معاون امور زراعت وزیر جهاد کشاورزی گفت: در مصرف سموم بالاترین استانداردهای جهانی را رعایت می کنیم به عنوان مثال هیچ سمی در ایران ثبت نمی شود مگر اینکه حداقل دو سال در اتحادیه اروپا که استانداردهای بالایی دارند مصرف شده باشد.

به گزارش روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس،علیرضا مهاجر در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی ابراز کرد: استانداردهای وزارت جهاد کشاورزی،حفظ نباتات و دولت ایران بسیار بالا است، سموم کم خطر را بیشتر توصیه می کنیم و سموم پرخطر که در چرخه هستند از مصرف خارج می کنیم.
به گفته وی؛ استفاده از ارقام گیاهی مقاوم، کنترل غیرشیمایی و بیولوژیک، اجرای تناوب و روش های به زراعی از جمله اقدامات صورت گرفته در کاهش مصرف سموم و در نهایت تولید محصول باکیفیت است.
معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه تامین امنیت غذایی وظیفه این وزارتخانه است، اظهار کرد:یکی از شاخص های تامین امنیت غذایی حفظ و نگهداری از نباتات است.
این مقام مسئول افزود: با همین هدف هرساله معاونین تولیدات گیاهی، مدیران و مسئولین حفظ نباتات و مسئولین اجرایی در بخش های باغبانی و زراعت کنار هم جمع می شوند که آخرین دستاوردهای علمی کشور و دنیا را مورد بحث و تبادل نظر قراردهند.
مهاجر ابراز کرد: تولید سموم با کیفیت، افزایش ایمنی غذای تولیدی و ارتقای سطح کمی و کیفی محصولات از جمله اهداف سمینار برگزار شده است.

 

ماموریت وزارت جهاد کشاورزی حفظ نباتات است

عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: ماموریت وزارت جهاد کشاورزی حفظ نباتات است و به نوعی این موضوع خط قرمز جهاد است.
اسفندیار عبدالهی در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی اظهار کرد: با توجه به آمارها ۳۰ درصد کاهش تولیدات کشاورزی به دلیل چالش های موجود بر سر راه تولید و عدم توجه به حفظ نباتات است.
نماینده مردم مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی اظهار امیدواری کرد که با توجه به نیروی انسانی با تجربه و با هم فکری و هم افزایی مجموعه کشاورزان بتوانیم این درصد را کاهش دهیم.
او با بیان اینکه نیاز به توجه ویژه در حوزه حفظ نباتات می باشد، افزود: کشاورزان نقش اصلی را در این راستا بر عهده دارند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ابراز کرد:مجموعه کمیسیون نیز مانند گذشته این آمادگی را دارد در زمینه حفظ نباتات مساعدت کند به ویژه در تامین اعتبار تا اقدامات موثری را برای جلوگیری از کاهش تولیدات انجام دهیم.

 

تحقیقات برای کنترل زوال مرکبات ادامه دارد

رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور گفت: این موسسه در تلاش است تا چالش های اصلی گیاه پزشکی کشور از جمله زوال مرکبات را با تحقیق حل کند.
شهرام نعیمی در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی اظهار کرد: در این گردهمایی مسائل و اولویت ها مورد بحث قرار می گیرد و موارد احصا می شود.
وی با اشاره به اینکه موسسه تحقیقات گیاهپزشکی در خصوص پژوهش و سازمان حفظ نباتات در زمینه اجرا فعالیت می کند، اظهار کرد: برای موسسه بسیار عالی است که روی اولویت های احصا شده و بحث هایی که فیلتر و غربال شده تحقیق کند.
به گفته نعیمی؛ از جمله مشکلاتی که واقعا بهره برداران را اذیت می کند زوال مرکبات است که هم موسسه و هم سازمان حفظ نباتات برای حل این مشکل طرح هایی در دست اقدام دارند.
این محقق با اشاره به اینکه باغ های مناطق جنوب درگیر دو تیپ زوال مرکبات سریع و تدریجی شده اند، تصریح کرد: در زوال تدریجی حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد درختان درگیر می‌شوند. اما هنگامی که باغ ها به زوال سریع دچار می‌شوند، درختان در مدت چند روز به طور ناگهانی خشک می‌شوند.
وی اضافه کرد: در کنار مدیریت باغ ها برای کنترل زوال تدریجی مرکبات، بسته‌ای ساده و اقتصادی پیشنهاد شده که نتایج مثبت این بسته مشاهده شده است و توانسته از گسترش بیماری در این باغ های تحقیقاتی جلوگیری کند. به این ترتیب تا حدودی به مرحله ارائه نهایی این بسته پیشنهادی نزدیک شده‌ایم.
رئیس موسسه تحقیقات گیاهپزشکی کشور بیان کرد: برای زوال تدریجی مرکبات نیز پروژه تحقیقاتی آغاز شده و در مرحله آسیب‌شناسی قرار دارد تا دلیل و عامل اصلی آن مشخص شود.

 

برنامه های حفظ نباتات مورد حمایت کمیسیون کشاورزی است

رئیس کمیته حفظ نباتات کمیسیون مجلس شورای اسلامی گفت: در راستای تامین امنیت غذایی، این کمیسیون از سیاست های و برنامه های سازمان حفظ نباتات حمایت می کند.
بهشید برخوردار در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه گیاهی اظهار کرد: حضور در این سمینار به منظور حمایت از برنامه های جهادکشاورزی در راستای کنترل آفات، بیماری ها و مدیریت مصرف سموم، شناسه دار کردن محصولات کشاورزی است.
نماینده زرتشتیان ایران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه تامین اعتبارات لازم صورت گرفته است، تصریح کرد: اگر در بعضی از موارد از لحاظ قانونی نیاز به اصلاحی باشد یا تامین اعتباری مدنظر باشد ما قطعا در کمیسیون کشاورزی حمایت می کنیم.
وی با بیان اینکه استان فارس قطب کشاورزی کشور است، ابراز کرد: تجهیزات مختلفی در حوزه کشاورزی دارد و همچنین در حوزه گیاهپزشکی اساتید خیلی خوبی دارند.
رئیس کمیته حفظ نباتات کمیسیون مجلس شورای اسلامی با اشاره به راه اندازی “مرکز پایش و مدیریت هوشمند کشاورزی” در استان فارس برای اولین بار در بین سایر استان ها، بیان کرد: اگر لازم باشد می توانیم این موضوع را در کل کشور توسعه دهیم و اگر نیاز به کمک از طرف مجلس و کمیسیون کشاورزی باشد حتما انجام می دهیم.

 

کنترل موفق آفات و بیماری های گندم در کشور
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور گفت: در سال گذشته همکاران ما تلاش موفقی برای کاهش درصد سن زدگی و مبارزه با زنگ زرد متحمل شدند که جای تقدیر دارد.
مریم جلیلی‌مقدم در چهل و سومین سمینار سالانه حفظ نباتات و قرنطینه کشور اظهار کرد: به دلیل تغییرات در جمعیت آفات و بیماری ها ناشی از شرایط اقلیمی، دستورالعمل های مدیریت آفات و بیماری ها با کمک همکاران در موسسه تحقیقات گیاهپزشکی به روز رسانی شد.
وی افزود: همچنین در سال گذشته هشداری از سازمان فائو مبنی بر احتمال طغیان ملخ صحرایی به دلیل وضعیت آب و هوایی، بارندگی‌ها در شبه جزیره عربستان و شرق آفریقا دریافت کردیم که در این راستا تمام موارد را رصد و سموم و آفت‌کش را خریداری کردیم که خوشبختانه با مشکل مواجه نشدیم، اما پایش‌ها همچنان به طور دقیق و منظم انجام می‌شود.
جلیلی‌مقدم با اشاره به پایش جوندگان تصریح کرد: با تلاش سازمان متبوع در استان‌ها این بحران در سال گذشته مدیریت شد، اما با توجه به اینکه میانگین دمایی طی روز‌های آینده نسبت به نرمال افزایش می‌یابد، احتمال طغیان انواع و اقسام آفات وجود دارد، لذا همکاران هشیارانه رصد و پایش را در دستور کار قرار دهند.
نقش مدیران حفظ نباتات از همیشه راهبردی‌تر است
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور ابراز کرد: در شرایطی که تغییرات اقلیمی، افزایش تجارت محصولات کشاورزی و تبادل محصولات، تغییر الگوی زیستی، آفات نوظهور و غیره ابعاد جدیدی به این سازمان بخشیده، نقش مدیران حفظ نباتات از همیشه راهبردی‌تر است.
وی با اشاره به اینکه رهبرمعظم انقلاب، امنیت غذایی را از عوامل مهم برای کشور پرجمعیت ایران برشمرده است،اضافه کرد: ما به عنوان بخشی از پازل امنیت غذایی، باید برای کنترل آفات برنامه ریزی و مدیریت داشته باشیم.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با بیان اینکه در راستای صیانت از سلامت مردم، اجباری شدن استاندارد ملی آفت کش‌ها از نیمه دوم دی ماه سال گذشته آغاز شده است،تصریح کرد: این موضوع در مرحله اول برای ۳۰ سم پرمصرف کشور برنامه‌ریزی شده است.
جلیلی مقدم از توسعه نصب برچسب الکترونیکی و QR کد روی پاکت سموم نیز سخن گفت و افزود: تقلبی بودن و یا نبودن سموم با این مهم مشخص می‌شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته ۴۸ قلم آفت کش ثبت و به سبد آفت‌کش‌های ما اضافه شد، بیان کرد: ۹۶ درصد از آفت‌کش‌هایی که ثبت شدند، کم‌خطر و متوسط خطر بودند.
حذف ۱۹ قلم سم پرخطر از سبد سموم کشور اقدمات مهم سازمان حفظ نباتات کشور در سال گذشته بود که رئیس این سازمان به آن پرداخت.
قرنطینه گیاهی به عنوان اولین سد دفاعی کشور
جلیلی مقدم بر نقش حیاتی قرنطینه گیاهی به عنوان اولین سد دفاعی کشور در برابر آفات و بیماری‌های نباتی تأکید کرد و گفت: گواهی‌های بهداشتی صادر شده توسط سازمان حفظ نباتات ایران از اعتبار بین‌المللی برخوردار است و تمام کشورهای جهان این اسناد را می‌پذیرند. این دستاورد حاصل تلاش همکاران ما در مبادی ورودی و خروجی است که با نظارت دقیق، از ورود یا خروج غیرقانونی عوامل خسارت‌زای گیاهی جلوگیری می‌کنند.
وی با بیان اینکه نظارت بر واردات و صادرات محصولات کشاورزی بر اساس شرایط قرنطینه‌ای کشور مقصد انجام می‌شود، افزود: این فرآیند نه تنها از گسترش آفات جلوگیری می‌کند، بلکه اعتماد شرکای تجاری به محصولات ایرانی را افزایش می‌دهد.
این مقام مسئول ابراز کرد: امنیت غذایی ایران در گرو همکاری سه جانبه دولت، تولیدکنندگان و جامعه علمی است. سازمان حفظ نباتات متعهد است با بهره‌گیری از فناوری‌های روز و توانمندسازی نیروها، کشاورزی ایران را به الگویی موفق در منطقه تبدیل کند.
رئیس سازمان حفظ نباتات کشور با اشاره به سیاست‌های کلان سازمان حفظ نباتات کشور، چشم‌اندازها، اولویت‌ها و اقدامات شاخص، اظهار کرد: این سمینار نه تنها یک نشست تخصصی و علمی است بلکه محلی برای هم افزایی ملی است.

امنیت غذایی پایه امنیت دینی است

مسئول حوزه نهاد نمایندگی ولی‌فقیه در سازمان حفظ نباتات کشور هم در این سمینار گفت: امنیت غذایی مردم پایه امنیت روانی، دینی و ملی است.
روح الله احمدی تصریح کرد: در واقع آرامش کشور و بهداشت و روان مردم به امنیت غذایی باز می‌گردد.
این روحانی اظهار کرد: از دیرباز آزاد اندیشان و دلدادگان امنیت وطن مسئله غذا را مورد توجه قرار دادند.

 

انتهای پیام/