سلامتکده طب سنتی چه خدماتی ارائه می دهد
سلامتکده طب سنتی چه خدماتی ارائه می دهد

به گزارش پگاه خبر؛سلامتکده به مرکزی گفته می شود که خدمات مشاوره در زمینه حفظ تندرستی را به افراد علاقه مند ارائه می دهد. بنابراین افراد می توانند پیش از ابتلا به بیماری ها نیز با مراجعه به این مراکز، خدمات مشاوره ای لازم را دریافت کنند تا سلامت روح و جسم افراد جامعه حفظ […]

به گزارش پگاه خبر؛سلامتکده به مرکزی گفته می شود که خدمات مشاوره در زمینه حفظ تندرستی را به افراد علاقه مند ارائه می دهد. بنابراین افراد می توانند پیش از ابتلا به بیماری ها نیز با مراجعه به این مراکز، خدمات مشاوره ای لازم را دریافت کنند تا سلامت روح و جسم افراد جامعه حفظ شده و ارتقا یابد.

در سلامتکده ها با مراجعان پیرامون مسایلی نظیر شیوه غذا خوردن، رژیم غذایی، ساعت خواب، مقدار خواب، مزاج و دیگر مسایل مرتبط با سلامت آنان گفت و گو می شود.

از جمله مهم ترین این مسایل، مزاج شناسی و خودشناسی است که اگر به خوبی انجام شود؛ افراد خود به این نتیجه می رسند که با چه مواردی می توانند به آرامش یا توان بیشتر بدنی برسند. همچنین خدماتی مانند ماساژ، بادکش، حجامت، فصد و زالو درمانی نیز تحت نظر متخصصان طب ایرانی و زیر نظر پزشک (غیرخودسرانه) در این مراکز انجام می شود.

یک محور مهم فعالیت سلامتکده ها، ارائه خدمات استفاده از گیاهان دارویی است. پزشکان متخصص طب ایرانی که اغلب در سلامتکده ها مشغول به کار هستند؛ بر تداخلات گیاهان دارویی، دوز مصرفی آن ها، نحوه ترکیب و نحوه اثربخشی این گیاهان به واسطه مطالعه و آموزش های لازم مسلط می شوند و به مردم مشاوره می دهند.

در سلامتکده یک داروخانه گیاهی وجود دارد که گیاهان آن در دانشکده داروسازی و همچنین در مرکز ساخت داروهای گیاهی طب سنتی ساخته می شود و لازمه به کار گیری آنها شرح حال گیری کامل و توجه به عملکرد اعضای مختلف بدن است که ممکن است از گیاهان دارویی متاثر شوند.

با توجه به اینکه این فرآیند با نظارت داروسازان سنتی انجام می شود، دوز آن و همچنین نبود آلودگی به فلزات سنگین و قارچ و دیگر باکتری های مضر چک می شود و با نظر پزشک و متخصص داروسازی، دارو توزیع می شود.

تمامی بیماران و افراد سالم می توانند از خدمات سلامتکده ها استفاده کنند، اما زمانی که فرد بیمار است و تحت نظر پزشک بالینی قرار دارد، سلامتکده فرد را ملزم می سازد تا بدون مشاوره پزشک بالینی دارویی را قطع نکند و از گیاهان دارویی به عنوان طب مکمل با توجه به تداخلات احتمالی و دوز مصرفی استفاده کند و بتواند بیمار را به تندرستی رهنمون سازد.

به طور کلی تلاش می شود با مشاوره اولیه در زمینه سبک زندگی فرد، برای تندرستی او تلاش شود. به عبارت دیگر نخستین و مهمترین گام در سلامتکده ها، مشاوره های سبک زندگی است.

نشانی سلامتکده دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

خیابان فخرآباد شرقی، جنب اداره برق، درمانگاه بانو پروین دالکی، تلفن: ۰۷۱۳۸۳۱۰۵۸۳

دکتر «امیرمحمد جلادت»، رئیس محترم سلامتکده طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

انتهای پیام/ابراهیم عباسی

سلامتکده طب سنتی