اهتمام مدیریت شهری بر ایمن سازی ملک های پر خطر/ در ساختمان های پرخطر،سرقفلی ملک بعد از تخریب و بازسازی حفظ خواهد شد
اهتمام مدیریت شهری بر ایمن سازی ملک های پر خطر/ در ساختمان های پرخطر،سرقفلی ملک بعد از تخریب و بازسازی حفظ خواهد شد

رئیس کمیسیون معماری شهرسازی و هوشمند سازی از تعیین تکلیف ساختمان های پرخطر به وسیله ی طراحی بسته های تشویقی شناور و به پیشنهاد مالکین تا اقدامات قهری خبر داد.

به گزارش پگاه خبر از شیرلز، مصطفی کیانی رحیمی، در حاشیه برگزاری جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی هوشمند سازی که با حضور دادستان محترم مرکز فارس و معاون ایشان، نمایندگانی از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نظام مهندسی و مدیران شهرداری مرتبط با موضوع برگزار شد، گفت: این جلسه با پنج دستور کار ارسالی شکل گرفت، دستور کار اول در خصوص بررسی تاثیرات منظر ساختمان بلندمرتبه بود، که در چند سال گذشته دچار آتش سوزی شده بود و دستوراتی در خصوص تخلفاتی در ملک مذکور وجود داشت، صادر شده بود.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز اضافه کرد: پس از آتش سوزی ایراداتی برای آن از لحاظ ایمنی وارد شده بود که به استحکام بنای آن مربوط می شد و باید این مهم مورد بررسی ویژه قرار گیرد.
وی با اشاره به موضوع ثبت جهانی مجموعه زندیه هم گفت: در خصوص تثبیت حوزه زندیه در حوزه گردشگری جهانی ایراداتی وارد شده بود.
کیانی رحیمی اظهار کرد: ایرادات اظهار شده توسط دادستانی محترم تهیه و ابلاغ شده بود که اداره راه و شهرسازی و نظام مهندسی مورد بررسی قرار دادند ولی ذینفعان پروژه با کیفیتی که مد نظر مدیریت شهری و دادستانی بود، جدی ورود پیدا نکرده بودند و دادستانی با حضور ذینفعان و طرفین پروژه جلسه ای در هفته ی آتی برگزار خواهد نمود تا هم درباره مقاوم سازی و شیوه های آن و هم به لحاظ تاثیرات بصری برای ثبت میراث زندیه به عنوان میراث جهانی تصمیماتی شکل گیرد.

وی گفت: با توجه به مستندات و مدارکی که میراث فرهنگی برای ثبت جهانی زندیه ارائه نموده است و ایرادی که به موضوع بصری مجموعه زندیه توسط این محل وارد شده است، اگر ورود جدی داشته باشیم می توانیم این مجموعه را به عنوان میراث جهانی معرفی کنیم، مالک این مجموعه نیز این موضوع را تمکین کند.

رئیس کمیسیون شهرسازی  با اشاره به سایر موضوعات کمیسیون هم ‌ اظهار داشت: گزارشی که شهرداری در خصوص ساختمان های ناایمن، فرسوده، گود های رها شده، اسکلت ها، بناهای تاریخ گذشته و رها شده مهیا کرده که در سال ۱۴۰۱ در کمیسیون معماری و شهرسازی توسط شورا مصوب شد.

کیانی رحیمی بیان داشت:  با توجه به تکلیفی که برای شهرداری مبتنی بر این مصوبات در پایش این ساختمان ها در نظر گرفته شد، شهرداری گزارشهای خود را ارائه داد و افزود که بر اساس ضوابطی که از سوی وزارت مسکن و شهرسازی ابلاغ شده است این گونه بناها را برای میزان اضطرار برای بازسازی طبقه بندی نموده است.

نماینده مردم در پارلمان شورای اسلامی شهر شیراز گفت: باید ابلاغات قانونی برای ذینفعان اعلام شود و اگر بر اساس مشوق هایی که شورا و شهرداری ارائه کرده است ذینفعان عدم تمکین کرده باشند فهرستی از این مجموعه ها و املاک به دادستانی ارائه شود و آن بخشی که مربوط به ماده ۱۴ است، شهرداری مناطق برای مرتفع کردن آسیب اقدام کنند و مابقی که آسیب عمومی برای مردم ندارند و صرفا برای ساکنین آن مشکلاتی پیش می آورد با اولویت ساختمان پرخطرتر، شهرداری به دادستانی اعلام کند تا مراتب قانونی شکل گیرد.

وی در ادامه درباره طرح های تشویقی متنوع با رویکرد به کاهش آسیب ها و خطر در ساختمان های فرسوده و پر خطر گفت: با پیگیری های صورت گرفته ساختمان های های پر خطر که طبق نظر شهرداری در پروسه بازسازی باید قرار بگیرند، قرار است که عوارض تجدید بنا پرداخت نکنند و سر قفلی های مالکین برای آنها کما فی السابق حفظ خواهد شد.

وی گفت: شهرداری برای اجرای هرچه بهتر این طرح ظرفیتی و بستری را ایجاد کرده است که بسته های تشویقی به پیشنهاد مالکان باشد.

کیانی رحیمی ابراز داشت:  در این طرح بسته به صورت شناور اجرای خواهد شد به این تفسیر که اگر مالکی بعنوان مثال در بافت کم برخوردار تر ملکی برای بازسازی داشته باشد، بتواند بسته های تشویقی را برای ملک دیگرش در منطقه ی با ارزش افزوده ی بهتر دریافت نماید.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز در پایان گفت: اصرار و بستر سازی در اجرای این طرح جلوگیری از اتفاقاتی نظیر پلاسکو است و ما به عنوان نمایندگان مردم در شورای اسلامی شهر خود را موظف به ارائه مناسب ترین طرح و به نفع منافع مردم و توسعه و عمران آبادانی شهر می دانیم.

انتهای پیام/