به گزارش پگاه خبر از شیراز، تفاهمنامه طراحی و ساخت تصفیهخانه شیراز طی آیینی با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور، استاندار فارس، شهردار شیراز، رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و دیگر مقامات استانی و شهری به امضا رسید و شیراز مبدأ یک فناوری هستهای فوق پیشرفته شد.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور در آیین امضای این تفاهمنامه به اهمیت اجرای این طرح در کشور اشاره و اظهار کرد: موضوع تنش آبی و کمبود آب از جمله معضلات موجود در کشور است که استفاده از فناوری پیشرفته پلاسمای سرد میتواند از نشست شیرابههای حاصل از زبالهها به زمین و آلودهکردن آبهای زیر زمینی جلوگیری کند و این آبها را تصفیه و در موارد مختلف مورد استفاده قرار دهد.
محمد اسلامی با ابراز امیدواری از اینکه استفاده از فناوری تصفیه شیرابههای زباله بتواند بخشی از کمبود آب را در کشور جبران کند، تصریح کرد: شهر شیراز و شهرداری شیراز پیشتاز در استفاده از این فناوری است و این پیشتازی میتواند در ترغیب و تشویق دیگر شهرها به استفاده از این فناوری کمک شایانی کند.
وی به اثرات مضر و غیرقابلتحمل شیرابهها بر محیط زیست، آبوخاک و سلامت مردم اشاره و بیان کرد: همه تلاش سازمان انرژی اتمی کشور بر این است تا با استفاده از این فناوری که در اختیار دارد، بتواند حلال مشکلاتی در جامعه باشد که رفع آنها در اولویت قرار دارند.
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی کشور با بیان اینکه بر اساس این تفاهمنامه و اجرای این طرح روزانه ۱۰۰ مترمکعب شیرابه تصفیه و به آب گوارا تبدیل خواهد شد، افزود: این کار تاکنون در کشور انجام نشده بود و امیدوارم با اجرای این طرح، ضمن ایجاد رفاه هرچه بیشتر برای مردم، مشکلات زیستمحیطی نیز برطرف شود.
استاندار فارس نیز در این آیین انعقاد تفاهمنامه احداث تصفیهخانه در شیراز را کاری ارزشمند برای تبدیل شیرابههای زبالهها به آب و جلوگیری از آلودگی محیط زیست و همچنین ارتقای سلامت شهروندان شهر شیراز دانست و اظهار کرد: شیراز بهعنوان یک شهر میهمانپذیر نیازمند اجرای چنین طرحی بود و لازم میدانم مراتب قدردانی خود را از رئیس انرژی اتمی کشور که مقدمات اجرای این طرح را در شیراز فراهم کرد، ابراز دارم.
حسینعلی امیری اجرای طرح تصفیهخانه و استفاده از فناوری تصفیه شیرابههای زباله را اقدامی خلاقانه و از مبانی مهم توسعه متناسب و متوازن در کشور دانست و افزود: اجرای این طرح نشان میدهد انرژی هستهای میتواند دامنه قابلتوجهی از موضوعات صلحآمیز را پوشش دهد که محیط زیست و بهداشت و درمان از جمله این موارد هستند.
شهردار کلانشهر شیراز نیز با بیان اینکه امروزه اهمیت محیط زیست بر کسی پوشیده نیست، اظهار کرد: اینکه شیراز بهعنوان پایتخت محیط زیست آسیا انتخاب میشود نشاندهنده این است که شهر شیراز در موضوع توجه به محیط زیست یکی از شهرهای پیشرو در این زمینه بوده است.
محمدحسن اسدی به فرآیند تفکیک و تجزیه زبالهها و در نهایت تولید شیرابههای حاصل از این زبالهها اشاره و عنوان کرد: تا به امروز شیرابهها و نفوذ آن به عمق زمین مضرات و مشکلات عدیدهای را به همراه داشتهاند که با استفاده از فناوری، فنّاوری و صنعت پلاسما چنین مشکلاتی را شاهد نخواهیم بود و شیرابههایی که در شهر شیراز در شبانهروز حدود ۱۰۰ مترمکعب تولید و وارد زمین میشد تصفیه و قابلاستفاده خواهند شد.
اسدی ضمن تقدیر از حضور معاون رئیسجمهور و دیگر همراهان در شیراز، ابراز امیدواری کرد: این طرح بهعنوان یک طرح نمونه در کشور تقدیم شهروندان شهر شیراز شود.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تأکید بر اهمیت استفاده از فناوریهای نوین در حل مشکلات مردم اظهار کرد: یکی از چالشهای اصلی شهرداریها، مدیریت شیرابه زبالههاست.
محمدرضا رضایی کوچی گفت: سازمان انرژی اتمی با استفاده از فناوریهای جدید، ظرفیت پسماندها را برای بازگشت به چرخه کشاورزی و صنایع به کار میگیرد.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان توسعه فناوری پلاسما نیز در این جلسه با اشاره به عقد قرارداد طرح تصفیه نهایی شیرابههای زباله در شیراز گفت: ازآنجاکه یک لیتر شیرابه میتواند ۱۰ هزار لیتر آب شرب را آلوده کند، با استفاده از فناوری پلاسمای سرد قادر خواهیم بود این تهدید را به فرصت تبدیل کنیم.
مهدیه بختیاری با بیان اینکه در شیرابهها مولکولها و پیوندهای آلی وجود دارد که با هیچ روشی قابلیت شکسته شده ندارند، تصریح کرد: برای رفع این مشکل ناگزیر به استفاده از روش اکسیداسیون پیشرفته هستیم که یکی از این روشها، پلاسما است.
مدیرعامل شرکت دانشبنیان توسعه فناوری پلاسما گفت: با این روش شیرابههایی که تصفیه میشوند نهایتاً به آب کشاورزی و… تبدیل خواهند شد و ما امیدواریم که این فقط یک گام مؤثر در زمینه زیستمحیطی نباشد؛ بلکه گامی باشد که هم در جهت توسعه پایدار و هم اقتصاد سبز و سلامت عمومی بتواند در کشور فراگیر شود.
انتهای پیام/