اولین هنرستان دخترانه فنی حرفه ای کشاورزی در استان فارس گشایش یافت
اولین هنرستان دخترانه فنی حرفه ای کشاورزی در استان فارس گشایش یافت

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس از افتتاح هنرستان فدک اولین هنرستان دخترانه صنایع غذایی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی در کشور و اولین هنرستان دخترانه در جنوب کشور خبر داد.

به گزارش روابط عمومی جهاد کشاورزی فارس ، ابراهیم زارع روز سه‌شنبه یکم مهرماه در آیین افتتاح همزمان ۱۶ هنرستان جدید فنی و حرفه ای و کار دانش کشاورزی که با حضور کامبیز بازرگان معاون وزیر جهاد کشاورزی برگزار شد، گفت: تعداد هنرستان های کشاورزی وابسته به وزارت جهاد کشاورزی  نسبت به سال گذشته ۳۰۰ درصد رشد داشته است و در این راستا وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات و آموزش کشاورزی کار بسیار بزرگی را انجام دادند.

وی با بیان اینکه در بخش کشاورزی معضل کم سوادی و سن بالا وجود دارد، ابراز کرد: براساس آخرین سرشماری، حدود ۶۹ درصد کشاورزان کم سواد و بی سواد هستند و سن ۵۳ درصد از کشاورزان  بالای ۵۰ سال است.

زارع با اشاره به اهمیت بخش کشاورزی در کشور، افزود: تربیت کشاورزان آینده در همه زنجیره از ابتدای تولید تا صنایع فرآوری به عنوان تکمیل کننده بخش تولید، لازم است.

وی با اشاره به اینکه در استان فارس هنرستان علی آباد کمین بعد از ۱۸ سال در سال  ۹۷ مجدد راه اندازی شد، گفت: سال آینده هنرستان پسرانه را هم در شهرستان مرودشت افتتاح خواهیم کرد.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس ابراز کرد:۹۳ دانش آموز در علی آباد کمین و ۲۵ دانش آموز در هنرستان دخترانه فدک ثبت نام کردند و حدود ۱۷۲ نفر هم برون سپاری داریم که در مجموع ۲۹۰ نفر دانش آموز تحت پوشش این مرکز  و در رشته‌های مختلف مشغول به تحصیل هستند که افتخاری برای بنده است.

ارکیده حیدر نژاد در آیین افتتاح ۱۶ هنرستان جدید فنی و حرفه ای و کار دانش کشاورزی و شروع سال تحصیلی ۱۴۰۰- ۱۳۹۹، در ۲۴ هنرستان وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، تصریح کرد: قدم اول در مسیر تحقق این طرح، ورود همین نوجوانان به عرصه کشاورزی و آموزش های باکیفیت است.

وی افزود: تولید همراه با آموزش و اتصال این نوجوانان به اشتغال زنجیره تولید با همکاری وزارت آموزش و پرورش جزو اهداف اصلی ماست.

حیدرنژاد با اشاره به اینکه هرم نیروی انسانی و سن و سواد بهره برداران بخش کشاورزی نامتوازن شده است، ابراز کرد: در هدف گذاری وزارت جهادکشاورزی و تا پایان برنامه هفتم افزایش تعداد هنرستان های وابسته به بخش کشاورزی به ۵۰ هنرستان قرار دارد.

به گفته وی؛ در حال حاضر ۳۲ هزار دانش آموز رشته کشاورزی داریم که۱٫۳ درصد از کل دانش آموزان مقطع دوم متوسطه است که این جمعیت تا پایان برنامه هفتم به چهار درصد خواهد رسید.

معاون آموزشی موسسه آموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه یکی از مهمترین وظایف این موسسه توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های آموزشی وزارت جهاد کشاورزی است، تصریح کرد: در این راستا این نهاد حاکمیتی در سیاست گذاری و تربیت نیروهای انسانی کارآمد به منظور برآوردن نیازهای بخش کشاورزی  برنامه ریزی و نقش آفرینی می کند.

حیدرنژاد با اشاره به اینکه گام اول در راستای تربیت کشاورزان را  نوجوانان و جوانان علاقه مندی می دانیم که به هنرستان های کشاورزی ورود می کنند، افزود: آموزش همراه با تولید یکی از مهمترین برنامه های ما است که به طور جدی در این هنرستان ها پیگیری کنیم چرا که ما می خواهیم مهارت های لازم را کسب کنند و با زنجیره تولید و زنجیره ارزش در حین آموزش کاملا آشنا شوند.