
به گزارش پگاه خبر از شیراز، دکتر میترا سلطانیان بیان داشت: مدیریت بیماری دیابت نوع یک در کودکان یک فرآیند دشوار و طاقت فرسا است. افسردگی و اضطراب ناشی از بیماری دیابت و به دنبال آن کاهش خودکارآمدی، موجب پیروی ضعیف از درمان در این بیماری می شود. با توجه به اهمیت کنترل آسیب های روانی در کودکان مبتلا به دیابت، این مطالعه با هدف بررسی تأثیر نقاشی درمانی مجازی بر اضطراب، افسردگی و خودکارآمدی کودکان مبتلا به دیابت نوع یک انجام شد.
وی تصریح کرد: قبل از مداخله، اختلاف معنی داری در نمره اضطراب، افسردگی و خودکارآمدی بین دو گروه کنترل و مداخله وجود نداشت . بعد از مداخله، اختلاف نمره های اضطراب و افسردگی بین دو گروه معنیدار و به نفع گروه مداخله در کاهش نمره ها بود، امّا تفاوت نمره خودکارآمدی بین دو گروه بعد از مداخله معنی دار نبود.
سلطانیان ادامه داد: براساس آنالیز درون گروهی، تنها در نمره افسردگی گروه مداخله اختلاف آماری معنی داری در مقایسه نمره های قبل و بعد از مداخله وجود داشت و اختلاف آماری معنی داری در نمره اضطراب و خودکارآمدی قبل و بعد از مداخله در گروه های کنترل و مداخله وجود نداشت.
عضو هیات علمی آموزشی اظهار داشت: درمانی مجازی می تواند باعث کاهش اضطراب و افسردگی کودکان مبتلا به دیابت نوع یک شود. لذا پرستاران می توانند این روش را در بخش های کودکان جهت کاهش افسردگی و اضطراب این کودکان بکار گیرند.
بنابراین گزارش، علاقمندان می توانند از طریق لینک زیر ادامه مقاله و طرح دکتر سلطانیان را مشاهده کنند.
لینک مقاله: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35855382/
طراحی و ارزشیابی برنامه ارتقا سلامت مراقبین بیماران مبتلا به اسکیزو فرنی براساس تئوری واتسون: مطالعه ترکیبی
عضو هیات علمی و دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مراقبت از بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی با چالش ها و تنش بسیار همراه است که سلامت مراقبین این بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد. لذا اجرای برنامه های مراقبتی برای مراقبین این بیماران در جهت کاهش مشکلات و ارتقا سلامت ضروری است.
دکتر لادن زرشناس تصریح کرد: این مطالعه با هدف تدوین و بررسی تاثیر برنامه ارتقا سلامت مبتنی بر تئوری علوم مراقبت انسانی واتسون بر سلامت مراقبین بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی انجام شد.
وی ادامه داد: تحلیل نتایج نشان داد که گروه ها در ابتدای مطالعه همسان و قابل مقایسه بودند اما در پس آزمون تفاوت قابل توجهی در نمرات بین گروه ها مشاهده شد. زرشناش گفت: تحلیل نتایج نشان داد نمرات هر دو گروه آزمایش بعد از مداخله به طور قابل توجهی بالاتر از هر دو گروه کنترل بود. همچنین در پس آزمون نمرات گروه های آزمایش باهم و نیز نمرات گروه های کنترل باهم تفاوت معناداری نداشتند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی با بیان اینکه مقایسه نمرات پیش آزمون و پس آزمون در گروه های آزمایش، دلالت بر تفاوت معنادار آماری در تغییرات تمام متغیرها داشت، یاداور شد: در مقایسه میانگین نمرات پیش آزمون گروه کنترل از مجموعه ای که دارای پیش آزمون بودند با نمرات پس آزمون گروه کنترل از مجموعه ای که فاقد پیش آزمون بودند تفاوت معنادارآماری مشاهده نگردید.
وی عنوان داشت: یافته های مطالعه حاکی بهبود چشم گیر سطح بهزیستی و حس انسجام در شرکت کنندگان پس از دریافت برنامه مراقبتی ارتقا سلامت مبتنی بر تئوری واتسون بود، لذا استفاده از این برنامه در سیستم های مدیریتی پرستاری و طراحی های برنامه مراقبتی توصیه می گردد.
زرشناس اظهار داشت: فراهم کردن زیر ساخت ها و امکانات استفاده از تئوری پرستاری واتسون با هدف بهبود مراقبت از افراد و رفع نیازهای سلامتی و ارتقا پیامدهای سلامتی راه های مفیدی را برای توسعه مداخلات مبتنی بر تئوری و کمک به افراد ارائه می دهد. همچنین نقش موثری در نزدیک شدن تئوری و عمل در پرستاری خواهد داشت.
لینک مقاله دکتر زرشناس در خصوص طرح ارتقا سلامت مراقبین بیماران اسکیزوفرنی در زیر مشاهده کنید.
لینک مقاله: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/37386572/
انتهای پیام/