به گزارش خبرنگار پگاه خبر، آغاز بهار در میمند نویدبخش سال نو و سرسبزی بهاری خاص است.میمندیها چشم انتظار شکفتن غنچههای خوشبو و زیبای گل محمدی در پهنه باغستانها هستند تا پذیرای گردشگران و مهمانانی باشند که رایحه جانفزای عطر گل محمدی را با روح و تن خود لمس کنند.
فرارسیدن بهار و ماه اردیبهشت برای مردم میمند آغاز کارو فعالیتی سخت در عرصه پرورش گل و گلاب گیری است.
سالهاست که در این زمینه فعالیت می کنند و روزبروز تلاش میکنند تا صنعت گلاب گیری و عرقیات میمند را به جاذبه ای گردشگری تبدیل کنند تا شاهد رونق گرفتن مباحث اقتصادی میمند باشند.
امسال نیز دستاندرکاران برگزاری بزرگداشت هفته میمند برنامه های متنوعی در این خصوص در نظر گرفتند و مسئولین شهر میمند با اصحاب رسانه به گفتگو نشستند.
محمدمهدی فروردین در این نشست با اشاره به اینکه
امسال شاهد فراوانی و بارشهای خوبی در سطح استان و میمند بودیم و گویای اتفاقات و نوید خوبی در بخش کشاورزی است، گفت: میمند می تواند هدف گردشگری استان و کشور باشد و با حضور پررنگ رسانه و تامین زیرساختها میتوان از ظرفیتهای گردشگری میمند دفاع کرد.
نماینده مردم فیروزاباد، فراشبند و قیروکارزین در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه مشکلات مربوط به حمل و نقل جاده ای را حل کرده ایم، بیان داشت:
جادههای مسیر شیراز به میمند دو بانده شده است در گردنههای موک و زنجیران، تردد برای گردشگران آسانتر شده و گردشگران میتوانند با فراغ بال در لین مسیرها حرکت کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته جاده ورودی شهر برازنده مردم میمند نبود و اکنون با اتمام فاز اول و پیشرفت فیزیکی مناسب این طرح به مراحل پایانی نزدیک میشود.
فروردین افزود: در مسیر ورودی شهر ظرفیتهای میمند برروی بیلبوردها، برروی بلوار نصب میشود تا مردم و گردشگران بتوانند لذت ببرند.
رئیس مجمع نمایندگان فارس ادامه داد: بحث سلامت گردشگران مسئله مهمی بود که بتوانند با آرامش برای اسکان چندروزه در میمند اقدام کنند و با حضور پزشکان متخصص این مشکل برطرف شد.
وی تامین آب شرب برای گردشگران را نیز مهم تلقی کرد و عنوان داشت: ظرفیت مخزن آب برای مردم میمند بود که با تهییه مخزن هزار متر مکعبی و مجوز حفر چاه جدید و دستور مدیرعامل سازمان آب و فاضلاب کشوردر تسریع حفاری، نگران تامین آب نیستیم.
فروردین با اشاره به مشکلات و موانع سرمایه گذاری در میمند یاداورشد: مشکلات موقوفه و صدور پروانه بهرهبرداری، سرمایه گذاران توسعه این صنعت را دچار مشکل کرده است و با ورود مسئولین استانی و کشوری مشکلات حاصله از ادعای غیر واقعی موقوفه باید حل شود.
رئیس مجمع نمایندگان فارس گفت: احیای قناتها و تأمین آب کشاورزی میمند نیاز به تامین اعتبار دارد و نباید بگذاریم علاوه بر گل محمدی، باغات انجیر و انگور میمند که ظرفیت صادرات دارند خشک شود.
وی با ابراز نگرانی از انتقال گل محمدی میمند به قمصرکاشان ادامه داد: متقاضیان راه اندازی کارگاههای عرقیات و گلاب گیری نیاز به تسهیلات دارند و نباید برای کارآفرینان بروکسل اداری را سخت کرد که سرمایه گذار دلسرد شود.
افتخار افرینی فوتبالیست های میمندی و راه اندازی دکل در بحث ارتباطات از دیگر مواردی بود که فروردین به آن اشاره کرد و نقاط قوت جذب گردشگر و معرفی ظرفیتهای گردشگری میمند دانست.
میمند، شهر ملی شیشه گری معرفی شد
رئیس شورای اسلامی شهر میمند با اشاره به ثبت برگزاری هفته میمند در تاریخ ۸اردیبهشت ماه در تقویم ملی، بیان داشت: برگزاری این جشنواره و حضور مسئولین استانی و کشوری در میمند، اتفاقات خوبی را برای شهر میمند رقم زد که شهر ملی شیشه گری از برکت همین جشنواره بوده است.
بهنام صیاد نژاد با اعلام برنامه های هفته گرامیداشت میمند گفت: این جشنواره سومین سال است که از تاریخ ششم تا ۱۲اردیبهشت ماه برگزار میشود.
وی تصریح کرد: روز اول ششم اردیبهشت ماه ، افتتاح نمایشگاه عکس میمند برگزار میشود و ۷اردیبهشت ماه طبیعت میمند با دوستداران محیط زیست میمند پاکسازی می شود.
رییس شورای میمند ادامه داد: همایش روز میمند با حضور مسئولین استانی و کشوری، آیین گلاب گیری به شکرانه برداشت گل محمدی و آیین اهدا به عتبات عالیات و مشهدالرضاو دیگر اماکن متبرکه از اقدامات روزهای هشتم و نهم اردیبهشت ماه می باشد.
صیاد نژاد افزود: در سال گذشته از طرف مردممیمند ۲تن گلاب ناب طی مراسم ویژه ای تقدیم به آستان قدس شد که استقبال خوبی صورت گرفت.
آیین گل غلتان نوزادان، برنامه پیاده روی خانوادگی از ورزشگاه به سمت دامنه کوه پادنا، برگزاری فوتبال پیشکسوتان میمند و برق شیراز،گلباران قبور شهدا و دیدار با خانواده شهدا از دیگر مواردی بود که رئیس شورای میمند به آن اشاره کرد.
وی افزود: مسابقات شطرنج جام ۸اردیبهشت، جنگ شادی کودکان و برگزاری شب شعر اردیبهشت با محوریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی هم در برنامه های هفته میمند برگزار میشود.
صیاد نژاد به حضور استاندار فارس در روز پنج شنبه و بازدید از جشنواره عرقیات و گلاب گیری میمند اشاره کرد.
صیادنژاد گفت: تیم رالی سافاری و افرود و موتورهای سنگین در این جشنواره حضور دارند و همچنین فستیوال فوتبال رده پایه جام ۸ اردیبهشت و اختتامیه جام بانوان نیز برگزار میشود.
تدوین سند ده ساله توسعه گردشگری میمند
شهردار میمند گفت: با توجه به برتری صنعت گل و گلاب میمند و صادرات گلاب و عرقیات به کشورهای حوزه خلیج و هندوستان، میخواهیم سند ده ساله توسعه گردشگری میمند را تدوینکنیم که به جهان شناخته شود.
فرهاد محمدرضازاده به ابعاد توسعه گردشگری اشاره کرد و بیان داشت: علاوه بر زیرساختهای حمل و نقل و امنیت یکی از ابعاد توسعه گردشگری بعد رسانه هست که در این چندسال همکاری خوبی با ما در خصوص برگزاری جشنواره داشته اند.
وی تصریح کرد: بحث امنیت و آموزش نیز از ارکان مهم توسعه گردشگری هستند و ابزارهایی مانند اقامتگاهها، بومگردیها که مردم برای مهمان نوازی در اختیار مهمانان قرار میدهند.
شهردار میمند ادامه داد: بزرگترین فستیوال طبیعی در جنوب کشور در میمند برگزار میشود که با توجه به اکو توریسم مناسب و منحصر به فرد و هزینه های کم گردشگری میزبان مسافران بسیاری در میمند هستیم و باعث رونق صنعت گردشگری در میمند میشود.
وی افزود: میمند با ظرفیتهای منحصربهفرد خود، آماده درخشش در سطح جهانی است.
محمدرضازاده بیان داشت: خواستگاه گل و گلاب از سالیان قبل شهر میمند بوده که صنعتی ۲هزار ساله داشته است و با ظروف شیشه ای این عرقیات به کشورهای دیگر صادر میشده که اکنون شاهد ثبت شهر ملی شیشه گری میمند هستیم.
ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند
دبیر جشنواره گل و گلاب میمند نیز در این نشست، بر ضرورت ایجاد دبیرخانه دائمی رویدادهای بخش میمند تاکید کرد.
علی پورمیرزا گفت: هر ساله برای برپایی جشنواره گل و گلاب، مدت کمی مانده به روز میمند تلاش ها آغاز می شود اما در پایان اگر چه برنامه ها به بهترین شکل ممکن برگزار می شود اما با توجه به ظرفیت های عظیم و بسیار شهر میمند برای ما قابل قبول نیست.
پورمیرزا افزود: برای رفع این دغدغه ضمن ایجاد دبیرخانه رویدادهای فرهنگی و هنری شهر میمند و اختصاص ردیف بودجه ای برای برای ایجاد آن در بودجه سالانه شهر میمند یک نیاز است که امیدواریم شورای اسلامی شهر و شهرداری فرهنگدوست میمند برای این موضوع درایتی به کار گیرند.
وی بیان کرد: در شهر میمند جشنواره های مختلفی به مناسبت های مختلف برگزار می شود که با ایجاد دبیرخانه دائمی برای برگزاری این رویدادها می توان در کنار گردشگری طبیعت، گردشگری رویداد را تقویت کرد و در مباحث اقتصاد گردشگری شهر گام های اساسی برداشت.
پورمیرزا به تشکیل ستاد استقبال از اردیبهشت نیز اشاره کرد و گفت: با توجه به ورود چشمگیر گردشگران در ماه اردیبهشت و به خصوص ایام برگزاری جشنواره، تشکیل این ستاد می تواند در نظم بخشی تسهیل تردد و اقامت گردشگران و میهمانان موثر باشد.
میمند نگین انگشتری در فارس است که به ظرفیتهای آن توجه نشده است
بخشدار میمند در ادامه نشست خبری با اشاره به ظرفیتهای بالای میمند گفت: شهر میمند در دوره های مختلف تاریخ نقش مهمی در تجارت فارس ایفا می کرده است و با توجه به اینکه همچون نگین انگشتری در فارس و کشور می درخشد از ظرفیتها و پتانسیل بالای آن غافل هستیم.
سعید ساسانی تصریح کرد: نقش جشنواره هفته میمند در رونق و شکوفایی اقتصادی و جذب گردشگر بسیار حائز اهمیت است.
بخشدار میمند به خشکسالی های اخیر میمند و اسیب جدی به کشاورزان اشاره کرد و افزود: بیش از ۲۵ قنات در شهرستان میمند فعال بوده که متاسفانه هیچکدام از آنان احیا نشده است و با توجه به شعار سال باید با تامین اعتبار از سرمایه گذاران این بخش حمایت کنیم.
ساسانی به قدمت صنعت شیشه گری در میمند نیز اشاره کرد و ادامه داد: شهر میمند به عنوان شهر شیشه گری از سوی وزارت میراث فرهنگی و گردشگری به ثبت رسیده است و لازم است که با توجه به مشکلات موجود به سرمایه گذاران در این صنعت و صنعت گلاب گیری نیز توجه شود.
وی به نداشتن امکانات لازم جهت ورود و جذب گردشگران به میمند اشاره کرد و گفت: متاسفانه با موانع ایجاد شده در بحث موقوفه سرمایه گذاری برای ساخت هتل یا مجموعه تفریحی گردشگری به میمند رجوع نمیکند و از مقامات مسئول خواستار رفع این مشکلات هستیم.
میمند مظلوم را دریابید
یکی از تولید کنندگان عرقیات میمند با حضور در جلسه و گلایه از وضع موجود گفت: با مقایسه میمند با دیگر شهرهای تولید عرقیات و گلاب کشور و جهان شرایط کشاورزان میمند بسیار سخت می باشد و با توجه به ظرفیتهای که دارد بسیار مظلوم واقع شده است.
محمد رئیسی ادامه داد: با توجه به اینکه میمند خاستگاه گل محمدی و گل نسترن است به دلیل مشکل موقوفه و تمدید پروانه بهره برداری دچار مشکلات عدیده هستیم.
وی تصریح کرد: امسال علاوه بر گلاب و غرق نسترن، گل نارنج، تارونه، کیالک، آویشن را نیز به سایر استان ها صادر می کنیم.
این کارآفرین حوزه گلاب گیری بیان داشت: در سالهای اخیر با همت مسئولین و اصحاب رسانه و بحث تبلیغات بومگردی و اقامتگاههایی در میمند تاسیس شده که باعث جذب گردشگران و برطرف شدن مشکلات قبلی شده است.
وی با گلایه از سازمان جهاد کشاورزی و سنگ اندازی مسئولین این نهاد در خصوص همکاری با کشاورزان میمند ابرازداشت: یکی از مشکلات کشاورزان و تولید کنندگان سازمان جهاد کشاورزی است که با سنگ اندازی باعث گلایه کشاورزان شده است.
رئیسی گفت: متاسفانه یک ماشین هم برای بازدید به اداره جهاد کشاورزی میمند تعلق نگرفته است.
نماینده باغداران و گلکاران میمند نیز در این جلسه با گلایه و انتقاد از قیمت گذاری گل محمدی گفت: قیمت فعلی گل محمدی کیلویی ۵۰ هزارتومان است که منصفانه نیست و برای کشاورزان ضرر آور است.
مرتضی رحیمی به قطعی برق هم اشاره کرد و ابراز داشت: قطعی برق در مدت زمان برگزاری جشنواره هم به کشاورزان و کارگاههای غرق گیری و هم به گردشگران آسیب می زند و امیدواریم مسئولین در این مدت یکماهه نسبت به این موضوع اقدام مناسبی داشته باشند.
حضور خودرو های کمپر، سافاری و موتور سنگین در جشنواره میمند
رئیس کانون جهانگردی فارس با اعلام این خبر گفت: کانون جهانگردی در جشنواره میمند با ۳۰ دستگاه کمپر،۳۰ دستگاه خودرو سافاری و ۳۰ دستگاه موتور سنگین حضور پیدا خواهد کرد.
حقیقت جو با اشاره به هدف حضور در این جشنواره ادامه داد: این خودروها در تاریخ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت ماه به شهر میمند وارد میشوند و هدف از این کار ، ترویج سفر های ارزان قیمت به گردشگران است.
انتهای پیام/