ضرورت تعامل مدیریت شهری شیراز و صنعت به‌منظور توسعه پایدار شهر
ضرورت تعامل مدیریت شهری شیراز و صنعت به‌منظور توسعه پایدار شهر

در نشست مشترک مدیریت شهری و شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز که با بازدید از ایستگاه‌های آتش‌نشانی مستقر در شهرک صنعتی همراه بود، مسائل این حوزه صنعتی موردبررسی و بر ضرورت تعامل مدیریت شهری شیراز و صنعت به‌منظور حل مسائل و توسعه پایدار شهر تأکید شد.

به گزارش پگاه خبر،  در نشست مشترک مدیریت شهری و شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز که با بازدید از ایستگاه‌های آتش‌نشانی مستقر در شهرک صنعتی همراه بود، مسائل این حوزه صنعتی موردبررسی و بر ضرورت تعامل مدیریت شهری شیراز و صنعت به‌منظور توسعه پایدار شهر تأکید شد.

شهردار کلان‌شهر شیراز با ابراز خرسندی از تلاش کارکنان شاغل در شهرک صنعتی اظهار کرد: خادمان مردم در شهرداری شیراز نیز به‌منظور ایجاد رفاه و آسایش برای شهروندان، امیدآفرینی و توسعه و پیشرفت این کلان‌شهر شیراز شبانه‌روز در حال فعالیت هستند.

محمدحسن اسدی با تشریح برخی از اقدامات مدیریت شهری افزود: گواه این خدمات پروژه‌های عمرانی خدماتی و فرهنگی است که به‌صورت گسترده در سطح این کلان‌شهر در حال اجرا هستند و برخی از این پروژه‌های کلان به‌گونه‌ای هستند که علاوه بر اینکه یک کارگاه بزرگی عمرانی را در سطح شهر شکل داده‌اند، به‌نوعی یک دانشگاه عمرانی برای دانشجویان و اساتیدی که درزمینهٔ مای مختلف عمرانی فعالیت دارند، محسوب می‌شوند.

وی با اشاره به فرارسیدن رویداد بزرگ دومین کنگره ۱۵ هزار شهید استان فارس گفت: هم‌زمان با برگزاری این کنگره، حداقل دو پروژه بزرگ شهرداری ازجمله ابر پروژه بزرگراه آیت‌الله حائری شیرازی و دوربرگردان اردیبهشت به بهره‌برداری می‌رسند.

شهردار شیراز بابیان اینکه تاکنون اجازه نداده‌ایم پروژه‌ای تعطیل و یا نیمه تعطیل شود، گفت: علاوه بر این نوبت شبانه اجرای پروژه‌های عمرانی را نیز راه‌اندازی کرده‌ایم و این پروژه‌ها به‌صورت شبانه‌روزی در حال اجرا هستند.

اسدی بیان کرد: اینکه ارائه خدمات در محدوده کمربندی شیراز بر عهده وزارت راه است، اما تاکنون برای حفظ ایمنی شهروندان چندین تقاطع غیر هم‌سطح از سوی شهرداری در کمربندی شیراز احداث‌شده است که در این راستا پروژه تقاطع غیرهمسطح قائم-رحمت-احمدی نیز ازجمله پروژه‌هایی است که تا چند ماه آینده عملیات اجرایی آن به پایان می‌رسد.

وی افزود: یقیناً تعامل و همکاری برای ارتقای زیرساخت‌ها در شهرک صنعتی، موجب توجه بیشتر به صنعت و افزایش اشتغال می‌شود.

این مقام ارشد مدیریت شهری شیراز خاطرنشان کرد: شهرداری از سال گذشته که حدود ۱۸ کیلومتر از کمربندی شیراز را تحویل گرفته است، خوشبختانه در این محدوده حادثه منجر به فوت رخ نداده است.

شهردار شیراز در ادامه تقاطع غیر هم‌سطح شهید نواب صفوی، کمربندی، احمدبن موسی(ع) را نیز پروژه‌ای ارزشمند در تسهیل تردد ترافیکی و دسترسی ایمن برای شهرک‌های جنوبی ازجمله حجت‌آباد، مهدی‌آباد و مدرس و همچنین ایمنی در محور کمربندی قلمداد کرد و افزود: با تعامل خوب با مردم و همکاری این عزیزان ۱۵ هکتار تملک در این پروژه انجام شد و این پروژه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین تقاطع‌ها در جنوب کشور در دهه مبارک فجر به بهره‌برداری می‌رسد.

اسدی گفت: مدیریت شهری شیراز شهرک بزرگ صنعتی شیراز را جدای از خود نمی‌داند و نگاه شورا و شهرداری به این شهرک نگاهی مثبت است چراکه اکثر کسانی که به‌نوعی در شهرک صنعتی مشغول فعالیت هستند شهروند شهر شیراز هستند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از دستاوردهای چشمگیر شهرداری در سال‌های اخیر خبر داد و بر ادامه روند توسعه و بهبود خدمات شهری تأکید کرد.
مسعود زارعی از تلاش‌های شبانه‌روزی مدیریت شهری برای حفظ و بهبود وضعیت شهر قدردانی کرد.
وی بابیان اینکه شهرداری شیراز در دوران طلایی خود قرار دارد، به برخی از پروژه‌های مهم و در دست اجرای شهرداری اشاره کرد.
وی با تأکید بر اهمیت سرمایه‌گذاری در شهر گفت: در شرایطی که بسیاری از شهرهای دنیا با مشکلات اقتصادی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، شیراز توانسته است سرمایه‌گذاران زیادی را جذب کند. این امر نشان از امنیت و ظرفیت بالای سرمایه‌گذاری در این شهر دارد.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط‌زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از وجود ۲۵ شغل مزاحم در سطح شهر خبر داد و عنوان کرد: بهترین مکانی که می‌توان برای این‌گونه موارد فضاسازی و بسترسازی کرد، شهرک صنعتی است.
زارعی همچنین به ایجاد بازارچه‌های محلی در هر منطقه اشاره کرد و گفت: با ایجاد این بازارچه‌ها، هم به تولیدکنندگان محلی کمک می‌شود و هم نیازهای شهروندان به‌صورت محلی تأمین می‌شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: با توجه به انتخاب شیراز به‌عنوان پایتخت زیست‌محیطی آسیا در ۲۰۲۴ که از سوی مجمع شهرداران آسیایی صورت گرفت، این انتخاب افتخار بزرگی به جهت فرصت و ظرفیت‌های بسیار خوبی است که شهر شیراز دارد.
وی افزود: باید از این جایگاه حداکثر استفاده را داشته باشیم و از آن به‌عنوان یک ظرفیت و فرصت در کلان‌شهر شیراز بهره ببریم.
زارعی در خصوص راه‌اندازی اورژانس خدمات شهری و سامانه مردمی ۱۳۷ در مناطق یازده‌گانه گفت: با راه‌اندازی این سامانه شاهد ارتقای چشمگیر خدمات شهری و پاسخگویی بهتر به شهروندان خواهیم بود.
وی تصریح کرد: طی سه سال گذشته پیگیری برخی از موضوعات به‌صورت پروژه‌ای و ویژه انجام شد که در این راستا به‌صورت ویژه بر پروژه‌های هجده‌گانه کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری متمرکز شدیم و تا پایان دوره شورای ششم این پروژه‌ها را به سرانجام خواهیم رساند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز به ساخت اولین تصفیه‌خانه محلی در باغ‌های قصردشت اشاره کرد و گفت: هزینه اجرایی احداث تصفیه‌خانه محلی در باغات قصردشت تاکنون بالغ‌بر ۳۰۰ میلیارد تومان بوده است و در تلاشیم تا پایان دوره شورای ششم، کسری آب هزار هکتار از باغات قصردشت با ایجاد دو تصفیه‌خانه دیگر جبران و مشکل باغداران این منطقه رفع شود.

مدیرعامل شرکت خدماتی شهرک صنعتی بزرگ شیراز گزارشی از وضعیت این شهرک ارائه و اظهار کرد: شهرک صنعتی بزرگ شیراز به‌عنوان بزرگ‌ترین شهرک جنوب بزرگ صنعتی کشور و رتبه یک واحدهای مستقر آن را دارد.

جواد باصری بابیان اینکه بخش اعظمی از ۴۸۰۰ واحد صنعتی این شهرک بزرگ، شرکت‌های بهره‌بردار هستند، عنوان کرد: در این شرکت ظرفیت و توانمندی‌های مختلف در حوزه‌های صنایع مربوط به غذایی، نفتی، شیمیایی، تبدیلی و دانش‌بنیان فعالیت می‌کنند.
وی بابیان اینکه برای این ظرفیت سالیانه سال زحمات زیادی کشیده شده است، تصریح کرد: اگر این ظرفیت و فرصت به نحو احسن نگهداری نشود به تهدید دنبال می‌شود، خواستار حل مسائل این حوزه با همکاری مدیریت شهری شد.

وی با تقدیر از فعالیت‌های شهردار شیراز در اقدامات مختلف عمرانی، حمل‌ونقلی، زیرساختی، سرمایه‌گذاری در نقاط مختلف شهری به‌ویژه در نقطه جنوبی شیراز و محرومیت‌زدایی که توسعه پایدار شهری را دنبال دارد. از توانمندی نیروها و حجم فعالیت‌های آتش‌نشانی تقدیر کرد.

معاون محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در این جلسه با اشاره به اینکه مجموعه خدمات شهری در محورهای مختلفی با شرکت شهرک‌های صنعتی همکاری می‌کند، عنوان کرد: حوزه ایمنی و آتش‌نشانی یکی از این موارد است که با انعقاد تفاهمی با شهرداری شیراز از سال ۱۳۹۲ به‌صورت پیوسته انجام‌شده و پیشنهاد می‌کنیم با اعمال موارد قانونی تکمیل و مستند کردن این تفاهم‌نامه را به نتیجه برسانیم تا خدمت‌رسانی در این حوزه به بهترین صورت ممکن انجام شود.

روح‌الله خوشبخت همچنین به همکاری‌های شهرداری شیراز با شهرک صنعتی برای انتقال پسماندهای این مجموعه به‌صورت رایگان اشاره کرد.

وی تصمیم‌گیری درباره مشاغل مزاحم و اجرای راهکارهای مؤثر در این حوزه را از دیگر برنامه‌هایی برشمرد که در دستور کار مجموعه خدمات شهری قرار دارد و ابراز امیدواری کرد در این زمینه نیز توفیقاتی حاصل شود.

معاون شهردار شیراز همچنین از اعلام آمادگی معاونت خدمات شهری برای انتقال تجارب و کمک به شهرک صنعتی در زمینه پساب‌های خاکستری خبر داد و گفتد: شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز در کنار مجموعه شرکت شهرک‌های صنعتی برای توانمند کردن این مجموعه همکاری خود را ادامه می‌دهند.

رئیس سازمان آتش.نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز نیز با بیان اینکه شهرک صنعتی نیز خواستار احداث یک ایستگاه آتش‌نشانی دیگر جهت پوشش سریع‌تر حوادث احتمالی در شهرک صنعتی شیراز شد.

هادی عیدی‌پور اقدامات و پوشش عملیات انجام شده را مثبت ارزیابی و بر عزم این سازمان برای تقویت بیش‌ازپیش و گسترش خدمات این حوزه تأکید کرد.

وی خدمت شبانه‌روزی سازمان آتش‌نشانی به تمامی شهروندان را بدون هیچ‌گونه چشم‌داشتی از ویژگی‌های بزرگ این مجموعه مدیریت شهری برشمرد و افزود: خطرناک‌ترین و پرریسک‌ترین عملیات در شهرک صنعتی انجام می‌شود چون اکثر مواقع با حریق.های بزرگ انبار و مواد شیمیایی و قابل انفجار روبرو هستیم.

رئیس سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیراز عملیاتی‌کردن تفاهم‌نامه بین این مجموعه و شهرک صنعتی را مهم دانست و گفت: اگر این تفاهم‌نامه به امضای نهایی برسد و اجرایی شود، یکی از بندهای مهم آن نظارت این سازمان بر سوله‌ها و ساختمان.های در حال احداث و تأسیس شده است که افزایش ظریب ایمنی و کاهش حوادث را در پی خواهد داشت.

عیدی پور در این نشست با تاکید بر اینکه سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی طی این سال‌ها ایستگاه شهرک صنعتی را در حوزه‌های مختلف پوشش داده و در بروز حوادث نیز با سایر ایستگاه‌های شیراز در عملیات شرکت داشته است، تصریح کرد: همواره در عملیات سنگین تا ۱۷ ایستگاه نیز اعزام نیروهای عملیاتی را در برنامه قرار دادیم و آب‌گیری ماشین‌های عملیاتی را با اضافه کردن هیدرانت‌های آتش‌نشانی به ۴ طرف افزایش دادیم تا با تمام توان و حداقل زمان بتوانیم خدمات مرتبط را ارائه کنیم.

انتهای پیام/