موسیقی عام تنها یک نوعی از موسیقی است؛ شیراز بسیار جدی در عرصه فرهنگ و هنر ورود کرده است
موسیقی عام تنها یک نوعی از موسیقی است؛ شیراز بسیار جدی در عرصه فرهنگ و هنر ورود کرده است
به پاسداشت فجر انقلاب اسلامی نوزدهمین جشنواره موسیقی فجر استان فارس در سالن های سبز تالار حافظ، (هنرشهرآفتاب) و تالار احسان برپا شده و سه استاد درجه یک کشوری نیز کارگاه های پژوهشی را از جمله موسیقی آکادمیک ایران (استاد شریف لطفی) شیوه های نوازندگی و تکنیک های کاربردی کمانچه (استاد سامر حبیبی) موسیقی فیلم (استاد وارطان ساهاکیان) در سالن غزل تالار حافظ برگزاری کردند.

شریف لطفی در ادامه درباره موسیقی سنتی و آکادمیک افزود: ما باید امکاناتی را فراهم کنیم که برای موسیقی سنتی، دستگاهی و ردیف و موسیقی آکادمیک هم جایگاهی برای شنیده شدن ایجاد کند و مردم را به آن سمت بکشاند و آنها هم بتوانند طرفداران خودشان را پیدا کنند.

لطفی با تاکید بر این نکته که ما به چیزی که در معرض ذهن، شنود و یا دید ما قرار نمی گیرد مجذوب نخواهیم شد، بیان کرد: این وظیفه سنگین وزارت ارشاد است. وزارت ارشاد به طور طبیعی دارد اقدامات لازم در این زمینه را انجام می دهد. برای ترویج موسیقی سنتی و آکادمیک در جامعه بودجه می گیرد و تشکیلات دارد و انسان هایی دارد. امکاناتی که وزارت ارشاد دارد باید در راستای اشائه و توسعه هر سه گروه موسیقی در کشور باشد.

وی درباره وضعیت موسیقی در غرب بیان کرد: در غرب هم همینطور است. فضا برای رشد و موفقیت هر سه موسیقی سنتی، آکادمیک و عام باز است. هم به موسیقی عام بها می دهند و هم از موسیقی سنتی خودشان حمایت می کنند و هم انتظارات موزیسین های آکادمیک را برآورده می کنند.

به موزیسین های سنتی و آکادمیک میدان داده تا شنیده شوند

آهنگساز، نوازنده هورن، پداگوژیست موسیقی و رهبر ارکستر در مورد وظیفه اصلی وزارت ارشاد در قبال موسیقی تشریح کرد: وزارت ارشاد باید میدان برای ارائه موسیقی های سنتی، ردیف نوازی و اهالی موسیقی دستگاهی ایران تولید کند و همچنین برای اهالی موسیقی آکادمیک باید امکانات را فراهم کند و آنها را ساپورت کند.

شریف لطفی گفت: تا زمانی که میدان به موزیسین ها برای ارائه داده نشود نمی توانند ایرادات کار خود را برای جذب مخاطب پیدا کنند. اگر جمعیتی نباشد تا آنها را علاوه بر داوران قضاوت کند، در موسیقی شاهد تغییر خاصی نخواهیم بود. اگر به دنبال تغییرات در موسیقی و جذب مخاطب هستیم باید آن را به واسطه وزارت ارشاد ایجاد کنیم. اگر این کار را کردیم خود این میدان ایجاد شده می تواند ضعف های خودش را پیدا کند و آن را برطرف کند.

لطفی درباره شهر شیراز افزود: این شهر ظرفیتی عظیم در خود دارد که حاصل گذشته آن است. این ظرفیتی که در شیراز است فقط در چند شهر دیگر ایران یافت می شود. این شهر بسیار جدی در عرصه فرهنگ و هنر ورود کرده است و بسیار با اصالت است و نمی توان آن را سطحی دید و باید به آن عمیق نگاه کرد و شهری بسیار مهم است.

سالن غزل میزبان کارگاه های پژوهشی

کارگاه های پژوهشی که در سالن غزل فرهنگ و ارشاد فارس برپا شد شامل؛ کارگروه تخصصی نوزدهمین جشنواره موسیقی فجر استان است که در این مجال به ترتیب برنامه هایی را همچون، موسیقی آکادمیک ایران (استاد شریف لطفی) شیوه های نوازندگی و تکنیک های کاربردی کمانچه (استاد سامر حبیبی) موسیقی فیلم (استاد وارطان ساهاکیان) را تقدیم اهالی موسیقی داشته اند.

همچنین، در سالن سبزتالار حافظ روز پنجشنبه ۲۵بهمن ساعت۱۷ گروه قشقایی (مسعود نامداری)، ساعت۱۹ گروه سارای شیراز (سید فرید رضایی)،ساعت۲۱ گروه درنالر مرودشت (علی دهقان)، اجرا شد و سالن سبز(هنرشهرآفتاب) ساعت۱۸ به استقبال گروه های دژاوو (هومن پوراسماعیل) و ساعت۲۰ گروه هجران (حمید شهریاری) رفت.

در ادامه این جشنواره، گروه احسان وزیری (احسان ورزیری) و گروه دارکوب (محمدحسین حیدری) ساعت۲۰ و ۱۸ جمعه ۲۶ بهمن در سالن سبز(هنرشهرآفتاب)، گروه گلخون نگین فضلی ساعت ۱۶ و گروه د دان (دانیال و پیمان) در سالن سبزتالار حافظ همان ساعت۲۰ و ۱۸ اجرا داشتند و در ادامه گروه دِ دان (دانیال و پیمان) روز شنبه ۲۷ بهمن بر صحنه خواهد رفت و همچنین، تالار احسان در ساعت های ۲۱ و ۱۹ و۱۷ میزبان گروه قشقایی مرودشت (محمدحسین زارع) گروه نوبان (علی صدیقی نسب) و گروه آوای شیراز (وحید رئیسی) می گردد.

انتهای پیام/