رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه مملکت در حوزه تخصصی اقتصادی از عدم وجود اهلیت حرفه ای رنج می برد، گفت: نبود اهلیت حرفه ای در ادارات، بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور را اذیت می کند.

به گزارش پگاه خبر به نقل از پیام خبر، محمدصادق حمیدیان جهرمی، امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه پیشگویی در اقتصاد جایگاهی ندارد، گفت: اقتصاد یک علم است که بر اساس مسائل موجود روند اتفاقات در اقتصاد مشخص می شود.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه اتاق بازرگانی به عنوان پارلمان بخش خصوصی یک نهاد خصوصی محسوب می شود و اولین نهاد بخش خصوصی است که به وسیله یک قانون خاص اداره می شود و فاقد اساسنامه است، تاکید کرد: اتاق بازرگانی فارس در سال ۱۳۰۷ شمسی تاسیس شد که ۱۳ نفر این اتاق بنا را نهادند که نمونه این افراد را به مرحوم نمازی و مرحوم پوستچی اشاره کرد.

وی گفت: دیدگاه ما در اتاق بازرگانی اینست که نیروهای انسانی قسمتی از سرمایه ما هستند و ما آنان را ارزشمند می دانیم.

حمیدیان با یادآوری این مطلب که گرانی از گرانفروشی جداست، اظهار کرد: باید با کسانی که با استفاده از شرایط تلاطم ارزش پول ملی عده ای به گرانفروشی روی می آوردند برخورد شود.

وی با اشاره به اینکه هزینه انرژی تا ۱۵۰ درصد افزایش داشته اما برخی توقع دارند گرانی در سایر بخش ها روی ندهد، افزود: متاسفانه برخی از کالاها در داخل کشور با قیمتی معادل دلار ۲۴۰ هزار تومانی بفروش می رسد که تلفن های همراه آن یک نمونه آن هست، خودرویی که در بازار داخل بفروش می رسد که در بازار جهانی ۱۵ هزار دلار قیمت دارد با احتساب دلار صد هزار تومانی و ۴۰ درصد ورودی، قیمتش در نهایت ۲ میلیارد تومان می شود، چرا به اندازه ۶ میلیارد تومان بفروش می رسد.
حمیدیان با اشاره به اینکه اگر اجازه می دادند رقابت بوجود بیاید این مشکلات شکل نمی گرفت، افزود: اراده ای برای آزادسازی اقتصاد و تجارت وجود ندارد.

وی گفت: فعالان اقتصادی با تعداد زیادی سامانه مواجه هستند الان ۳۰ سامانه داریم و وزارتخانه ها سامانه ایجاد می کنند و من فعال اقتصادی باید در سامانه مالیاتی ثبت کنم بعد همان اطلاعات را در سامانه انبار هم باید وارد کنم که در غیر اینصورت دچار تخلف شده ام، بالغ بر ۴۰ سامانه در وزارت اقتصاد، وزارت صمت بالای ۵۰ سامانه است و این در حالی است که در کشورهای پیشرفته نهایت یک یا ۲ سامانه وجود دارد و امروز باید مطالب این سامانه ها یکپارچه شوند چراکه ارکان مختلف دولت با هم تفاوت ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی فارس با اشاره به اینکه کالا داریم اولویت هفتم و هشتم بوده که تخصیص دلار شده ولی اولویت دوم تخصیص نگرفته است، گفت: این سئوالاتی است که در اذهان وجود دارد و برخی از رانت آن استفاده می کنند.

وی گفت: صادرکنندگان نمی توانند به خاطر مشکلات تحریم و غیره، در لاینی که بانک مرکزی ارز خود را وارد کنند، برداشته شدن تحریم ها به نفع همه است.

حمیدیان با برشمردن مسائل زیر مجموعه شعار سال، آن را یک شعار هوشمندانه دانست که تمام مشکلات و مسائل بخش های مختلف درگیر در اقتصاد را مورد دقت نظر قرار داده است، تاکید کرد: هر کس از هرجای دنیا خواست سرمایه گذاری ایجاد کند راه را باید برایش باز کنیم اما ما متاسفانه از سرمایه گذاری خارجی خودروهای پلاک موقت را می بینیم، آنچه در سرمایه گذاری مهم است تحقق سرمایه گذاری است نه جلب و جذب آن.

وی با اشاره به اینکه دولت در ایران گران اداره می شود، افزود: در فارس یک میلیون و ۶۰۰ هزار نفر از کشاورزی روزی خود را دریافت می کنند و ۱۴۰ هزار نفر بیمه شده بنگاه های صنعتی ما در صنعت هستند و همین میزان بیشتر هم تعداد کارمندان استان است که دارای کد کارمندی هستند و کارمندان قراردادی و شرکتی را به حساب نیاورده ایم با این احتساب دولت گران اداره می شود، در ژاپن با ۱۲۰ میلیون نفر جمعیت تعداد کارمندان دولتی ۸۵ هزار نفر است.

حمیدیان جهرمی با اشاره به اینکه در حوزه ناترازی انرژی و رانت هایی ناشی از شفاف نبودن شکل گرفته است، افزود: به لحاظ تولید گاز دومین کشور دنیا، از حیث ساعت آفتابی کشوری بی نظیر و در تولید نفت سرآمد هستیم اما در انرژی کمیت لنگ می زند یعنی مسئولین دولت ها نمی دانستند که ناترازی شکل می گیرد و برای آن برنامه ریزی کنند.

وی با اشاره به اینکه مملکت در حوزه تخصصی اقتصادی از عدم وجود اهلیت حرفه ای رنج می برد، افزود: نبود اهلیت حرفه ای در ادارات، بنگاه ها و واحدهای تولیدی کشور را اذیت می کند.

رئیس اتاق بازرگانی فارس اظهار کرد: برداشتن تحریم ها در هر وضعیتی به نفع کشور است و امیدوارم در یک موازنه برد برد شکل بگیرد و تاثیر برداشتن تحریم اثر خود را نشان می دهد.

وی در مورد قاچاق کالا هم گفت: همیشه تعرفه با قاچاق رابطه نزدیک دارد هر کدام نادیده گرفته شود آن یکی تحریک می شود و سیستم باید در این رابطه معقول شود.

حمیدیان جهرمی تاکید کرد: در علم موضوعی به نام اقتصاد ضریب جینی وجود دارد که عددی بین صفر و یک است، هرچقدر بزرگتر باشد فاصله طبقاتی بیشتری را نشان می دهد و توزیع عدالانه ثروت در کشور باعث کاهش ضریب جینی می شود که الان ضریب جینی روند نامطلوبی دارد به لحاظ دسترسی به رانت ها و انحصارهای برخی افراد که دارند و کسب ثروت می کنند که نتیجه تولید نیست این باعث شکاف طبقاتی می شود و فاصله طبقاتی و شکاف طبقاتی ۲ موضوع متفاوت است که الگاریشسم باعث می شود شکاف طبقاتی روی دهد.

وی گفت: استان فارس چهارمین استان بزرگ کشور با ۳۷ شهرستان است که ۶ درصد جمعیت و هفت درصد عرصه سرزمینی را به خود اختصاص داده است و چهار و هفت دهم درصد تولید ناخالص ملی سهم دارد که این عدد، نه با عرصه جمعیت، نه با عرصه سرزمین همخوانی ندارد سعی می کنیم که به سمت ۶ درصد حرکت کنیم که مطلوب استان است.

حمیدیان گفت: رسانه در کنار بخش تولید بیشتر از گذشته نقش خودش را ایفا کند.

انتهای پیام/