دوازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران، با حضور بالغ بر هزار راهنمای گردشگری از سراسر کشور در شیراز آغاز به‌کار کرد و تا پایان روز سوم اسفندماه با برگزاری برنامه‌هایی شامل بازدید از اماکن تاریخی، نشست‌های تخصصی، سمینارهای آموزشی و … ادامه خواهد یافت. عصر سه‌شنبه سی‌ام بهمن ماه، با حضور بیش از هزار راهنمای گردشگری […]

دوازدهمین گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران، با حضور بالغ بر هزار راهنمای گردشگری از سراسر کشور در شیراز آغاز به‌کار کرد و تا پایان روز سوم اسفندماه با برگزاری برنامه‌هایی شامل بازدید از اماکن تاریخی، نشست‌های تخصصی، سمینارهای آموزشی و … ادامه خواهد یافت.

عصر سه‌شنبه سی‌ام بهمن ماه، با حضور بیش از هزار راهنمای گردشگری از سراسر کشور، دوازدهمین گردهمایی سراسری راهنمایان گردشگری در شیراز آغاز به‌کار کرد.

رئيس هيئت مديره كانون راهنمايان گردشگري ايران در آیین افتتاحیه این گردهمایی چهارروزه، با بیان اینکه فدراسیون جهاني راهنمايان گردشگري امسال شعار خود را راهنماي گردشگری در عصر ديجيتال اعلام كرده است، گفت: طي سال‌هاي اخير تلاش كرده‌ايم تا زيرساخت‌ها و بسترهايي فراهم كنيم كه راهنمايان داخلي هم سهمي در تحقق اين مهم داشته باشند .

اويس كياني ضمن تبريك فرا رسيدن روز جهاني راهنمايان گردشگري، ابراز اميدواري كرد كه اين روز آغازگر دوستي‌ها و پيوندهاي جديد باشد و با تاكيد بر اينكه راهنمايان گردشگري بايد تلاش كنند تا به يك اتحاد نوين براي رشد، توسعه و تعالي شوراي راهنمايان گردشگري ايران برسند، افزود: اقدمات خوبي در اين شورا انجام شده كه البته خروجي بعضي از آنها زمانبر است.

راهنمایان گردشگری مشاوران سفر 

رئيس هيئت مديره كانون راهنمايان گردشگري ايران خاطرنشان كرد: اين كانون امروز به بلوغ رسيده و بايد به سمت سرنوشتي نيك هدايت شود .

دبير کانون سراسری راهنمایان ایران و رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری فارس نيز در اين مراسم بيان كرد: گردهمایی بزرگ راهنمایان گردشگری ایران از امشب ٣٠ بهمن تا سوم اسفندماه به میزبانی کلانشهر شیراز با محوریت بازدید از مجموعه‌های جدید جهانی ثبت شده این استان در حال برگزاري است .

‌امیر سبوکی با اشاره به حضور نزدیک به یکهزار راهنمای گردشگری در این گردهمایی، خاطرنشان کرد: استان فارس به تنهایی دارای یکهزار و ۵۰۰ راهنمای گردشگری است که در این گردهمایی تنها ۴۰۰ نفر از آنها که تاکنون در کمتر برنامه‌ای شرکت کرده‌اند، حضور دارند .

وی که معتقد است راهنمایان گردشگری به عنوان مشاوران سفر، افراد تأثیرگذار و برنامه‌ریز این حوزه محسوب می‌شوند، افزود: از این رو محور این گردهمایی را بر معرفی مکان‌های کمتر معرفی شده به راهنمایان قرار داده‌ایم .

دبير کانون سراسری راهنمایان گردشگري ایران همچنین یکی از مهمترین مبانی این گردهمایی را آموزش در قالب ۶ سمینار به کل راهنمایان گردشگری شرکت کننده ذکر و خاطرنشان کرد: معرفی محورهای ثبت جهانی فارس و معرفی جاذبه‌ها و نوع گردشگری مذهبی نیز از دیگر مبانی است که در برگزاری این گردهمایی در دستور کار قرار گرفته است .

سبوکی ادامه داد: با توجه به پتانسیل‌های بالای فارس در مباحث تاریخی، فرهنگی و گردشگری معرفی جاذبه‌ها با اولویت انجام خواهد شد .

وی معرفی مجموعه سعدیه و باغ دلگشا را از برنامه‌های روز اول گردهمایی برشمرد و گفت: اخیراً مجموعه سعدیه از پکیج بسیاری از گردشگران خارجی حذف شده است، از این رو فرصت مغتنمی برای معرفی این مجموعه مجدداً فراهم شده است .

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری فارس معرفی موزه نظامی خاورمیانه در باغ عفیف آباد، معرفی جاذبه‌های مذهبی فارس با حضور در حرم احمدبن‌موسی (ع)، معرفی مساجد کمتر توجه شده استان از جمله مسجد جامع عتیق و مدرسه خان، معرفی بازارهای کمتر دیده شده شیراز همچون؛ حاجی، اردو بازار، سرای مشیر و بازار وکیل و همچنین بازدید از مجموعه زندیه برای روز دوم این گردهمایی پیش‌بینی شده است .

سبوکی یادآور شد که گردهمایی بزرگ راهنمایان گردشگری ایران روز پنجشنبه و در سومین روز از این گردهمایی در تالار حافط شیراز برگزار خواهد شد و پس از آن راهنمایان گردشگری شرکت کننده در سمینارهای گردشگری با هدف توانمندسازی آموزشی راهنمایان گردشگری شرکت می‌کنند .

رئیس انجمن صنفی راهنمایان گردشگری فارس بازدید از مجموعه‌های ثبت جهانی فارس با اولویت محور ساسانی را پایان بخش برنامه‌های گردهمایی راهنمایان گردشگری ایران در آخرین روز عنوان کرد .

ماندگاری بعضی فضاها نیازمند همت راهنمایان گردشگری است

رئيس كميسيون گردشگري شوراي شهر شيراز نیز با بيان اينكه ماندگاري برخي فضاها در شيراز به همت راهنمايان گردشگري نياز دارد، خواستار شناسايي معماري و تزيینات بي‌نظير بافت‌هاي تاريخي و فرهنگي شيراز و معرفي بيشتر آنها توسط راهنمايان گردشگري شد .

سولماز دهقاني با اشاره به نقش مهم راهنمايان در توسعه گردشگري و صنعت توريسم، گفت:  شيراز داراي ظرفيت‌هاي بالقوه زيادي در اين حوزه است كه نيازمند توجه بيش از گذشته دارد .

وي با اشاره مزيت‌هاي بافت قديمي و تاريخي شيراز نيز گفت: سال جاري شاهد اتفاقات ناخوشايندي در بافت تاريخي بوديم كه خوشبختانه از روند تخريب‌ها جلوگيري شد .

رئيس كميسيون گردشگري شوراي شهر شيراز با ابراز خرسندي از ثبت دو اثر جديد جهاني از جمله محور ساساني در شهرستان فيروزآباد، ابراز اميدواري كرد كه هرچه سريعتر محور زنديه در شيراز هم به ثبت جهاني برسد .

دهقانی با بيان اينكه شهرداري و شوراي پنجم شهر شيراز پياده محوري و انسان محوري را از اولويت‌هاي شهري قرار داده‌اند، گفت: علي‌رغم تلاش‌ها براي تحقق اين مهم در ابعاد مختلف اما جاي محورهاي پياده براي گردشگري در شيراز خالي است .

در پايان اين مراسم مرامنامه راهنمايان گردشگري توسط سعيد نگهبان فرد، دبير دوازدهمين گردهمايي راهنمايان گردشگري ايران قرائت و از مدیران آموزشگاه‌های برتر گردشگری قدردانی شد.