ایجاد مرکز مشترک حافظ شناسی و سعدی شناسی در شیراز و شهر دوشنبه
ایجاد مرکز مشترک حافظ شناسی و سعدی شناسی در شیراز و شهر دوشنبه

محمد فرخ زاده گفت: پیوند فرهنگی میان ملت‌ها مرز نمی‌شناسد و احیای این پیوند دیرینه و تعمیق روابط دو ملت ایران و تاجیکستان می‌تواند بر پایه توسعه ی همگرایی فرهنگی، اقتصادی، تبادلات علمی و پژوهشی، پایدارسازی خصیصه های فرهنگی، رشد و توسعه ی فناوری های نو و تکنولوژی ها و سایر زمینه ها پایه ریزی و استوار گردد.

به گزارش پگاه خبر؛محمد فرخ زاده با بیان اینکه روابط ایران با کشور دوست و برادر تاجیکستان طی سال‌های اخیر در مسیر رشد و توسعه قرار گرفته و مقامات هردو کشور از عزم جدی خود برای توسعه روابط بر پایه مشترکات سخن گفته اند خاطرنشان کرد: در بین کشورهای حوزه ی آسیای میانه کشور ارزشمند تاجیکستان به دلیل اشتراکات تاریخی، زبانی، فرهنگی و دینی برای ایران حائز اهمیت بیشتری بوده است.

معاون استاندار فارس با بیان اینکه همدلی و همبستگی مردمان تاجیک و ایرانی در دنیای پر‌آشوب و فتنه‌خیز کنونی یک موهبت الهی است که در طول تاریخ حفظ و تبدیل به یک نمونه بی بدیل شده است افزود: مقامات دو کشور باید از این نعمت خداداده در جهت تقویت هر چه بیشتر مناسبات این دو کشور خویشاوند در سطوح مختلف استفاده نمایند.

نائب رئیس شورای عالی توسعه گردشگری استان با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و کشور تاجیکستان مانند یک روح در دو کالبد هستند اظهار داشت گواه آن پیشینه مشترک تاریخی و هم‌زبانی دو ملت در مواجه با چالش‌های جهانی با طلایه‌داری صلح و منادی علم و دانش‌گستری و دوستی است.

معاون استاندار فارس در ادامه صحبت‌های خود پیشنهاداتی برای تقویت مناسبات دو کشور مطرح کرد که استفاده حداکثری از ظرفیت پیمان خواهرخواندگی شیراز و دوشنبه از آن جمله بود. وی افزود این پیمان می‌تواند مناسبات فرهنگی، زبان و ادبیات، هنرهای نمایشی و موسیقی، اقتصاد، هنر و غیره را فعال نماید.

فرخ زاده در ادامه عنوان کرد همانگونه که پایگاه علوم استنادی جهان اسلام وظیفه حمایت و دسته‌بندی مقالات دانشمندان جهان اسلام را برعهده دارد، می‌تواند بخش مجزا برای مراودت علمی دانشمندان فارسی زبان در رشته های مختلف را ایجاد و وظیفه ی اعتبار بخشی به مقالات و پژوهش ها را ماننده ISI و ICS را برعهده بگیرد.

وی با اشاره به رویداد جام‌جهانی قطر، این فرصت را برای معرفی باورهای فرهنگی و ادبی و هنر دو ملت برای هزاران گردشگر ورودی به این کشور موثر دانست و تصریح کرد لازم است برای تحقق آن پیگیری مستمری انجام گردد.

ایجاد مراکز مشترک حافظ شناسی و سعدی شناسی و بنیادهای شکل گرفته در ایران و شهر شیراز از دیگر پیشنهادات فرخ زاده بود که به گفته وی این مراکز می‌تواند به خواستگاه مشترک ادبی تبدیل و شعبه ای از این بنیاد در کشور تاجیکستان و توسط پژوهشگران، هنرمندان و دانشمندان تاجیک برای اعتلای زبان فارسی تأسیس شود.

معاون گردشگری استان در پایان با بیان اینکه پیوند فرهنگی میان ملت‌ها مرز نمی‌شناسد تصریح کرد روشن است مرزهای جغرافیایی و تقسیمات کشوری محدودیت‌های سرزمینی ایجاد میکند ولیکن محدودیتی برای دلها، فکرها و عشق ورزیدن و دوستی بین ملت ها وجود نداشته و نخواهد داشت.

انتهای پیام/ابراهیم عباسی

ایجاد مرکز