هم‌افزایی و تبادل اطلاعات سطح مدیریت پسماند در کشور  افزایش یابد
هم‌افزایی و تبادل اطلاعات سطح مدیریت پسماند در کشور  افزایش یابد

به گزارش پگاه خبر؛هشتمین نشست کمیته تخصصی مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور  امروز به میزبانی شهر شیراز برگزار شد که حبیب راضی رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در این مراسم در سخنانی اظهارداشت: یکی از موضوعاتی که در کشور برآن تاکید بسیار شده است کاهش تولید و تفکیک از مبدأ است چراکه با استانداردهای تعریف […]

به گزارش پگاه خبر؛هشتمین نشست کمیته تخصصی مدیریت پسماند کلانشهرهای کشور  امروز به میزبانی شهر شیراز برگزار شد که حبیب راضی رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور در این مراسم در سخنانی اظهارداشت: یکی از موضوعاتی که در کشور برآن تاکید بسیار شده است کاهش تولید و تفکیک از مبدأ است چراکه با استانداردهای تعریف شده در برنامه ششم باید قریب به ۳۰ درصد تفکیک از مبدا داشته باشیم اما این میزان هم اکنون ۱۰ درصد است و این فاصله بسیار زیاد است.

وی با بیان اینکه در فرآیند موضوع پسماند که به طلای کثیف معروف است بالغ بر ۷۵ درصد از پسماندهای عمومی دفن می‌شوند، گفت: این میزان آمار برازنده این ساختار نیست. لذا باید با رویکردهایی که در این حوزه همچون بهره‌مندی از تکنولوژی‌های نوین و شرکت‌های دانش‌بنیان وجود دارد، آن را افزایش دهیم.

وی با بیان اینکه در حوزه پسماند ۲۳ عنوان فناورانه نیازسنجی شده است، گفت: این موضوع جای کار بسیار زیادی دارد و برنامه‌ریزی‌ها در دستور کار است تا به صنعتی شدن و به مرحله اجرا در آید.

ارزیابی مدیران شهری و استانی در حوزه عملکرد در مدیریت پسماند از دیگر موضوعاتی بود که رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور به آن اشاره کرد و افزود: نیاز است در این بخش تحولات اساسی صورت گیرد و مدیران برتر در این حوزه معرفی شوند.

راضی ادامه داد: موضوع مهم دیگر ورود جدی یاریگران جدید و سرمایه‌گذاران به حوزه پسماند است و باتوجه به اینکه در شهرهای ما به تعداد لازم ورود سرمایه‌گذار به این حوزه وجود ندارد، در این راستا از یکسال گذشته تلاش کردیم تا مدل‌هایی را در قالب بسته‌هایی متناسب با طرح‌های اجرایی به بخش خصوصی و سرمایه‌گذاران جهت انجام و اجرای کار معرفی کنیم.
حمیدرضا طهوری، مشاور وزیر کشور در امور  فناوری اظهارداشت: کوچکی مدیریت پسماند خود را در مقابل بزرگی مقیاس مسئله نشان می‌دهد چرا که صحبت از تناژ پسماند در ۱۴۰۰ شهر و اقداماتی که در این حوزه انجام شده است، نشان می‌دهد راه طولانی پیش روی ما قرار دارد.

وی ابراز کرد: برای انجام این مسئله که در برخی موارد منجر به ایجاد نارضایتی‌های اجتماعی شده و حتی می‌توان گفت که کمی دیر شده باید اقدامات بزرگ‌تری صورت بگیرد.

طهوری گفت: در حوزه پسماند باید براساس یک برنامه توسعه منطقه‌ای و اضافه کردن فناوری‌های مکمل جدید در این حوزه اقداماتی را انجام بدهیم و موضوع صنعتی شدن را در دستور کار قرار دهیم و در این راه نیاز است تا بازگشت و حضور سرمایه‌گذاران ارتقاء یابد.

این مقام مسئول با بیان اینکه انجام اقدامات در این حوزه نیازمند منابع مالی است، افزود: باید بتوانیم تعداد بسیار زیادی پروژه‌های اجرایی در تمامی نقاط شهرها و مناطق کشور اجرا کنیم همچنین باید از سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی در این زمینه استفاده شود و با ارائه تسهیلات بتوانیم زمینه حضور آنها را فراهم و بستر ورود فناوری را در این حوزه ایجاد کنیم.

طهوری در پایان با بیان اینکه در این موضوع باید تفکر ما مشارکتی باشد، گفت: در این حوزه ما با کمبود مجری موفق و کاربلد مواجه هستیم و در این راستا می‌توانیم با استفاده از مشاورین خارجی و حضور سرمایه‌گذاران در این حوزه بهره ببریم.

در این نشست همچنین روح‌الله خوشبخت، رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز نیز در این نشست بیان کرد: یکی از مشکلاتی که کلانشهرها با آن مواجه هستند موضوع مدیریت پسماند است که در حال حاضر به عنوان یکی از دغدغه‌های زیست محیطی در کشور ‌و دولت است.

وی اظهار کرد: برگزاری این نشست‌ها سبب تبادل ایده‌ها و کسب تجربه در بهبود وضعیت مدیریت پسماند در شهرها با تشکیل کارگروه‌های تخصصی در هر شهر می‌شود.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز به هدف اجرایی این نشست اشاره کرد و افزود: هماهنگی و ایجاد وحدت رویه به ویژه در امور اجرایی سازمان‌های مدیریت پسماند در کلانشهرهای کشور، مهم‌ترین هدف این نشست است چرا که این هم‌افزایی و تبادل اطلاعات می‌تواند سطح مدیریت پسماند در کشور  افزایش یابد.

خوشبخت یادآور شد: بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری براساس نامگذاری سال جاری در حوزه پسماند قصد داریم تا استفاده از نرم‌افزارها و اپلیکیشن‌های تخصصی در این حوزه را در دستور کار قرار دهیم.

انتهای پیام/ابراهیم عباسی

هم‌افزایی و تبادل