طرح های صنعتی استان فارس در سطح کشور بی نظیر بوده است
طرح های صنعتی استان فارس در سطح کشور بی نظیر بوده است

مدیر کل جذب و حمایت از سرمایه گذاری استانداری فارس گفت: طرح های بسیار مهمی با سرمایه گذاری بخش خصوصی و یا جذب سرمایه گذاری خارجی در استان فارس به بار نشسته است که در کل کشور بی نظیر بوده است .

به گزارش پگاه خبر، فولادفر با بیان این که رونق اقتصادی و جهش تولید از سه رکن حاکمیت ، فعالان اقتصادی و مردم تشکیل شده است، اظهارداشت: رفع واقعی موانع تولید ، بهبود محیط کسب و کار ، مبارزه با فساد ، امنیت سرمایه گذاری ، اجرا و نظارت دقیق بر قوانین حوزه تولید و تجارت ، ایجاد فضای رقابتی و غیر رانتی ، اصلاح سیاست های بانکی ، ثبات در قوانین ، حمایت از تولید صادرات محور و گسترش بازارهای هدف از جمله پیش شرطهای تحقق جهش تولید است.
وی ادامه داد: با در نظر گرفتن بار اقتصادی ناشی از شیوع ویروس مرگبار کرونا ، اولویت های فارس به لحاظ توسعه با نظر داشت اولویت های ۳۰ گانه ابلاغی وزارت کشور و بر اساس سند تنظیم شده پیشران توسعه اقتصادی استان که هم حاوی طرح های پیشران توسعه اعم از عمرانی و زیر ساخت و یا طرح های بخش خصوصی است و هم تکالیف دستگاهها را دربر می گیرد ، به گونه ای برنامه ریزی شده که ایجاد و تکمیل طرح های بزرگ اقتصادی و تکمیل زنجیره های تولید به ویژه در صنایع بالادستی در اولویت قرار گیرد .
با اشاره به این که با توجه به اقدامات صورت گرفته در استان ، خوشبختانه طرح های بسیار مهمی با سرمایه گذاری بخش خصوصی و یا جذب سرمایه گذاری خارجی به بار نشسته است که در کل کشور بی نظیر بوده است، افزود: از جمله تکمیل و بهره برداری از فاز اول کارخانه آلومینیوم جنوب با ظرفیت تولید ۳۰۰ هزار تن شمش آلومینیوم در سال که ۴۰درصد به ظرفیت تولید آلومینیوم کشور اضافه نموده ، بهره برداری از کارخانجات سیمان و کارخانه کربنات سدیم کاوه و تکمیل زنجیره های تولید فولاد در استان به عنوان صنایع بالادستی و بهره برداری از فاز های توسعه فولاد پاسارگاد ، شرکت تولید  خودروهای کشنده که با همکاری های صورت گرفته در کمتر از یک سال به بهره برداری رسید.
به  راه اندازی و اضافه شدن پروازهای فلای پرشیا به عنوان یکی از شرکتهای هواپیمایی بومی استان با استفاده از هواپیماهای بوئینگ و افتتاح کارخانه تولید لوازم آرایشی و بهداشتی به عنوان یکی از بزرگترین تولیدکننده های این محصولات در خاور میانه با جدیدترین تکنولوژی اشاره کرد و گفت: واحد تولید تجهیزات و کلیدهای موردنیاز شرکتهای توزیع برق برای رفع کل نیاز کشور در استان و ایجاد کارخانه نوآوری شیراز به عنوان بزرگترین کارخانه نوآوری کشور جهت حمایت از استارتاپها و شرکتهای نوآور ، ایجاد پردیس فناوری در محدوده دانشگاه شیراز با مشارکت پارک علم و فناوری و دانشگاه و طرح های بسیار دیگری در حوزه های مختلف اعم از صنعتی ، جهاد کشاورزی ، گردشگری و انرژی های تجدید پذیر از دیگر اقدامات ارزشمند بوده است که البته تعدادی از این طرح ها ، تمام یا بخش از منابع مالی خود را از طریق سرمایه های خارجی تأمین کرده اند .
با بیان این که طرح های مهم دیگری نیز که در رونق اقتصادی استان و کشور تأثیرات بسیار مؤثری دارد در دست اجراست که می توان به طرح های پالایشگاهی و تولید بنزین در جنوب استان اشاره کرد که به زودی شاهد بهره برداری از آنها خواهیم بود، اظهارداشت: پروژه های مهم دیگری از قبیل افتتاح کارخانجات تولیدکاشی وسرامیک در شهرستان آباده ، کارخانجات تولید انواع کاغذ با سرمایه گذاری خارجی و مشارکت بانکی و طرح پرعیار سازی منگنز که برای اولین بار در استان اجرا می گردد.
وی با اشاره به طرح سیانید سدیم که از ملزومات اصلی کارخانجات فولاد است، ادامه داد: تولید سیلیکون جامد ، اخذ موافقت وزارت نفت جهت احداث خط پروپیلن که مواد اولیه بسیاری از صنایع شیمیایی است ، زنجیره تولید آرد ، ماکارونی و بیسکوئیت ، افزایش بسیار قابل ملاحظه تعداد تخت های اقامتی استان اعم از هتل ها و اقامتگاههای بومگردی و مجتمع های گردشگری و مجتمع های خدمات رفاهی و …از جمله سایر این طرح هاست .
تاکید کرد: تنها در بخش صنعت استان ، از سال ۱۳۹۷ تا کنون ، تعداد ۷۸۵ طرح صنعتی با حجم سرمایه گذاری بالغ بر ۲۷۰۰۰ میلیارد تومان و اشتغالزایی ۱۰۹۲۷ نفر  به بهره برداری رسیده است که حاکی از اهتمام ویژه استان در خصوص توسعه بخش صنعت می باشد و خوشبختانه به دلیل اولویت بخشی به حوزه سرمایه گذاری در استان ، تعداد زیادی از طرح های سرمایه گذاری استان توسط سرمایه گذاران  غیر بومی و یا سرمایه گذاران خارجی انجام می پذیرد .
وی گفت: در حوزه طرح های مرتبط با بخش کشاورزی نیز طرح های بسیار خوبی در استان در سال ۱۳۹۹ به ثمر رسیده از جمله آبیاری نوین ۹۵۹۴ هکتار از اراضی کشاورزی استان و اجرای شبکه های فرعی آبیاری و زهکشی ۱۱۳۷ هکتار از اراضی که ۲۸۸۲ خانوار از فواید اجرای این دو طرح برخوردار شده اند.
اظهارداشت: با توجه به آثار سودمند سرمایه‌گذاری مستقیم خـارجی بـر رشـد اقتـصادی به‌دلیل افزایش کارایی و بهره‌وری ناشی از انتقال فناوری های نوین و پیشرفته به داخل کشور، با تاکیدات استاندار محترم فارس طی سالهای اخیر ، تلاش‌های زیادی به منظور جلب و تشویق سرمایه‌گذاری خارجی در استان به عمل آمده است.
با بیان این که اگر چه در ارزیابی عملکرد سرمایه گذاری خارجی ، علاوه بر وجود ظرفیت های بالقوه برای جذب سرمایه گذار ، فضای سیاسی و  بستر مناسب جهت ورود سرمایه بسیار حائز اهمیت است، افزود: وجود محدویت های بین المللی و تحریم های ظالمانه به عنوان مانع جدی بر سر راه حضور سرمایه گذاران خارجی قلمداد می گردد ولی بر اساس آمار رسمی و ثبت شده سازمان سرمایه گذاری و کمکهای فنی اعتباری، روند سرمایه گذاری خارجی در استان فارس در سال های گذشته علیرغم تمامی محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی روند مثبتی بوده است. بطوری که در طول چهل سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، میزان جلب سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی استان فارس معادل دو میلیارد و چهارصد میلیون دلار بوده که حدود یک میلیارد و ۳۸۰ میلیون دلار آن طی چهار سال اخیر صورت گرفته است.
ادامه داد: علاوه بر آن میزان سرمایه گذاری خارجی مصوب استان فارس در سال ۱۳۹۸ تحت شدیدترین تحریم‌های بین المللی معادل ۱۸۱ میلیون دلار بوده که نسبت به سال ۱۳۹۷ جهش دو برابری داشته است و در سال ۹۹ نیز در ۶ ماهه ابتدای سال جاری با ثبت سرمایه گذاری خارجی بیش از ۴۳۰ میلیون دلار ، جزو استانهای برتر کشور در زمینه جلب سرمایه های خارجی هستیم .
اظهارداشت: با رایزنی های انجام یافته و پیگیری های مجدانه ، ثبت سرمایه گذاری خارجی و عملیات اجرایی بزرگترین مزرعه خورشیدی کشور و سومین آن در خاور میانه در استان فارس در حال انجام است و مراحل اخذ مجوزات لازم را طی نموده است و تعاملات با کشور قطر و حمایت از سرمایه گذاری مربوطه نیز منتهی به صدور دستور از سوی رئیس محترم جمهور مبنی بر انجام اقدام مشابه از سوی سایر استانهای هم جوار گردیده است .
وی با اشاره به این که روند کاهشی نرخ بیکاری در استان در سالهای اخیر نیز حاکی از اقدامات مثبت و ارزنده صورت گرفته در زمینه ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری می باشد، افزود: استان فارس به عنوان تنها استانی که از سال ۹۱ تا کنون به طور مستمر روند کاهش نرخ بیکاری را داشته  ، از نرخ بیکاری ۱۶٫۵ % در سال ۱۳۹۱ به نرخ بیکاری ۸ % در پایان سال ۱۳۹۸ رسیده و رتبه استان از رتبه ۲۹ کشور در سال ۱۳۹۱ به رتبه ۳ کشور در سال ۱۳۹۸ ارتقا یافته است . پایش های انجام شده اتاق بازرگانی ایران نیز حاکی از بهبود فضای کسب و کار استان در بین سایر استانهای کشور بوده است .همچنین تلاش قابل قبولی در زمینه واگذاری واحدهای تملک شده بانکی به بخش خصوصی صورت گرفته به طوری که  ۲۰ % از واحدهای تملک شده بانکی تا پایان سال ۹۸ مجددأ به بخش خصوصی واگذار شدند و ۲۳ کارگاه راکد احیا و بیش از ۱۲۰۰۰ فرصت شغلی نیز با پیگیری های صورت گرفته و اهتمام جمعی استان حفظ گردیدند.
ادامه داد: اقدامات ابتکاری زیادی نیز در راستای جذب سرمایه گذار و ایجاد اشتغال برای اولین بار در کشور در استان فارس انجام گرفته که می توان به اجرای طرح ابتکاری بنگاه + ۱ و یا طرح هر فرماندار یک کارگاه با اشتغال بالای ۲۰۰ نفر اشاره کرد .
با بیان این که هدف از این طرح ها ، حفظ اشتغال موجود  ایجاد اشتغال جدید و در عین حال بهبود فضای کسب وکار در استان بوده و مسئولیت اجرای طرح نیز بر عهده مدیران دستگاهها و فرمانداران هر شهرستان گذاشته شد، گفت: بر همین اساس پیش بینی دستگاههای اجرایی استان در راستای ایجاد اشتغال جدید به تعداد ۳۰۰۰۰ فرصت شغلی در ابتدای سال ۹۸ در سامانه رصد درج گردید .
تاکید کرد: جمع بندی آمار اشتغال ایجاد شده در شهرستانها ( حاوی لیست اسامی شاغلین ) حاکی از اجرای موفق این طرح ها در شهرستان ها بوده و عملکرد در این خصوص بیش از دو برابر میزان پیش بینی بوده است . به طوری که سر جمع تعداد ۶۳۲۷۳نفر اشتغال جدید در این شهرستان ها ایجاد گردیده است . همچنین از اوایل سال ۹۸ ، تعداد ۱۰۹ طرح با پیش بینی اشتغال ۱۷۹۰۶ نفر توسط فرمانداران شهرستان های استان معرفی گردیده که تعداد ۱۷ طرح با اشتغال ۲۹۶۰ در سال گذشته تکمیل و به بهره برداری رسیده و ۵۴ طرح آن نیز با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در حال پیگیری است.
وی با اشاره به این که یکی از مهمترین دغدغه های سرمایه گذاران ، وجود بروکراسی های اداری و فرایندهای پیچیده اخذ مجوزات سرمایه گذاری می باشد ، گفت: صدور مجوزات بی نام و تهیه بسته های آماده سرمایه گذاری در استان با هدف حذف فرآیند های اداری و بستر سازی مناسب برای انجام طرح های سرمایه گذاری با در نظر گرفتن ظرفیت های منطقه ای و زیر ساخت های موجود برای اولین بار در کشور در استان فارس به ابتکار استاندار محترم انجام گرفت . با اجرای این طرح که صرفا با اتکا به ظرفیت کارشناسان و بدنه دستگاه های و تیم ستادی دفتر جذب و حمایت از سرمایه گذاری استان صورت پذیرفت ، تاکنون تعداد ۸۷ بسته آماده سرمایه گذاری در حوزه های صنایع تبدیلی کشاورزی ، خدمات شهری و صنعتی در استان با حجم سرمایه گذاری بیش از ۴۰۰۰ میلیارد تومان با انجام تمام استعلام های مورد نیاز و صدور جواز تاسیس بی نام آماده ارائه به سرمایه گذاران است.
افزود: برنامه ریزی برای هدایت نقدینگی به ویژه منابع بانکی ( رصد منابع و مصارف ) و بازار سرمایه ( بورس و فرابورس، بیمه و….) به سمت سرمایه گذاری های مولد و اشتغالزا یکی دیگر از دغدغه های اساسی استاندار محترم بوده که در این رابطه برنامه ریزی به گونه ای صورت گرفته که نسبت مصارف به منابع تمام بانکهای استان اعم از بانکهای دولتی و خصوصی ، کمتر از ۵۰ درصد نباشد .
ادامه داد: در همین رابطه لازم به توضیح است که در حال حاضر و بر اساس آخرین آمار های منتشره بانک مرکزی مربوط به تیرماه ۱۳۹۹ ، سهم سپرده های استان فارس با ۳٫۹ % از کل کشور ، پس از استانهای تهران ، اصفهان و خراسان رضوی در جایگاه چهارم کشور قرار دارد که نسبت به پایان اسفند ماه ۱۳۹۸ ، ۲۲ درصد رشد داشته است در بخش تسهیلات نیز استان فارس با داشتن ۲٫۵ % از سهم تسهیلات کل کشور ، پس از استانهای تهران ، اصفهان و خراسان رضوی ، در جایگاه چهارم کشور قرار دارد . مقایسه مانده مصارف بانکهای عضو کمیسیون هماهنگی بانکهای استان با آمار پایان سال ۱۳۹۸ ، نشاندهنده ۲۱ درصد رشد در پرداخت تسهیلات است .
با اشاره به این که مقایسه پرداخت تسهیلات به بخش های مختلف اقتصادی در شش ماهه نخست سالجاری نسبت به پایان سال گذشته ، نشان دهنده ۱۰ درصد رشد در پرداخت تسهیلات به بخش صنعت و ۲۶ درصد رشد پرداخت تسهیلات به بخش کشاورزی است، گفت: در بخش تسهیلات قرض الحسنه ۳۷ درصد رشد و در بخش بازرگانی و خدمات نیز حاکی از ۲۲ درصد رشد بوده است.
ادامه داد: در شش ماهه نخست سالجاری بانک های عضو کمیسیون هماهنگی بانکهای استان با پرداخت ۱۵۸۱۹ فقره وام ازدواج جمعأ به مبلغ ۸۴۳۱ میلیارد ریال و در بخش اشتغالزایی ( کمیته امداد و بهزیستی و مشاغل خانگی ) با پرداخت ۸۶۰ میلیارد ریال و در بخش های مسکن روستایی و اشتغال روستایی به ترتیب با مبالغ ۱۰۱۸ میلیارد ریال و ۳۰۰ میلیارد ریال پرداخت تسهیلات ، به انجام تکالیف اجتماعی خود پرداخته اند .
تاکید کرد: با توجه به تلاش های صورت گرفته در استان و پیگیری مستمر و جلسات متعدد با نظام بانکی استان و مکاتبات و جلسات متعدد با مدیران عامل و رؤسای بانکهای کشوری و بانک مرکزی ، نسبت مصارف به منابع بانکی استان در حوزه بانکهای عضو کمیسیون هماهنگی بانکهای استان روند رو به رشدی را داشته و بر اساس آمارهای رسمی بانکی ، این بهبود جدی صورت پذیرفته . اگر چه با توجه به قابلیت های استان در تمام زمینه ها اعم از صنعتی ، گردشگری ، کشاورزی و خدمات ، لازم است تا با اصلاح و کارآمدی قوانین و به ویژه قوانین پولی ، راه را برای حمایت هر چه بیشتر از طرح های سرمایه گذاری و واحدهای تولیدی باز کرد .
با اشاره به این که توجه به اقتصاد دانش بنیان و تکمیل زیست بوم فناوری استان با رویکرد توسعه پایدار ، توانمند سازی نیروی انسانی و ایجاد فرصت های سرمایه گذاری به ویژه برای استارتاپها از دیگر اولویت های مهم استان در حوزه اقتصادی بوده است، اظهارداشت: در همین رابطه ایجاد و راه اندازی کارخانه نوآوری شیراز در فضایی بالغ بر ۹۴۰۰ متر مربع با سرمایه گذاری بخش خصوصی و یا ایجاد پردیس فناوری شرکتهای دانش بنیان از جمله برنامه هایی بوده که خوشبختانه با پیگیری های مستمر صورت گرفته به بار نشسته و انشاالله زمینه سازی برای استفاده هر چه بیشتر از ظرفیت شرکتهای دانش بنیان و نوپا و استارت اپها خواهد بود .
تصریح کرد:همان گونه که به استحضار عموم مردم فهیم استان رسید ، خوشبختانه با تمهیدات در نظر گرفته شده و ارشادات استاندار محترم فارس و ابتکاراتی که ایشان در اجرای سیاستهای اشتغالزایی در استان داشته اند ، در مسیر توسعه اقتصادی استان در تمام حوزه ها اعم از صنعتی ، کشاورزی و گردشگری گام برداشته شده و امیدواریم در سالجاری نیز شاهد رونق هر چه بیشتر تولیدات در استان و بهبود فضای کسب و کار باشیم ، هر چند اعتقاد راسخ بر این است که ایجاد اشتغال یک وظیفه همگانی است.
وی ادامه داد: در حمایت از واحدهای تولیدی و سرمایه گذاری و جهش تولید نیز تمام ارکان مربوطه باید همکاری لازم را داشته باشند تا بتوان به معنای واقعی کلمه منویات مقام معظم رهبری در امر جهش تولید را در استان محقق نمود . لکن در هر حال ، دغدغه مندی برای توسعه استان نباید منتهی به وارونه نشان دادن واقعیت ها و کتمان و یا سیاه نمایی اقدامات صورت گرفته باشد. چرا که همان گونه که در فرمایشات مقام معظم رهبری بارها تأکید گردیده ، تحقق عملی جهش تولید در کشور نیازمند عزم و اراده جدی سه قوه و اقدام جهادی مدیران و متولیان در همه حوزه های مختلف با کمک مردم عزیز است . همه باید تلاش کنند . همه باید کار کنند و محور هم عبارت است از تولید ملی .