جلسه کارگروه اشتغال شهرستان بختگان با حضور مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی استان ، فرماندار بختگان ، بخشدار مرکزی و روسای دستگاه های اجرایی شهرستان های نی ریز و بختگان و بانک های عامل برگزار شد .
مدیر کل تعاون ، کار و رفاه اجتماعی فارس در این خصوص با تاکید بر لزوم تدوین اطلاعات شهرستان بختگان مستقل از شهرستان نی ریز گفت : با اطلاعات طبقه بندی شده در حوزه کشاورزی، صنعت و خدمات شهرستان بختگان میتوان به نوعی شناسنامه اقتصادی شهرستان را تهیه نمود .
به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون کار و رفاه اجتماعی استان فارس ؛ سهراب مختاری با بیان اینکه تدوین این شناسنامه می تواند منجر به توسعه پایدار شهرستان بختگان و برنامه ریزی برای اشتغال آن شهرستان شود یاد آوردشد : ایجاد اشتغال وظیفه یک دستگاه خاص نیست و تمامی دستگاه های حاکمیتی در این خصوص وظیفه زیادی بر عهده دارند به گونه ای که بر اساس دستور استاندار محترم فارس تمامی تصمیمات مسئولین در استان و در شهرستان ها باید پیوست اشتغال داشته باشند .
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با بیان اینکه از هر تصمیمی که منجر به کاهش اشتغال می شود باید خودداری شود، تاکید کرد:با تهیه شناسنامه اقتصادی شهرستان و همچنین تدوین سند توسعه پایدار اشتغال در شهرستان بختگان می توان به رسیدن به وضعیت مطلوب امیدوار بود .
مختاری یادآور شد : بر اساس شاخص های آماری،بیکاری شهرستان های نی ریز و بختگان در سال ۹۰ رتبه ۱۵ استان بود که این نرخ در سال ۹۵ به رتبه ۱۲ رسید .
مختاری ادامه داد : همچنین نسبت اشتغال هم در مدت مذکور ۳۴.۵درصد بوده به ۳۷.۱ درصد رسیده که نسبت به گذشته بهتر شده اما تا رسیدن به وضعیت مطلوب در شهرستان بختگان ، هنوز فاصله خیلی زیاد داریم .
رئیس شورای هماهنگی دستگاه ها ی اجرایی زیر مجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس یادآور شد: در شهرستان نی ریز و بختگان با توجه به جمعیت ۱۱۳ هزار و ۲۹۱ نفری، نرخ بیکاری چیزی در حدود ۱۰٫۷ درصد و نرخ مشارکت نیز ۴۱٫۷ درصد می باشد.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس همچنین به اجرای طرح کارورزی فارغ التحصیلان بیکار اشاره و افزود: در صورتی که کارفرما کارآموزی را جذب نماید در پرداخت بیمه کارگران معافیت هایی دارد ضمن اینکه حدود مبلغ یک سوم حقوق مصوب وزارت کار ، توسط دولت نیز در دوران کارورزی به کارورز پرداخت می شود.
مختاری در خصوص تشکیل تعاونی ها نیز گفت: یکی دیگر از موضوعاتی که بعنوان یک اولویت مطرح است ، افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد استان و شهرستانها و بویژه در روستاهامی باشد که نمونه آن آموزش و ترویج برای تشکیل یک تعاونی برای مردم روستا بود که خوشبختانه با ایده وتلاش اداره تعاون کار و رفاه اجتماعی و همراهی مردم و حمایت مسئولین منطقه ای به ویژه اعضای شورای تامین شهرستان و بخشدار و اعضای شورا و دهیارمقدمات تشکیل تعاونی روستای دهمورد انجام شده است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با اشاره به اینکه این تعاونی ۹۵۰ نفر عضو دارد ابراز کرد: در تعاونی روستایی فراگیر با اضافه شدن افراد جدید واجد شرایط که دارای شرایط اساسنامه باشد،پس از طی تشریفات قانونی ،عضو این مجموعه می شوند و در این شرایط باید بهره برداری ها به صورت رسمی و با مجوز باشدکه در این زمینه هم با مدیرکل صمت استان صحبت شده که انشاالله شرکت تعاونی بتواند مجوز بهره برداری را اخذ نماید.
مختاری همچنین به اجرای طرح های اشتغالزا در این حوزه اشاره کرد و افزود : در حوزه خود بختگان نیز ۵٫۵ میلیارد تومان طرح اشتغالزا در قالب ۲۳۹ اشتغال به سیستم بانکی در شهرستان بختگان معرفی شده است و در بخش اشتغال فراگیر نیز ۹ طرح با ۴.۶میلیارد تومان برای اشتغال ۵۹ نفر تدوین شده که در این خصوص ۱.۹ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۲ طرح پرداخت شده است .
رئیس شورای هماهنگی دستگاه ها ی اجرایی زیر مجموعه وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی در استان فارس با بیان اینکه در حوزه اشتغال روستایی در شهرستان نی ریز ۲۴ میلیارد تومان بیش از سهمیه و در مجموعه اشتغال فراگیر بیش از ۱۴ برابر از سهمیه شهرستان ، طرح در کمیته فنی استان مصوب گردیده خاطر نشان کرد : اما در مرحله پرداخت ۱۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان به طرح های اشتغال روستایی در شهرستان نیریز پرداخت شده و در اشتغال فراگیر نیز یک میلیارد و ۵۸۶ میلیون تومان پرداخت شده است.
وی با اشاره به اهمیت بسته توانمندسازی اشتغال روستاییان و عشایر فارس گفت: بسته اشتغال و توانمندسازی روستایی در راستای ایجاد اشتغال و کمک به معیشت روستاییان موثر است و از این رو باید مدنظر شهرستان باشد.
مختاری با اشاره به مشکلات زیادی که کرونا در استان داشته است؛ تصریح کرد: به دلیل شیوع کرونا ۸۹ هزار درخواست بیمه بیکاری داشته ایم که ۷۴ هزار نفر مشمول شناخته شده است.
لینک کوتاه : https://pegahekhabar.ir/?p=13339