نحوه اجرا ونقص سنگفرش خیابان مشکین فام مایه شرمساری مدیریت شهری است
نحوه اجرا ونقص سنگفرش خیابان مشکین فام مایه شرمساری مدیریت شهری است

به گزارش پگاه خبر؛ارتقاء کیفیت فضاهای بیرونی، ایجاد فرصتی برای گرد هم آوردن مردم، افزایش تعاملات اجتماعی با ایجاد محورغذا یا خیابان خوراکی‌ها از مهم‌ترین اهداف طرح بهسازی و ساماندهی خیابان مشکین فام در مجاورت پارک آزادی شیراز بر شمرده شده است. امری که حال به سبب بی‌تدبیری مجری و پیمانکار طرح در اجرای سنگفرش […]

به گزارش پگاه خبر؛ارتقاء کیفیت فضاهای بیرونی، ایجاد فرصتی برای گرد هم آوردن مردم، افزایش تعاملات اجتماعی با ایجاد محورغذا یا خیابان خوراکی‌ها از مهم‌ترین اهداف طرح بهسازی و ساماندهی خیابان مشکین فام در مجاورت پارک آزادی شیراز بر شمرده شده است.

امری که حال به سبب بی‌تدبیری مجری و پیمانکار طرح در اجرای سنگفرش این خیابان و عدم نظارت صحیح شهرداری و شورای شهر،  پازلی صدتکه از این معبر به جای گذاشته که علاوه بر اختلال در رفت و آمد خودروها به سیما و منظر این خیابان نیز آسیب شدید زده و خسارات فراوانی نیز به منابع مالی شهر وارد کرده است.

به همین منظور نواب قائدی، رئیس کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورای شهر شیراز روز گذشته به خاطر شرایط به وجود آمده برای پروژه محور غذا در خیابان مشکین فام از شهروندان عذرخواهی کرد.

نواب قائدی در بازدید از پروژه گذر غذا  یا بهسازی و سنگفرش خیابان مشکین فام ابتدا بیان کرد: این پروژه باعث نارضایتی بسیاری از شهروندان شده در حالی که هدف از آن توسعه زیرساخت‌های گردشگری و تفریحی، افزایش مراودات و تعاملات جمعی و ایجاد فضای زنده شهری بود.

قائدی افزود: زمان و مدیریت پروژه یکی از عناصر کلیدی در اجرای پروژه‌ها است که در این پروژه به سبب عدم برنامه‌ریزی مناسب، ضعف  و کم‌دقتی در اجرای پروژه و کم توجهی به مسائل فنی و اجرایی و انتخاب مصالح نامناسب شاهد وضعیت فعلی هستیم که هم موجب تاخیر در اجرای پروژه شده و هم عبور و مرور خودروها را با مشکل مواجه کرده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه کمیسیون عمران، حمل و نقل و ترافیک شورا تلاش‌ زیادی در راستای بهینه سازی، استانداردسازی و ارتقای کیفی پروژه‌ها، استفاده از مصالح استاندارد، گزینش پیمانکاران ذی‌صلاح، تقویت فرایند نظارتی و مدیریت بهینه درآمد و هزینه شهرداری داشته افزود: باوجود اجرای پروژه‌های عمرانی بزرگ توسط شهرداری در ایام کرونایی و تشدید تحریم‌ها، این پروژه زیبنده شهر شیراز نیست.

نواب قائدی این توجیه که همزمانی پروژه با  نوسانات ارزی و شیوع کرونا در این وضعیت کم تاثیر نبوده را قابل قبول ندانست و با بیان اینکه با اصلاح اساسی در زیرسازی و اجرای کفپوش‌ها باید هرچه سریعتر در پی جبران برآمد، از شهروندان بابت اجرای این پروژه در زمان شورای پنجم عذرخواهی کرد.

هرچند عذرخواهی بابت قصوری که عامل آن نیز مستقیما خود فرد نبوده امری بسیار قابل تقدیر است و باید این باب یعنی پذیرش مسئولیت، میان دیگر مدیران و مسئولان نیز باز شود اما برای واکاوی بیشتر موضوع به سراغ یکی از اساتید دانشگاه و فعالان حوزه رسانه رفتیم.

عذرخواهی یک عضو مجموعه مدیریت شهری بی سابقه است

 ابراهیم عباسی، فعال رسانه‌ای استان فارس ابتدا عذرخواهی شجاعانه نواب قائدی را به فال نیک گرفته و آن را جزء معدود مواردی برشمرد که شورای پنجم بابت اشتباهی عذرخواهی می‌کند اما در ادامه گفت: مهمتر از این عذرخواهی این است که مقصرین چه کسانی هستند، کدام شهردار و مجموعه نظارتی باید پایش و نظارت می‌کرده و نکرده و کدام پیمانکار با چه مبلغی در چه بازه زمانی باید این پروژه را انجام می‌داده و در نهایت اینکه چه کسی جوابگوی خسارات مادی و معنوی این پروژه به مردم است؟

این مدیر رسانه افزود: چرا شهرداری و مجریان این طرح باید سکوت کنند  درحالی که زشتی این پدیده روزانه به چشم شهروندان، عیان است؛ آن‌هم در شهری که شهروندان فهیمی دارد و مسافران و توریست‌های زیادی وارد آن می‌شوند و باید شرمنده شد که قضاوت آنها راجع به این نوع پیاده راه‌سازی این گونه است و به مهندسی شهری نمره پایین می‌دهند.

مهندسین شهری در برابر این آبروریزی ساکت ننشینند

این فعال اجتماعی همچنین به مهندسین و پیمانکاران و مهندسین حوزه شهری پیشنهاد داد در همین نقطه جمع شده و ابراز برائت کنند و علاوه بر محکومیت این پروژه که آبروی شهر را برده پیگیر شناسایی مقصرین و محاکمه آنها شوند چون چهره مهندسی شهری و آبروی شهرشیراز با این پروژه مخدوش شده  و تنها با این اقدامات درس عبرتی برای پیمانکاران خاطی می‎شود.

وی افزود: البته انتقادات بنده سبب نمی‌شود زحمات و تلاش‌های شهرداری و شورای شهر از نظرها دور شود و ما منتقدین قدردان زحمت‌هایی که برای شهر کشیده شده هستیم اما مجموعه اجرایی و کار اجرا به گونه‌ای است که در کنار مشکلات و زحمات گاهی نواقصی هم وجود دارد و باید در کنار مواهبی که کار اجرایی اعم از پاداش و مزایای فراوان دارد، این نقدها را هم در صورت قصور به جان بخرند.

این فعال اجتماعی عمده نقد خود به مجموعه مدیریت شهری را در در سه قسمت عدم شفافیت و پاسخگویی، عدم تخصص و شایسته سالاری و  سیاست‌بازی و رفتارهای جناحی دانست که هم در سپردن مسئولیت‌ها در مجموعه مدیریت شهری و هم در رفتار آن مشهود است.

مردم نباید تاوان بی‌تدبیری مدیران و پیمانکاران را بدهند

عباسی اذعان کرد: عذرخواهی را باید به معنای پذیرش نقص و اشتباه دانست و هرچند این عذرخواهی از سوی یک عضو شورای شهر صورت گرفته و قابل تحسین است اما باید نقش و سهم متخلفین یا مقصرین مشخص شود، میزان خسارات وارده اعم از مادی و معنوی معین و بررسی شود که آیا این پرونده در مجموعه شهرداری رسیدگی شده و یا به دستگاه قضایی سپرده شده است.آیا ضمانت‌های اخذ شده از پیمانکار کافی بوده و در صورت بروز قصور و تخلف، ناظرین و مدیران پروژه آیا عزل و توبیخ و تنبیه می‌شوند و پیمانکار و مجری اگر در مصالح و متریال، طراحی و اجرا کاستی داشته آیا پیمان و قراردادش لغو می‌شود؟

این روزنامه‌نگار افزود: امروزه در شهرسازی، عمران و راه سازی و در کل در استفاده از مصالح در پروژه‌ها پیشرفت‌های تکنولوژیکی و تجارب بالایی صورت گرفته اما می‌بینیم خیابانی در کلان‌شهر شیراز به نحوی سنگفرش می‌شود که مایه شرمساری مدیریت شهری است و این آبروریزی تا ابد در حافظه شهروندان خواهد ماند.

این فعال اجتماعی منتقد مدیریت شهری در ادامه گفت: در یک کلام باید به این پاسخ برسیم که  مقصرین این پروژه در در حوزه مدیریتی، اجرایی و نظارتی چه کسانی هستند و این خسارات آیا با بودجه بیت المال و شهرداری جبران یا آن مدیر و پیمانکار خاطی باید جبران خسارت کند یا اصلا برآورد خسارات به دست کارشناسان قضایی سپرده ‌شود؟

با این اوصاف باید دید شهرداری منطقه یک و پیمانکار این پروژه چه پاسخی به ابهامات و پرسش‌های فوق خواهد داد. به سبب رویکرد بی‌طرفانه این مجال به شهرداری یا پیمانکار پروژه داده می شود که  به ارائه توضیحات یا نکاتی که به روشن‌تر شدن این مساله کمک می‌کند بپردازند.

انتهای پیام/