به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان شیراز، «محمدرضا امیری» فرماندار شهرستان شیراز در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان که با رویکرد اتخاذ تصمیمات جهت پیشگیری از ویروس کرونا و آمادگی هرچه بیشتر دستگاه های اجرایی برای مقابله با این ویروس برگزار شد، بر نظارت و توزیع اقلام بهداشتی تیم های نظارتی و تسهیل در دسترسی […]
به گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان شیراز، «محمدرضا امیری» فرماندار شهرستان شیراز در جلسه ستاد مدیریت بحران شهرستان که با رویکرد اتخاذ تصمیمات جهت پیشگیری از ویروس کرونا و آمادگی هرچه بیشتر دستگاه های اجرایی برای مقابله با این ویروس برگزار شد، بر نظارت و توزیع اقلام بهداشتی تیم های نظارتی و تسهیل در دسترسی و تولید ماسک و مواد ضدعفونی تاکید نمود.
وی در خصوص توزیع این اقلام بهداشتی اظهار داشت: اولویت با مراکز بهداشتی و درمانی بوده و پس از آن در داروخانه ها و گروه هایی که بیشتر در معرض بیماری قرار دارند صورت خواهد پذیرفت.
رییس ستاد مدیریت بحران شهرستان شیراز همچنین بر ضدعفونی کردن سطوح در اماکن عمومی و همچنین آموزش مراقبت ها و نکات بهداشتی و حضور مستمر تیم های نظارتی در این خصوص تاکید کرد.
امیری همچنین ضمن اشاره به نقش تشکلهای غیردولتی و NGO ها و با اشاره به پویش های مردمی که در حوادثی همچون سیل فروردین ماه، زبانزد مردم دیگر نقاط کشور بود، بر روحیه همراهی، مهربانی و همکاری نسبت به همنوعان در اقدامات پیشگیرانه شیوع کرونا ویروس تاکید نمود.
در ادامه فرماندار شیراز تاکید داشت: در سطح شهرستان نیز ضمن اطلاع رسانی آموزش و آگاهی بخشی محتوای آموزشی مورد تایید دانشگاه علوم پزشکی، در تامین آرامش مردم دقت و مراقبت لازم صورت پذیرد.
این مقام مسئول در این جلسه بیان کرد: تامین اقلام بهداشتی و حفاظتی برای پاکبانان که در تماس مستقیم با منابع آلودگی دارند و اقشار فعال مجموعه شهرداری در زمینه پیشگیری از شیوع بیماری کرونا، ضروری بوده و می بایست در اولویت قرار گیرد.
مقام عالی دولت در شهرستان شیراز با اشاره به کم شدن حجم سفرهای شهری ادامه داد: براساس تاکید مراکز بهداشت و درمان بر مراکز خرید، براساس مصوبه سازمان صمت از طریق اتحادیه ها و اتاق اصناف باید ابلاغ شود تا در طی چند مرحله در شبانه روز سطوح به ویژه سطوح فلزی گندزدایی و ضدعفونی شود.
امیری همچنین اضافه کرد: توزیع اقلام بهداشتی همچون مواد ضدعفونی و ماسک برای بخش مرکزی شهرستان، شهر جدید صدرا، داریون و بخش ارژن، با بکارگیری سامانه نظارت بر توزیع که طی دو روز آینده تعریف می شود، نیز می بایست در دستور کار قرار گیرد.
فرماندار شیراز افزود: در خصوص نانوایان نیز علاوه بر آموزش هایی که صورت گرفته است، بصورت مداوم می بایست نظارت های لازم و پیگیری در این خصوص صورت پذیرد. این در حالی است که در خصوص مراکز عرضه اغذیه بویژه نانوایی ها، آموزش های لازم در خصوص دریافت وجه، کشیدن کارت بانکی توسط خود مشتری آموزش ها و نظارت ها انجام شده است.
وی با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در جلسه شورای تامین مشترک با کمیته سلامت که مقرر شد تا معتادین متجاهر جمع آوری شوند، گفت: از آنجاکه بر اساس دستور العمل ابلاغ شده این افراد ممکن است آلوده به ویروس کرونا باشند و نمی توان این افراد را منتقل نمود و بایستی مجموعه بهزیستی، نیروی انتظامی، شهرداری و مراکز بهداشت نیز نسبت به تعیین تکلیف نمودن این موضوع و این افراد اقدام نمایند.
امیری به اقدامات مراکز بهداشت و زیر مجموعه های خود از جمله خانه های بهداشت در ضدعفونی کردن اشاره نمود و بیان داشت: کلیه ادارات، دستگاه ها و نهادهای دولتی و عمومی نیز در پیشگیری از بروز این بیماری نیز خدمات ارزشمندی انجام داده اند. شهرداری های مناطق و بویژه شهرداری شیراز نیز در ارتباط با ضدعفونی نمودن سطوح و مدیریت پسماند خدمات شایانی را ارائه نموده است؛ این درحالیست که مسائل و نکات بهداشتی که از سوی دانشگاه علوم پزشکی به کلیه ادارات و دستگاه ها ابلاغ شده می بایست با جدیت بسیار دنبال شود.
مقام عالی دولت در شهرستان شیراز ادامه داد: باتوجه به انتظاراتی که دانشگاه علوم پزشکی در قالب مصوباتی برای دستگاه های مختلف ارسال نموده است و طبق دستور استاندار محترم فارس در این خصوص، می بایست کلیه دستگاه های اجرایی در سطح شهرستان نیز به تناسب سهم خود، این انتظارات را پیگیری و اجرایی نمایند و نسبت به ارائه گزارش به فرمانداری و مجموعه دانشگاه علوم پزشکی اقدام کنند.
این مقام مسئول ابراز داشت: به منظور پیشگیری از شیوع ویروس کرونا، محدودیت و ممنوعیت هایی در خصوص رعایت نکات بهداشتی در اماکن متبرکه و زیارتگاه ها نیز در جلسه شورای تامین اتخاذ شده اما دستورالعمل های اجرایی در خصوص این اماکن متبرکه از سوی اداره کل اوقاف ارائه خواهد شد که نکات ضروری ارائه شده از سوی تولیت هر یک از بقاع متبرکه نیز مد نظر قرار خواهد گرفت.
امیری افزود: در نقاطی که سطح شیوع آنفولانزا و سرماخوردگی بالا می باشد، مراکز بهداشت هر منطقه و شهرداری نیز باید توجه ویژه ای بر این مناطق داشته و در این زمینه اهتمام نمایند.
امیری در ادامه با اشاره به تصمیمات اتخاذ شده در خصوص ضدعفونی کردن سطوح در بانک ها و ادارات که به عنوان مصوبه ابلاغ شده است، افزود: در خصوص شرکت های خدماتی، کلیه خدمات باید به نحو مطلوب انجام شود و نباید منجر به بروز اختلالی شود. باتوجه به محدودیت هایی که در تامین، توزیع و تولید اقلام بهداشتی ویژه شرکت های خدماتی وجود دارد، اما این شرکت ها باتوجه به توانایی مالی خود تا حدودی می توانند نسبت به تامین اقلام بهداشتی اقدام کنند.
وی با اشاره به در اولویت قرار داشتن برخی اقشار جامعه همچون پاکبانان که جزو گروه های در معرض خطر بیماری قرار دارند افزود تامین اقلام بهداشتی برای این دسته از افراد جامعه می بایست در اولویت قرار گیرد. همچنین در خصوص مراجعه افراد کنتور خوان به درب منازل که به نوعی منجر به انتقال بیماری و سرایت خواهد شد، می بایست تدابیر ویژه ای اتخاذ شود.
فرماندار شیراز در ادامه بیان داشت: باتوجه به اینکه خدمات بسیاری از سوی دولت همچون انجام مهلت کافی برای بازپرداخت اقساط بانکی و همچنین تمدید دفترچه های بیمه تا اواخر فروردین ماه به صورت خودکار لحاظ شده است پیشنهاد می شود تا شورا و شهرداری نیز مهلتی را تا پایان اردیبهشت ماه در خصوص موضوع عوارض و اعمال نرخ عوارض، در دستور کار قرار دهند.
در ادامه حقیقی معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شیراز اظهار داشت: تماس های تلفنی زیادی از سوی ادارات و شرکت ها در سطح شهرستان در خصوص تهیه ماسک گرفته می شود که نیازمند آن است تا روز شنبه در خصوص تهیه و توزیع این اقلام بهداشتی تعیین تکلیف شود.
حقیقی همچنین با تاکید بر اینکه افرادی که در حوزه نظارت فعالیت دارند باید به سمت و سویی بروند که بر کالاهای موجود در بازار نظارت بیشتری داشته باشند، گفت: متاسفانه وجود کالاهای تقلبی در بازار رو به افزایش است و باتوجه به محدودیت تولید، باید شفاف سازی لازم درخصوص تدابیر اتخاذ شده توسط سازمان صمت و اتحادیه ها صورت پذیرد.
معاون برنامه ریزی و توسعه فرمانداری شیراز همچنین بر گسترش آموزش های دانشگاه علوم پزشکی شیراز در فضای مجازی تاکید نمود.