تبدیلی و صنایع تکمیلی قطع شود در تامین نیازها و تولید محصولات کشاورزی آسیب‌های جبران‌ناپذیری را شاهد خواهیم بود و با گفتار درمانی به اهداف مدنظر نخواهیم رسید.

رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه از جایگاه نظارتی به مسئله کمبود برق در تامین نیاز مصرفی کشور ورود خواهیم کرد، خاطرنشان کرد: همواره تاکید کرده‌ایم که اگر کمبود برق در کشور داریم قطعی‌ها علاوه بر بخش کشاورزی باید به سایر مصارف صنعتی، معدنی، خانگی و … تعمیم پیدا کند در غیراینصورت مجلس و کمیسیون کشاورزی از جایگاه نظارتی به مسئله ورود خواهد کرد.

انتهای پیام/ابراهیم عباسی

تامین امنیت سرمایه‌گذاری