تعدد قوانین سرعت توسعه در کشور را کاهش داده است/ فارس جایگاه پنجم کشوردر سرمایه‌گذاری‌های خارجی کسب کرده است
تعدد قوانین سرعت توسعه در کشور را کاهش داده است/ فارس جایگاه پنجم کشوردر سرمایه‌گذاری‌های خارجی کسب کرده است

  به گزارش پگاه خبر، بابک دین پرست معاون اقتصادی وزیر کشور در ادامه سفرهای نوبه ای خود در جلسه بررسی سند پیشران توسعه فارس که با حضوردکتر عنایت اله رحیمی استاندار ،مدیران دستگاههای اجرایی ،فرمانداران و سرمایه گذاران واحدهای تولیدی شرکت کرد. در این جلسه که به مدت ۵ ساعت به طول انجامید دین […]

 

به گزارش پگاه خبر، بابک دین پرست معاون اقتصادی وزیر کشور در ادامه سفرهای نوبه ای خود در جلسه بررسی
سند پیشران توسعه فارس که با حضوردکتر عنایت اله رحیمی استاندار ،مدیران دستگاههای اجرایی ،فرمانداران و سرمایه گذاران واحدهای تولیدی شرکت کرد.
در این جلسه که به مدت ۵ ساعت به طول انجامید دین پرست ضمن بررسی تعدادی از پرونده های مراکز تولید و سرمایه گذاری در حال احداث کرد ،ضمن استماع گزارش پیشرفت پروژه های مصوب در سند پیشران استان و مشکلات موجود در این واحدها از زبان تولید کنندگان و سرمایه گذاران، هماهنگی های لازم بمنظور رفع موانع راه اندازی و پیشرفت پروژه های در حال احداث انجام شد .
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور گفت: جمله کلیشه‌ای که متاسفانه در برخورد با سرمایه‌گذار بخش خصوصی هم باب شده این است که ماموریم و معذور در صورتی که باید در مقابل این قشر، مامور و برای حل مشکلات آنها مسوول بود.
تعدد قوانین سرعت توسعه در کشور را کاهش داده است
معاون اقتصادی وزیر کشور گفت :تعدد قوانین مختلف باعث شده تا سرعت توسعه در نظام اقتصادی کشور کاهش داشته باشد این در حالی است که با ثبات رویه می‌توان نسبت به آینده خوش بین بود.
وی در خصوص شاخص‌های اقتصادی فارس اظهار کرد: نرخ بیکاری در استان فارس طی چند سال اخیر کاهش قابل توجهی داشته و در بهار سال ۹۹ میزان بیکاری در استان فارس به شش و شش دهم درصد تقلیل پیدا کرده، این درحالی است که در سیمای اقتصادی استان فارس ۳ هزار و ٢٨٩ بنگاه اقتصادی دارای مجوز فعالیت هستند که از این تعداد ۷۳ درصد فعال و ۷۹۵ واحد نیز بایستی شرایط فعال سازی آنان توسط دستگاه‌های اجرایی فراهم گردد.

فارس جایگاه پنجم کشوردر سرمایه‌گذاری‌های خارجی کسب کرده است
وی افزود : ثبات در فضای اقتصادی استان باعث شده، استان فارس در جذب بسته‌های سرمایه گذاری خارجی اقدامات خوبی داشته و جایگاه پنجم کشور را در سرمایه‌گذاری‌های خارجی کسب کند.
دین پرست گفت : استان فارس فاقد بنگاه اقتصادی بحرانی است، عنوان کرد: بر اساس نظریه‌های اقتصادی واحدهای بحرانی و مشکل دار دو طبقه بندی مجزا از یکدیگر هستند و در استان فارس تنها ٨۶ واحد مشکل دار وجود دارد.
معاون وزیر کشور با اشاره به همکاری وزارت کشور با دستگاه قضایی، از رویکرد رییس قوه قضاییه در حمایت از تولید تقدیر و بیان کرد: دستگاه قضایی در کنار دولت و حاکمیت از واحدهای تولیدی حمایت می‌کند و در راستای از بین بردن موانع تولید ۳۵۹ پرونده در دستگاه قضائی در خصوص واحدهای تولیدی در سراسر کشور تشکیل شده که از این میزان در استان فارس تنها ۱۰ پرونده قضائی در دادگستری فارس در خصوص واحدهای تولیدی وجود دارد.

معادن فعال در استان فارس از میانگین کشوری بیشتر است
وی با اراِیه آماری از وضعیت معادن کشور گفت : از مجموع ۱۰ هزار و ۴۰۵ معدن کشور، پنج هزار و ۶۵۳ معدن معادل ۵۴ درصد فعال و مابقی غیرفعال است.این در حالی است که در استان فارس ۶۰۳ معدن وجود دارد که از این تعداد ۳۶۴ معدن معادل ۶۰ درصد فعال است که تعداد معادن فعال در این استان از میانگین کشوری بیشتر است.
معاون وزیر کشور اضافه کرد: ۲۳۹ معدن معادل ۴۰ درصد نیز در فارس غیر فعال هستند که با توجه به ظرفیت‌های های موجود در این استان، امید است ایجاد ارزش افزوده در بخش معادن افزایش یابد.
پیشرفت صد درصدی ۳۰۲ تکلیف مصوب سند پیشران توسعه فارس
معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور همچنین گفت: بیش از ۱۰ ماه از رونمایی سند پیشران توسعه در استان فارس گذشته و این سند مورد ارزیابی وزیر کشور قرار گرفته است که از میان ۶٠٣ تکلیف مصوب و پیش‌بینی شده در سند پیشران توسعه فارس، ٣٠٢ تکلیف معادل ۵۰ درصد با پیشرفت صد درصدی به بهره‌برداری رسیدند.
.وی اضافه کرد: در استان فارس مشکل حاد اقتصادی در پروژه‌های توسعه محور وجود ندارد و مدیران این استان توانسته‌اند با توجه به برنامه‌ریزی صورت گرفته اقدامات خوبی در زمینه توسعه انجام دهند.

کاهش نرخ بیکاری استان فارس به رقم ۶.۶ درصد و کسب و رتبه پنجم کشور اتفاق بزرگی است

معاون هماهنگی اموراقتصادی و توسعه منطقه‌ای وزیر کشور با اشاره به میزان بیکاری استان فارس بیان داشت: در سال ۹۵ نرخ بیکاری این استان ۱۱.۴ درصد بود و فارس در رتبه سیزدهم کشور قرار داشت اما در سال ۹۶ نرخ بیکاری فارس به ۱۰.۳ درصد رسید و در رتبه نهم کشور قرار گرفت، در سال ۱۳۹۷، رقم بیکاری فارس به ۹ درصد رسید و در رتبه پنجم کشور جای گرفت، در سال ۹۸ نیز نرخ بیکاری فارس به هشت درصد رسید و این استان در رتبه چهارم کشور قرار گرفت. در بهار ۹۹ نرخ بیکاری استان فارس ۶.۶ درصد شد و رتبه پنجم کشور را به خود اختصاص داد که این اتفاق بزرگی است.
معاون وزیر کشور همچنین در مورد وضعیت سرمایه‌گذاری خارجی در استان فارس، اظهار داشت: این استان در سال ۹۸ با تمام محدودیت‌های ایجاد شده، رتبه پنجم کشور را در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی از آن خود کرد و در سه ماه نخست سال ۱۳۹۹ رتبه نخست کشور را در این زمینه کسب کرد.

جهش تولید در استان فارس محقق شده است
دکتر عنایت اله رحیمی در این جلسه گفت : با بهره‌برداری از واحدهای بزرگ صنعتی و تولیدی که سال‌ها آرزوی مردم فارس بوده جهش تولید در بخش تولیدی این استان تحقق یافته است.
استاندار فارس افزود: سند پیشران توسعه استان فارس که شامل طرح‌های زیرساختاری، اقتصادی و تولیدی است، توسط وزارت کشور تهیه شده و برای پیگیری و به نتیجه رساندن آن، توسط رییس جمهوری به ۱۸ دستگاه اجرایی ابلاغ شده است.
وی، با اشاره به این که تعدادی از پروژه‌های سند پیشران توسعه استان فارس که جزو اهداف و آرمان‌های مردم این استان بوده به بهره‌برداری رسیده و مابقی آن نیز در حال پیگیری برای اتمام و بهره برداری است، گفت: انجام این مهم در شرایط تحریم، شیوع کرونا و تلاطم‌های شدید اقتصادی، کاری شگرف و اقدامی قابل ستایش است.
استاندار فارس با بیان این که افتتاح کارخانه آلومینیوم لامرد با سرمایه‌گذاری ۱۸ هزار میلیارد تومان، رتبه کشور را در زمینه تولید آلومینیوم از هجدهم به چهاردهم رسانده و اشتغالزایی بسیار مطلوبی به صورت مستقیم و غیرمستقیم داشته است، اظهار داشت: کارخانه کربنات سدیم کاوه در شهرستان فیروزآباد نیز با اعتبار یک هزار و ۹۲۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری روز نهم امردادماه ۹۹ از طریق ویدیو کنفرانس توسط رییس جمهوری به بهره برداری رسید.

فولاد رتبه اول صادرات غیرنفتی استان
رحیمی، با اشاره به این که کارخانه‌های بزرگ این استان مانند، آلومینیوم، کربنات سدیم و فولاد، مواد اولیه صنایع پایین دستی را فراهم می‌کنند، افزود: این موضوع در منطقه انرژی بر لامرد و سایر مناطق استان، پیش‌بینی و پیگیری شده است.
رحیمی اضافه کرد: در حوزه فولاد هم فاز ۲ و ۳ کارخانه فولاد پاسارگاد نیز به دست رییس جمهوری به بهره‌برداری رسید که ارزش افزوده قابل توجهی برای استان فارس ایجاد کرده و رتبه اول صادرات غیرنفتی استان را به خود اختصاص داده است.
استاندار فارس با بیان این که در حوزه‌های زیرساختی این استان، تعهدات مختلفی بر اساس سند پیشران توسعه انجام شده و اقدامات خوبی نیز صورت گرفته است، گفت: خط دوم انتقال آب از سد درودزن به شیراز که آرزوی دیرینه مردم شیراز بود به دست رییس جمهوری به بهره برداری رسید در حالیکه تا پیش از این، ۷۳ درصد از آب مصرفی شیراز از چاه‌ها و حدود ۲۵ درصد از آب‌های روان تامین می شد اما هم اکنون این درصد معکوس شده و بیشتر آب مصرفی شیراز از آب‌های روان تامین می‌شود.
وی، با بیان این که در سال ۹۹ تصفیه خانه دوم شیراز به بهره‌برداری رسیده و تصفیه فاضلاب این شهر دچار تحول شده است ، افزود: آبرسانی به شهرهای سعادت شهر (مرکز شهرستان پاسارگاد)، داراب و جهرم نیز نهایی شده است.
استاندار فارس ادامه داد: همچنین آزادراه شیراز- اصفهان که از طرح‌های مهم این استان به شمار می‌آید از سه طریق، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی و وزارتخانه‌های راه و شهرسازی و دفاع و با شیوه های گوناگون تامین اعتبار شده است.
خاطر نشان می گردد : بر اساس ابلاغ ریاست جمهوری وزرا مکلف شده‌اند در همه استان‌های کشور به‌عنوان معین، حوزه اقتصاد مقاومتی را پیگیری و تلاش کنند تا برنامه‌های مصوب قرارگاه مرکزی اقتصاد مقاومتی را با سرعت بیشتری پیگیری شود.که در همین راستا عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور، از سوی معاون اول رئیس جمهور، به عنوان جانشین رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی در استان‌های سیستان و بلوچستان و فارس انتخاب شده است و در سفرهای متعدد وزیر کشور و معاون اقتصادی وی با حضور مدیران دستگاهها و سرمایه گذاران اقدامات موثر و مناسبی برای رفع موانع و راه اندازی پروژه ها در یکسال اخیر انجام شده است .