به بار نشستن پاپایا برای نخستین بار در فارس
به بار نشستن پاپایا برای نخستین بار در فارس

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: برای نخستین بار کاشت آزمایشی پاپایا در قیروکارزین و استان فارس به همت معلم با ذوق قیروکارزینی به بار نشست. مهدی همتی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اظهار کرد: محمد جعفری معلم با ذوق قیروکارزینی با کاشت پاپایا به صورت بذری و از ارقام پا کوتاه در باغچه خانگی […]

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین گفت: برای نخستین بار کاشت آزمایشی پاپایا در قیروکارزین و استان فارس به همت معلم با ذوق قیروکارزینی به بار نشست.

مهدی همتی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین اظهار کرد: محمد جعفری معلم با ذوق قیروکارزینی با کاشت پاپایا به صورت بذری و از ارقام پا کوتاه در باغچه خانگی در حال حاضر ۳۰ درختچه پاپایای مثمر دارد.

این مقام مسئول با بیان اینکه کاشت بذور این گیاه در اردیبهشت ماه پارسال انجام شده است، تصریح کرد: این گیاه درختچه‌ای و چند ساله ممکن است تا ۲۰ سال عمر کند، اما عمر مفید و اقتصادی آن بیشتر از سه سال نیست و نخستین میوه پاپایا معمولا ۱۲ ماه پس از کاشت بذر به دست می‌آید.

او اضافه کرد: هر گل از پاپایا حدود ۵ ماه پس از گرده افشانی به میوه کامل و رسیده تبدیل می‌شود و در زمان رسیدن، رنگ میوه‌ها از سبز به زرد و گاهی نارنجی تغییر می‌یابد.

همتی با اشاره به اینکه این درختچه‌ها در فضای آزاد و کنترل نشده قرار دارند، اظهار کرد: کاشت تجاری این محصول در فضای گلخانه‌ای و کنترل شده قطعا با بهره وری بیشتری در تولید میوه پاپایا همراه خواهد شد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین بیان کرد: تنوع بخشی به محصولات قابل کشت در شرایط اقلیمی این شهرستان و ارزیابی شرایط کاشت، داشت و برداشت آن یکی از اهدافی است که در کشت‌های آزمایشی دنبال و به دقت رصد می‌شود.

او با بیان اینکه کشاورزان پیشرو نقش بسزایی در معرفی گونه‌ها و ارقام گیاهی جدید به دیگر کشاورزان منطقه دارند، گفت: آماده ایم کشت‌های آزمایشی و تحقیقی با مشارکت کشاورزان در مناطق مختلف شهرستان را توسعه دهیم.

خربزه درختی یا پاپایا میوه گیاه «کاریکا پاپایا» بوده که رویشگاه آن در آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک است، اما در حال حاضر در بسیاری از نقاط جهان نیز رشد کرده، پاپایا حاوی یک آنزیم به نام papain است که می‌تواند زنجیره‌های سخت پروتئین موجود در گوشت ماهیچه را تجزیه کند.

قیروکارزین در ۱۶۹ کیلومتری جنوب غربی شیراز قرا دارد.