بازار ساحلی آستارا مرکز خرید و فروش پوشاک، لوازم آرایشی، بهداشتی و سوغاتی و از مناطق گردشگرپذیر و قلب اقتصاد این شهرستان است اما به علت هشدارهای شیوع کرونا، از داد ستد شب عید و مشتریان همیشگی آن خبری نیست. بازار ساحلی آستارا با راهروهای متعدد و مسقف و حدود یکهزار و ۵۰۰ غرفه یا […]
بازار ساحلی آستارا مرکز خرید و فروش پوشاک، لوازم آرایشی، بهداشتی و سوغاتی و از مناطق گردشگرپذیر و قلب اقتصاد این شهرستان است اما به علت هشدارهای شیوع کرونا، از داد ستد شب عید و مشتریان همیشگی آن خبری نیست.
بازار ساحلی آستارا با راهروهای متعدد و مسقف و حدود یکهزار و ۵۰۰ غرفه یا واحد تجاری را شامل می شود و موقعیت جغرافیایی آن در ساحل دریای خزر و نزدیکی گمرک آستارا، بر جذابیت و شهرت آن افزوده است.
اغلب مسافران و گردشگران آستارا ابتدا از بازار ساحلی آن بازدید و سپس به مناطق گردشگری دیگر این شهرستان مراجعه می کنند و این مجموعه تجاری در تعطیلات پایان هفته، نوروز و تابستان ها جمعیت زیادی را از شهرهای مختلف شاهد است و اتباع جمهوری آذربایجان نیز از مشتریان آن هستند.
اکنون با فراگیر شدن هشدارهای پیشگیری از شیوع کرونا و اعمال پایش های بهداشتی و تب سنجی در دو سوی مرز آستارا در همسایگی جمهوری آذربایجان و ورودی گیلان در گردنه حیران، بازار آستارا روزهای خلوت را تجربه می کند و برخلاف ماه های پایانی سال های گذشته، خبری از هیاهوی خریداران و گردشگران در راهروها و ورودی های آن نیست.
یکی از فروشندگان کیف و کفش در بازار ساحلی آستارا روز شنبه اظهار کرد: کرونا مشترهای ما را فراری داده است و واقعا با کسادی کم نظیر مواجه هستیم و دخل و خرج ما همخوانی ندارد.
مهدی رستگاری ادامه داد: بازاریان به ماه های پایانی سال چشم امید می دوزند تا با فروش قابل توجه، بخش زیادی از مخارج و بدهی ها را پرداخت و چک ها را پاس کنند اما امسال کرونا همه چیز را خراب کرد.
یکی از فروشندگان لباس مردانه نیز گفت: از حدود ۲۰ سال قبل در این بازار به خرید و فروش پوشاک مشغول هستم و تا بحال چنین وضعیت کسادی را شاهد نبودم و کرونا ضرر زیادی به ما زده است.
وی افزود: خیلی از مغازه داران مستاجر هستند و صاحبان مغازه ها اجاره بهای سالانه را قبلا دریافت کرده اند و حتی اگر دریافت نکرده باشند، از اجاره بهای اسفند ماه چشم پوشی نخواهند کرد.
یک فروشنده لوازم آرایشی و بهداشتی گفت: ماموران بهداشت گمرک جمهوری آذربایجان، آن سوی مرز سخت گیری می کنند و اتباع خود را به ایران راه نمی دهند و این روزها خبری از مشتریان آذری نیست.
او ادامه داد: تفاضل نرخ ریال با منات (پول رایج جمهوری آذربایجان) و الزامی نبودن ویزا برای اتباع آذری در سفر به ایران، باعث تردد روزانه آنها به بازارهای آستارا شده بود و خیلی از اجناس ما را آنها می خریدند اما کرونا، آن روزها را از ما گرفت.
حسین ابوالحسنی رئیس اتاق اصناف آستارا اظهار کرد: بیش از پنج هزار واحد صنفی در آستارا فعال است و حدود یکهزار و ۵۰۰ مورد آن در بازار ساحلی این شهرستان، به عنوان یکی از مناطق اقتصادی و گردشگرپذیر مستقر شده و نقش بازار ساحلی در اقتصاد شهرستان بسیار مهم است.
به گفته ولی داداشی نماینده آستارا در مجلس شورای اسلامی، قبل از سال ۹۱ بین ایران و جمهوری آذربایجان اجازه تردد مرزی تا شعاع ۴۵ کیلومتر وجود داشت اما جمهوری آذربایجان با حذف آن، مرزنشنیان ما را از مزایای تجاری گذر مرزی محروم کرد.
با وجود این، حضور اتباع جمهوری آذربایجان در بازار آستارا قبل از مشاهده شدن کرونا در ایران، تاثیر بسزایی در رونق داد و ستد داشت و اکنون کرونا مانع سفر آنها شده است و هموطنان نیز با لحاظ هشدارهای بهداشتی، ماندن در خانه را به سیر و سفر و خرید ترجیح می دهند.
شهرستان گردشگرپذیر آستارا با ۹۱ هزار نفر جمعیت در منتهی الیه غرب استان گیلان و مرز جمهوری آذربایجان واقع شده است.