استاندار فارس: آیین نوروز کشورهای فارسی‌زبان در شیراز/ مدیرکل فرهنگ فارس: برپایی متفاوت‌تر جشنواره ملی فیلم فجر تا میزبانی جشنواره مشترک نوروز
استاندار فارس: آیین نوروز کشورهای فارسی‌زبان در شیراز/ مدیرکل فرهنگ فارس: برپایی متفاوت‌تر جشنواره ملی فیلم فجر تا میزبانی جشنواره مشترک نوروز
به گفته مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی، پس از میزبانی شایسته شیراز از جشنواره جهانی فیلم فجر، توقعات درباره میزبانی استان فارس از جشنواره ملی فیلم فجر نیز بالا رفته و امسال شاهد جشنواره‌ای پربارتر خواهیم بود که در همین مسیر و با حمایت دکتر حسینعلی امیری مقام عالی استان؛ شیراز شاهد «آیین نوروز کشورهای فارسی‌زبان» نیز می‌شود.

به گزارش پگاه خبر به نقل از خبرنگار ایرنا، مهدی رنجبر اظهار کرد: با توجه به اینکه جشنواره جهانی فیلم فجر در شهر مقدس شیراز برگزار شد، توقع مردم از برگزاری جشنواره ملی فیلم فجر در فارس و شیراز بالاتر رفته است و این یکی از دلایلی است که ما را بر آن می‌دارد تا امسال این جشنواره را پربارتر برگزار کنیم.

وی با بیان اینکه فارس همزمان با سراسر کشور از ۱۵ تا ۲۲ بهمن‌ماه میزبان جشنواره فیلم فجر خواهد بود، افزود: این جشنواره در سه سالن شهر شیراز و شاید برای نخستین بار در دو شهرستان بزرگ فارس برگزار شود.

میزبانی فارس از جشنواره موسیقی فجر
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ادامه داد: پس از آن، از ۲۳ بهمن‌ماه، فارس به مدت ۱۰ روز میزبان جشنواره موسیقی فجر خواهد بود.

او گفت: این جشنواره را در بیشتر سالن‌های استان فارس به‌ویژه شهر شیراز برگزار خواهیم کرد تا در ایام ولادت ائمه بزرگوار در ماه‌های رجب و شعبان، شادی و نشاط را برای مردم استان به ارمغان آوریم.

رنجبر اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های حوزه فرهنگ و هنر، افزایش سرمایه اجتماعی و اتحاد ملی ایران اسلامی را در فارس رقم بزنیم.

وی افزود: در حاشیه این جشنواره نیز کارگاه‌های موسیقی برگزار می‌شود.

رنجبر عنوان کرد: همه ژانرها و سبک‌های موسیقی از جمله سنتی، پاپ و محلی در جشنواره موسیقی فجر فارس حضور خواهند داشت.

برنامه‌ریزی برای زیست شبانه شیراز در شب‌های رمضان
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس گفت: این اداره‌کل با همکاری دفتر نماینده ولی‌فقیه در فارس، از چند ماه پیش در حال برنامه‌ریزی برای زیست شبانه مردم در شب‌های ماه مبارک رمضان است.

وی ادامه داد: قرار است در چند نقطه از شهر و به‌ویژه در گذر فرهنگ و هنر شیراز (چهارراه ادبیات و چهارراه حافظیه) نمایشگاه‌های متنوع هنری و گعده‌ها و برنامه‌های فرهنگی و معنوی برگزار کنیم تا شادی معنوی را برای مردم استان در سطح شهر فراهم آوریم.

رنجبر اضافه کرد: در حال‌حاضر برای برگزاری برنامه‌های زیست شبانه در تمام شب‌های رمضان برنامه‌ریزی می‌شود، اما بسته به وضعیت آب و هوایی زمستانی، حداقل در ۱۰ شب و به‌ویژه در لیالی قدر شاهد برگزاری این ویژه‌برنامه‌ها خواهیم بود.

فارس، میزبان جشن بزرگ نوروز کشورهای حوزه «ایران بزرگ فرهنگی»
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار کرد: فارس از استان‌های شاخص کشور در تعریف هویت تمدنی است و جای‌جای این استان از این هویت ملی بهره می‌برد.

رنجبر اعلام کرد: با حمایت و جدیت استاندار فارس، در سطح ملی با رئیس‌جمهور، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی رایزنی شده تا فارس میزبان جشن مشترک نوروز ایران و کشورهای حوزه نوروز باشد و اکنون در حال تهیه و تدارک این برنامه‌ها هستیم.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۴ کشور آمادگی خود را برای حضور در جشن مشترک نوروز در سرزمین پارس اعلام کرده‌اند.

رنجبر عنوان کرد: در قالب جشن مشترک نوروز، نمایش‌های نوروزی همه کشورها، آواها و نغمه‌ها و نواها و آیین‌های نوروزی، نیایش‌ها و ادعیه‌ها، چینش سفره‌های نوروزی و نمایش آداب و رسوم نوروزی اقوام را خواهیم داشت.

او با بیان اینکه از سران و هنرمندان کشورهای مختلف دعوت می‌شود، گفت: محل برگزاری مراسم، سرزمین پارسه و جمشید خواهد بود و طرح این جشن ارائه شده است.

وی یادآور شد: فارس طی دو سال گذشته میزبانی چند رویداد بزرگ فرهنگی و هنری از جمله اختتامیه جشنواره ملی و بین‌المللی شعر فجر با حضور ۱۲ کشور، جشنواره تجسمی فجر و جشنواره جهانی فیلم فجر را بر عهده داشته است.

رنجبر اظهار کرد: باید برگزاری این رویدادها و عملکرد فارس آسیب‌شناسی و تحلیل شود تا بتوانیم در آینده بیشترین بهره را از آنها ببریم.

انتهای پیام/