رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: در شرایط اقتصادی بحران کشور، فشار مالیاتی نباید منجر به تعطیلی کسب و کار و واحدها تولیدی شود.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، جمال رازقی در سی و پنجمین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان فارس بیان کرد: در شرایط بد اقتصادی کشور نباید انتظار درامد مالیاتی از واحدهای تولیدی داشت بلکه دستگاه مالیاتی باید همراهی بیشتری با واحدهای تولیدی داشته باشد.
وی با اشاره به تاکید بخش دولتی برای اخذ عمده مالیات کشور از بخش تولید افزود: در سالهای که اقتصاد در وضعیت نامناسب و نامطلوب قرار دارد سازمان امور مالیاتی باید فعالیت های خود را بر بخش هایی که فرار مالیاتی دارند متمرکز کند و بر واحدهای تولیدی شناسنامه دار فشار نیاورد که درنهایت این روند منجر به تعطیلی واحدها شود.
وی اظهارداشت: بین مودی مالیاتی که به دلیل شرایط اقتصادی قادر به پرداخت مالیات نیست،با فرارمالیاتی تفاوت وجود دارد و انتظار داریم مسئولان این مهم را درک کنند.
رازقی ادامه داد: پیشنهاد مشخص ما این است که در خصوص پرونده های مالیاتی شرکت های تولیدی و معوقات؛ بدهی آنها ابتدا قبل از صدور اجراییه و ابلاغ آن و همچنین مسدود کردن حساب ها توسط اداره مالیاتی استان در فواصل زمانی مختلف اقدام به صدور اخطاریه جهت واحد تولیدی شود تا واحد تولیدی کمتر متضرر شده و هماهنگی لازم را برای رفع مشکل انجام دهد.
وی با طرح موارد مالیاتی که واحدهای تولیدی استان را آسیب پذیر کرده اند اضافه کرد: آمادگی داریم برای جلوگیری از فشار مالیاتی بر واحدهای تولیدی استان، جلسات مستمری را با سازمان امور مالیاتی برگزار و موارد را با ارائه راهکار اجرایی بررسی کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی فارس در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به گزارش طرح شاخص مدیران خرید(PMI) در اذر ماه امسال عنوان داشت: در شامخ کل اقتصاد عدد شامخ کل (۴۸/۲۲) درصد است که نشاندهنده رکود در کل اقتصاد در آذر ماه نسبت به ماه گذشته (۴۲/۲۷) است.
رازقی تصریح کرد: شاخص سرعت انجام و تحویل سفارش (۵۴/۷۶) در آذر، بیشترین میزان شاخص در بین ۵ مولفه اصلی شامخ بوده است.
وی افزود: شاخص میزان استخدام و بکارگیری نیروی انسانی (۴۸/۷۹) کاهشی اما دارای تغییرات مثبت نسبت به ماه گذشته (۴۴/۸۸) است.
رازقی بیان داشت: در شاخص موجودی مواد اولیه یا لوازم خریداری شده (۴۱/۳۷) کمترین مقدار شاخص در بین ۵ مولفه اصلی شامخ بوده و شاخص انتظارات در ارتباط با میزان فعالیت اقتصادی در ماه آینده نیز با رقم ۴۹/۹۸، تثبیت وضعیت کل اقتصاد در بهمن ماه را پیش بینی می کند.
وی اظهار کرد: به نظر می رسد علی رغم بهبود وضعیت تولید در بخش صنعت ، رکود موجود در سایر بخش های اقتصادی از جمله خدمات، ساختمان و خرده فروشی موجب شده تا وضعیت کل اقتصاد در آذرماه نیز در حالت رکودی قرار گیرد. علاوه بر آن حرکت پرشتاب افزایش در قیمت مواد اولیه وبه تبع آن افزایش قیمت محصولات و خدمات تولیدی نیز می تواند روند بهبود وضعیت کل اقتصاد را دچار مخاطره نماید.
رازقی با اشاره به شامخ صنعت نیز ادامه داد: عدد شامخ کل (۵۶/۹۳)، نشان دهنده رونق در بخش صنعت در آذر ماه نسبت به ماه گذشته (۵۱/۱۳) است.
وی اضافه کرد: شاخص موجودی مواد اولیه خریداری شده (۶۱/۴۸) کمترین مقدار شاخص در بین ۵ مولفه اصلی شامخ بوده و شاخص انتظارات تولید در ماه آینده نیز با رقم ۶۱/۶۷، ادامه بهبود وضعیت بخش صنعت در آبان ماه را پیش بینی می کند.
رازقی عنوان داشت: افزایش مقدار دسته جمعی مولفه های تشکیل دهنده شامخ کل در این ماه نشان از بهبود نسبتاً پرقدرت شامخ صنعت در چهار ماه گذشته است. با اینحال افزایش قیمت مواد اولیه وبه تبع آن افزایش قیمت محصولات تولیدی می تواند روند رو به رشد بخش صنعت را دچار مخاطره کند.
انتهای پیام/