اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده بر هتل های ۴ و ۵ ستاره استان فارس
اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده بر هتل های ۴ و ۵ ستاره استان فارس

هشتاد و سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس با چهار دستورجلسه تایید مصوبات جلسه کارشناسی شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان مورخ ۱۴۰۳/۵/۸ در خصوص پذیرش متقابل نتایج نمونه برداری و آزمایشات اداره استاندارد و اداره نظارت داشگاه علوم پزشکی شیراز ؛ اصلاح تبصره «۱» بند «د» ماده ۲ آیین نامه اجرایی تبصره ۱ ماده ۱۷ قانون ایمنی راهها و راه آهن مصوب ۱۳۷۹ ؛ اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده بر هتلهای ۴ و ۵ ستاره ؛ و حذف مالیات بر ارزش افزوده آلایشات (امعاء و احشا خوراکی طیور) با حضور استاندار، رئیس اتاق بازرگانی ، مدیران کل دستگاه های اجرایی و فعالان بخش خصوصی و اعضای شورای گفتگوی استان فارس و در سالن شهید قاضی استانداری برگزار شد.

به گزارش پگاه خبر،  محمد صادق حمیدیان رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در هشتاد و سومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس پیرامون مطالبه فعالان بخش خصوصی استان در خصوص اعمال معافیت مالیات بر ارزش افزوده بر هتلهای ۴ و ۵ ستاره گفت: در اکثر کشورهای موفق در حوزه گردشگری دولت برای حمایت از سرمایه گذاری در این بخش معافیت های مالیاتی ۱۰۰ درصدی اعمال می کند. هرچقدر این معافیتها پررنگتر شوند، تمایل سرمایه گذاران برای سرمایه گذاریهای جدید در این بخش بیشتر خواهد شد هر چقدر هزینه های مالیاتی کمتر شوند، علاوه بـر سرمایه گذاری بیشتر در زمینه احداث هتل هتلداران نیز میتوانند خدمات بهتری به میهمانان ارائه دهند.
وی افزود: بر اساس قانون هتلداران باید دو نوع مالیات پرداخت کنند؛ مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بـر درآمد. بر اساس قانون مالیات بر ارزش افزوده هتلهای یک تا سه ستاره و سایر مراکز اقامتی از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده معاف شدند لیکن این موضوع به هتل های ۴ و ۵ ستاره تسری نیافت.
حمیدیان اظهارداشت: در واقع مالیات بر ارزش افزوده جزو مهمترین مالیاتهایی است که نه تنها رشد قیمتی کالاها و خدمات را در پی دارد و اثرات مختلفی نیز بر عرضه و تقاضا میگذارد لیکن معافیتهای مالیاتی از جمله معافیت مالیات بر ارزش افزوده هتل های ۴ و ۵ ستاره مستقیما منجر به کاهش قیمت برای مصرف کننده نهایی می شود و تقاضای مصرف را در جهت مثبت تحت تاثیر قرار میدهد بطوریکه افت تقاضا با این تغییر قیمت، تاحدی جبران خواهد شد. لذا به عرضه کنندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات گردشگری انگیزه بیشتری میدهد تا خدمات بیشتری عرضه کنند.
وی اضافه کرد: سازوکار دقیقی برای استفاده از درآمدهای مالیاتی در توسعه زیرساخت‌ها وجود ندارد. در سطح کشور یک تعریف کلی برای توسعه زیرساخت‌های کشور از طریق مالیات‌ها وجود دارد، اما هیچ طبقه‌بندی خاصی وجود ندارد که درآمد مالیاتی گردشگری برای توسعه صنعت سفر هزینه شود یا درآمد پزشکی برای توسعه پزشکی. و وقتی کسب‌و‌کارهای گردشگری مالیاتی را پرداخت می‌کنند، انتظار می‌رود که این هزینه‌ها صرف توسعه گردشگری در بخش‌های مختلفی شود و یک سازوکار دقیق برای این امر وجود داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: بازگشت این بودجه‌ها به چرخه گردشگری، بسیاری از مشکلات را حل خواهد کرد.
حمیدیان با بیان اینکه پیشنهاد مشخص ما این است که اصلاح بند «۱۵» بخش خدمات ماده ۹ قانون مالیات بر ارزش افزوده مصوب ۱۳/۱۰/۱۴۰۳ و اعمال معافیت این بند جهت هتل های ۴ و ۵ ستاره در کشور مورد توجه قرار گیرد عنوان داشت: بخش اقامت و هتل داری به ویژه در هتل های ۴ و ۵ ستاره سرمایه گذاری بالایی را می طلبد و سهم بودجه ای زیادی را به خود اختصاص داده است لذا اعمال مالیات اثرات قوی و منفی بر جذب گردشگر در این هتل ها دارد.
در ادامه این جلسه سیدحسن سیادتان رئیس جامعه هتلداران فارس نیز گفت: در خصوص اعمال معافیت ارزش افزوده از ابتدا برای تمام هتل ها قرار بود اعمال شود اما با توجه به انتخابات مجلس و تغییر و تحولات در مجلس برای هتل های ۱ الی ۳ ستاره اجرایی شد اما هتل های ۴ و ۵ ستاره در عمل مغفول ماند که بنا شد از طریق شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در تمامی استان ها این مسئله مجدد مطالبه و پیگیری شود تا وزارتخانه از طریق دفتر حقوقی مورد را به مجلس ببرد و برای هتل های ۴ و ۵ ستاره نیز این معافیت اعمال شود.
در ادامه این جلسه رئیس اتاق بازرگانی فارس و سایر نمایندگان بخش خصوصی در خصوص سایر دستور جلسات به بحث و تبادل نظر پرداختند.
انتهای پیام/