چاقی و اضافه وزن مسئله اصلی بهداشت عمومی در سطح جهان است. چربی اضافی بدن سبب افزایش خطر بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها می شود. اگرچه توجه به کاهش انرژی دریافتی و افزایش فعالیت بدنی راهکارهای اصلی کنترل وزن است، اما مزایای نقش کلسیم غذایی و محصولات لبنی در مدیریت وزن در […]
چاقی و اضافه وزن مسئله اصلی بهداشت عمومی در سطح جهان است. چربی اضافی بدن سبب افزایش خطر بیماری های قلبی، دیابت و برخی سرطان ها می شود.
اگرچه توجه به کاهش انرژی دریافتی و افزایش فعالیت بدنی راهکارهای اصلی کنترل وزن است، اما مزایای نقش کلسیم غذایی و محصولات لبنی در مدیریت وزن در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.
اغلب مطالعات وجود رابطه بین مصرف لبنیات و کنترل وزن را تایید می کنند. بخشی از این رابطه به علت وجود کلسیم در محصولات لبنی است. در مطالعات دیده شده است که مصرف محصولات لبنی مانند شیر، ماست و پنیر نسبت به مصرف مکمل کلسیم تاثیر بیشتری در کنترل وزن دارد. این مورد می تواند به علت وجود ترکیبات فعال دیگر از جمله پروتئین ها در لبنیات باشد.
پروتئین موجود در لبنیات ممکن است بر احساس سیری و حفظ توده عضلانی بدن تاثیرگذار باشد. اسیدهای آمینه موجود در پروتئین whey که در شیر وجود دارد نیز بر مدیریت وزن تاثیر گذارند.
راهنماهای غذایی مصرف روزانه سه واحد لبنیات کم چرب را توصیه می کنند. لازم به ذکر است که یک واحد لبنیات معادل با یک لیوان شیر یا ماست یا ۴۵ گرم پنیر است. مطالعات بالینی نشان داه اند که مصرف روزانه سه واحد لبنیات باعث کاهش وزن و چربی بدن در افراد دارای اضافه وزن و چاقی می شود. بنابراین توصیه می شود تمامی افراد این میزان لبنیات را در رژیم روزانه خود بگنجانند.
«فاطمه نوری پور» کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز