۱.۵ میلیون هکتار ازتالاب‌های کشور پتانسیل تبدیل به کانون ریزگرد دارند.
۱.۵ میلیون هکتار ازتالاب‌های کشور پتانسیل تبدیل به کانون ریزگرد دارند.

به گزارش پگاه خبر؛رضا لاهیجان زاده صبح سه شنبه در اولین کنفرانس ملی تنوع زیستی فارس همزمان با روز جهانی حیات وحش با اعطای جایزه مرحوم دکتر ولوی (مدیرکل فقید محیط زیست فارس) که با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس و رئیس دانشگاه شیراز، آغاز بکار کرد، افزود: خدمات اکوسیستم هرچه به سمت کمیتی […]

به گزارش پگاه خبر؛رضا لاهیجان زاده صبح سه شنبه در اولین کنفرانس ملی تنوع زیستی فارس همزمان با روز جهانی حیات وحش با اعطای جایزه مرحوم دکتر ولوی (مدیرکل فقید محیط زیست فارس) که با حضور مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس و رئیس دانشگاه شیراز، آغاز بکار کرد، افزود: خدمات اکوسیستم هرچه به سمت کمیتی راه یابد، می‌توانیم از ثروت‌های ملی دفاع کنیم.

وی در رابطه با استان فارس از عنوان نگین طبیعت ایران نام برد و گفت: در فارس ۳ پارک ملی و ۲ پناهگاه و ۸ منطقه حفاظت شده و ۹ منطقه شکار ممنوع داریم اما با توجه به وسعت و ویژگی‌های طبیعی انتظار اکوسیستمی هم از این استان وجود دارد.

معاون محیط دریایی و امور تالاب‌های سازمان محیط زیست در ادامه، بیان کرد: به دلیل اینکه اقلیم کشور ما که خشک و نیمه خشک است بنابر این اکوسیستم ایران شکننده است.

لاهیجان زاده، اضافه کرد: در مدیریت آب در فارس یک مسئله حاد است؛ بیشترین حجم آب تجدیدپذیر در یک بازه کوتاه استفاده شده است.

به گفته این کارشناس کشوری، کسری آب زیرزمینی، فارس را با یک فاجعه روبه رو کرده است و ۱۰ میلیارد مترمکعب کسری آب تجمعی در این استان وجود دارد.

وی ادامه داد: با احتساب بارش، دست کم ۲۰ سال زمان می‌برد که به یک وضعیت متعادلی بخواهیم برسیم اگر که شاهد شور شدن آب‌های زیرزمینی نشویم، این در حالی است که در فارس گردش آب ۲۱ میلیارد مترمکعبی داریم.

به گفته معاون محیط دریایی و امور تالاب‌های سازمان محیط زیست، در مقیاس ملی هم شرایط مشابه‌ای داریم و مجموعاً ۱۷ تا ۱۸ میلیون هکتار عرصه حفاظت شده و شکار ممنوع داریم که ثروت‌های ملی و باقیمانده برای نسل آینده است.

وی با بیان اینکه عمده تنوع زیستی هم در دل این عرصه‌ها قرار دارد، تصریح کرد: به دلیل صدمات بعضاً جنبران ناپذیر دولت در استحکام بخشی به قوانین در این زمینه ورود کرده است و نمونه‌های آن تصویب قانون حفاظت از تالاب‌ها، خاک و…. است.

معاون محیط دریایی و امور تالاب‌های سازمان محیط زیست یکی از پیامدهای خشک شدن تالاب‌ها را وقوع پدیده ریزگردها عنوان کرد و گفت: یکی از شرایطی که منجر به گرد و غبار می‌شود برداشت بی رویه از آب‌های زیرزمینی است.

وی با اعلام اینکه نزدیک ۳۲ میلون هکتار از عرصه‌هایی که می‌توانند کانون گرد و غبار شوند شناسایی شدند، اظهار کرد: نزدیک ۱.۵ میلیون هکتار تالاب‌های پتانسیل تبدیل به کانون ریزگردها دارند.

لاهیجان زاده ابراز امیدواری کرد که تالاب ارومیه در سال ۱۴۰۶ به رقوم اکولوژیکی خود بر گردد. وی با این حال اظهار کرد: کاری که باید در خصوص تالاب‌های استان فارس هم بکار گرفته شود باید بر اساس الگوی دریاچه ارومیه باشد.

وی ادامه داد: برنامه‌هایی برای تالاب‌های فارس صورت گرفت و بر اساس توافق با کشور ژاپن ۳ میلیون دلار پیش بینی شد که در ۳ تالاب احیا صورت بگیرد که یکی تالاب بختگان است.

در ادامه این کنفرانس دکتر محمد مدادی از دفتر موزه ملی تاریخ طبیعی و ذخایر ژنتیکی سازمان محیط زیست پیرامون الزامات حفاظت از تنوع زیستی در سطح ملی و محلی سخنرانی کرد، سپس پنل‌های تخصصی این کنفرانس در ادامه آغاز بکار کرد.

اولین کنفرانس ملی تنوع زیستی فارس همزمان با روز جهانی حیات وحش که از سه شنبه ۱۲ اسفندماه آغاز شده است تا چهارشنبه ۱۳ اسفند ادامه دارد.

انتهای پیام/