ثبت تشکل صادرات صنایع دستی استان در گستره ملی را دنبال می کنیم
ثبت تشکل صادرات صنایع دستی استان در گستره ملی را دنبال می کنیم

عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس گفت: با توجه به سابقه و پتانسیل استان فارس در حوزه صنایع دستی و صاحب سبک بودن در برخی از حوزه ها؛ ثبت تشکل استانی صنایع دستی از موضوعات مهمی است که در اسرع وقت عملیاتی شود.
به گزارش پگاه خبر، حمیدرضا ذوالانواری در نخستین جلسه کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس که با حضور…..


عضو هیات رئیسه و رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس گفت: با توجه به سابقه و پتانسیل استان فارس در حوزه صنایع دستی و صاحب سبک بودن در برخی از حوزه ها؛ ثبت تشکل استانی صنایع دستی از موضوعات مهمی است که در اسرع وقت عملیاتی شود.
به گزارش پگاه خبر، حمیدرضا ذوالانواری در نخستین جلسه کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس که با حضور اعضای آن برگزار شد، بیان کرد: از مجموعه اقدامات نهادهای دولتی در استان پیرامون رفع موانع حوزه فرش و صنایع دستی قدردانی کرد و خواستار ادامه دار بودن این فعالیت ها شد.
وی افزود: با توجه به اینکه تشکل صادرات فرش ملی تشکیل شده اما متاسفانه تشکل ملی صادرات صنایع دستی تاکنون محقق نشده، که شکل گیری این کمیسیون از نیازهای مهم فارس به شمار می رود که با همت هنرمندان و صنعتگران این حوزه امید است این استان ششمین استان دارای تشکل شود؛ تا بتوان از طریق این تشکل مشکلات و معضلات را پیگیری کرد.
ذوالانواری با اشاره به ارائه آمار و روند کاهشی صادرات فرش که از رقم ۱۷۵۰ میلیون دلار به کمتر از ۵۰میلیون دلار اشاره کرد و این وضعیت را اسفناک برشمرد و اظهارداشت: از فعالان اقتصادی و افرادی که حوزه فرش و صنایع دستی فعالیت می کنند و نهادهایی مانند شهرداری تقاضا داریم که المان های خاصر را جهت معرفی این هنر فاخر به فعالان صنایع دستی اختصاص دهد.
رئیس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس با اشاره به مسئولیت خود به عنوان نایب رییس کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: با توجه به جایگاه فرش و صنایع دستی استان و همچنین وجود کرسی در اتاق بازرگانی ایران میتوان در جهت در رفع موانع موجود گام برداشت باشد.
ذوالانواری در ادامه مباحث مطروحه با تاکید بر برگزاری جلسات و نشستهای فعالین اقتصادی این حوزه ادامه داد: در تلاش خواهیم بود در این راه با گام های استوار از صنایع دستی و فرش استان حمایت کنیم و همچنین نسبت به اشتغالزایی و رفع معضلات اجتماعی در روستا ها بدین وسیله موثر عمل کنیم.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس عنوان داشت: کمیسیون فرش و صنایع دستی در اتاق بازرگانی فارس برای نخستین بار تشکیل شده و مطابق کمیسیونهای اتاق ایران پیشنهاد می شود با توجه به گستردگی حوزه گردشگری موضوع جداسازی این دو مقوله به رای گذاشته شود.
در ادامه این جلسه بهزاد احمدی فارسانی معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی فارس نیز با تاکید بر لزوم پاسخگویی نهادهای متولی به فرش دستباف گفت: به رغم اتخاذ تصمیمات و مصوبات مناسبات در جهت رونق فرش دستباف و صنایع دستی اما این مصوبات هنوز وارد مرحله عملیاتی نشده است.
وی با بیان اینکه متاسفانه تولیدات فارس در فروشگاه های صنایع دستی حدود ۳۰ درصد است، افزود: در این شرایط نیاز است تا اقدامات مهمی در جهت افزایش تولیدات فاخر فارس و همچنین صادرات آن صورت پذیرد.
احمدی فارسانی با ابراز نگرانی نسبت به لغو معافیتهای مالیاتی این حوزه اظهارکرد: ماده ۱۴۲ نیازمند پیگیری های لازم از جانب بخش خصوصی است تا حرکت شیراز به عنوان یک شهر صنایع دستی بتواند اقدامات موثر و سازده ای در این رابطه داشته باشد.
وی خواستار پیگیری اعزام هیات صنایع دستی به نمایشگاه بوداپست مجارستان در آذرماه شد.
همچنین در ادامه سید مجتبی علوی مدیر کل امور زائرین و گردشگری استانداری فارس نیز با اشاره به اهمیت فرش و صنایع دستی در صادرات غیر نفتی خواستار مطالبه گری تولیدکنندگان و هنرمندان صنایع دستی و فرش مطالبه گر شد و گفت: استانداری فارس همواره آمادگی همکاری با کمیسون تخصصی اتاق بازرگانی و سایر نهادها را دارد.
در ادامه زنهاری رئیس اداره فرش سازمان صمت فارس هم گفت: نظر به اینکه سرمایه گذاری در بخش فرش زود بازده نیست و واحدهای تولید فرش دارای پروانه بهره برداری هستند بانکها بایستی تسهیلات لازم را به متقاضیان اختصاص دهند.
وی با تاکید براهمیت مفاهیم برند سازی و بازاریابی افزود: استفاده از ظرفیتهای اتاق جهت اعزام هیات های تجاری در زمینه فرش و صنایع دستی از نکات مهمی است که باید در دستور کار قرار بگیرد.
در این جلسه سایر فعالان حوزه صنایع دستی و فرش استان فارس به بیان دیدگاه های هاید خود در خصوص مباحث مطرح شده پرداختند.
انتهای پیام/