حوزه فرهنگی مدیریت شهری ساختارساز باشیم،نه صرفا پوسته ای نمایشی
حوزه فرهنگی مدیریت شهری ساختارساز باشیم،نه صرفا پوسته ای نمایشی

به گزارش پگاه خبر؛شهردار شیراز در نشست صمیمانه با دبیران مجامع تخصصی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان فارس گفت: طبق توصیه مقام معظم رهبری، احیا و بازسازی امید در مردم خط مشی ماست و بدین منظور باید کار کنیم و چراغ امید را در دل مردم روشن نگه داریم. مهندس سید احسان اصنافی در این […]

به گزارش پگاه خبر؛شهردار شیراز در نشست صمیمانه با دبیران مجامع تخصصی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان فارس گفت: طبق توصیه مقام معظم رهبری، احیا و بازسازی امید در مردم خط مشی ماست و بدین منظور باید کار کنیم و چراغ امید را در دل مردم روشن نگه داریم.
مهندس سید احسان اصنافی در این دیدار شهرداری را قطعه ای از پازل فرهنگی شهر دانست و افزود: معتقدیم در این دوره از مدیریت شهری باید در حوزه فرهنگی ساختارساز باشیم، نه اینکه صرفا در پوسته ای نمایشی کار کنیم و در این مسیر از مشاورینی خبره نیز استفاده می کنیم.
وی درخصوص هم افزایی با سایر نهادهای متولی حوزه فرهنگ گفت: از تمام ظرفیت قانونی برای همکاری با سایر دستگاه ها استفاده می کنیم.
شهردار شیراز با تاکید بر اینکه خانه های تاریخی باید حفظ شوند و کاربری های فرهنگی، گردشگری و … تعریف شود و دسترسی ها و اجازه بازسازی بافت با ضوابط میراثی صادر شود، گفت: خانه های تاریخی با احیای جریان زندگی در بافت حفظ و احیا می شوند. جنس بافت تاریخی شیراز خشتی است و با رویه کنونی حفظ و نگهداری که با حصارکشی اجازه هیچگونه اقدامی در آن داده نمی شود، این پهنه ارزشمند طی دهه های آتی از بین می رود.
مهندس اصنافی ادامه داد: طی سه ماه گذشته توانسته ایم با ارائه طرح های توجیهی و رایزنی های مختلف،  مجوز اولیه انتشار ۹۵۰ میلیارد تومان اوراق مشارکت جهت خطوط مترو و بازسازی ناوگان حمل و نقل را اخذ کنیم. این در حالی است که بودجه کشوری این اوراق هشت هزار میلیارد تومان بوده و شهرداری شیراز توانسته مجوز ۹۵۰ میلیارد تومان را اخذ کند. اوراق مشارکت سررسیدی چهار ساله دارد و ۵۰ درصد آن را دولت پرداخت می کند.
شهردار شیراز حل مسائل اقتصادی، پرداخت بدهی پیمانکاران، ایجاد انضباط مالی و ساختار سازی در حوزه فرهنگی را اولویت نخست و اصلاح ساختار نیروی انسانی را اولویت دوم مجموعه جدید مدیریت شهری در دوره جدید برشمرد و افزود: اتمام بزرگراه شهید سپهبد سلیمانی به عنوان بزرگترین آزادراه شهری در جنوب کشور به طول ۱۸ کیلومتر و بهره برداری از خط دو مترو در دو فاز از شهرک میانرود تا میدان امام حسین (ع) از جمله پروژه های شاخص شهری است که در دست انجام داریم.
مصطفی مشفقیان معاون شهردار و رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز نیز در نشست صمیمانه با دبیران مجامع تخصصی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان فارس گفت: اجرای برش شیراز در نقشه مهندسی فرهنگی مهمترین رویکرد در برنامه های سازمان فرهنگی است و چنانچه این رویکرد در سایر نهادهای متولی فرهنگی شکل بگیرد شاهد تحول در حوزه فرهنگ خواهیم بود.
مشفقیان ادامه داد: همه تلاش ما این است که نگاه شهرداری به عرصه فرهنگ دگرگون شود و از نگاه درآمدزایی فاصله بگیرد چون نگاه درآمدزایی آفت کار فرهنگی است و اگر این نگاه اصلاح نشود نمی توانیم به درستی از ظرفیت جوانان و گروه های مردم نهاد استفاده کنیم.
رییس سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز خبر داد: شیراز نخستین شهر در ایران است که سیستم یکپارچه بلندگوهای پخش اذان به طول ۶۸ کیلومتر در معابر و میادین اصلی آن با همکاری شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان را اجرا خواهد کرد که قرارداد این کار منعقد شده و فاز نخست آن در دهه فجر به بهره برداری می رسد.
معاون شهردار ضمن اعلام اینکه در ایام فاطمیه ۱۲۳ موکب از سازمان فرهنگی خدمات گرفتند و تلاش کردیم به گروه های مردمی میدان دهیم، افزود: احیای هویت فرهنگی و اجتماعی محلات با محوریت مساجد از مهمترین برنامه های سازمان فرهنگی در سال ۱۴۰۱ است. این برنامه از بهمن ماه شروع می شود و طرح آن در سطوح مختلف مورد بررسی قرار گرفته است.
مشفقیان از برگزاری برنامه فرهنگی، هنری و قرآنی دولت قرآن گفت: برگزاری محفل تلاوت و تفسیر قرآن در آرامگاه حافظیه برنامه ریزی شده و در حاشیه آن با برگزاری نمایشگاه ها و اقدامات فرهنگی و هنری تلاش در جذب هر چه بیشتر شهروندان داریم. همچنین محافل تلاوت قرآن نیز برای نوجوانان برگزار می شود.
براساس این گزارش، دبیران مجامع تخصصی جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان فارس نیز در این جلسه به بیان نظرات، انتظارات و پیشنهادات خود در حوزه هایی همچون استفاده از نیروهای جوان و انقلابی، چگونگی حفظ بافت تاریخی، برقراری میز خدمت در مساجد به صورت منظم، بهره گیری از طراحی های جدید در حوزه تبلیغات شهری، احیا طرح مسجدمحوری، بهره گیری از الگوهای اقتصاد مقاومتی، استفاده حداکثری از ظرفیت رسانه ای برای ارائه اقدامات، برنامه محوری، توجه به اقشار مختلف جامعه، توجه به وضعیت ساکنین حریم شهر، استفاده از پیوست های فرهنگی، اجتماعی و هنری برای پروژه ها، لزوم اجرای مدیریت واحد شهری به ویژه در مسائل فرهنگی، توجه به عدالت شهری، همکاری در اجرای طرح شهید شاهچراغی، ایجاد بازار کتاب، مهندسی ارزش، توجه به ترویج فرهنگ مهدویت و علوم تربیتی و … پرداختند و پشتیبانی هایی که شهرداری در این زمینه می تواند انجام دهد را تشریح کردند.
انتهای پیام/ابراهیم عباسی

حوزه فرهنگی مدیریت