یکی از دردهای بزرگ جوامع اسلامی، کنار گذاشتن قرآن از عرصه زندگی است/ امروز تشکیل حکومت اسلامی، مانند عصر پیامبر(ص) جزو واجبات است
یکی از دردهای بزرگ جوامع اسلامی، کنار گذاشتن قرآن از عرصه زندگی است/ امروز تشکیل حکومت اسلامی، مانند عصر پیامبر(ص) جزو واجبات است

تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام در نودمین جلسه از سلسله مباحث «ولایت فقیه» گفت: زمانی که یک حاکم جور، مانند ترامپ رأی می‌آورد، ولیعهد عربستان به او پیام می‌دهد که کشورش حاضر است هزار میلیارد دلار در آمریکا سرمایه‌گذاری کند، آیا این تکیه بر ظالم نیست؟! علاوه بر آن همه نادانی، جاهلیت و رذایلی که وجود دارد، بر خلاف قرآن هم عمل می‌کنند.

به گزارش پگاه خبر از شیراز، استاد دانشکده معارف و اندیشه اسلامی دانشگاه تهران، در ابتدای این جلسه ضمن عرض تبریک آغاز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی، بیان داشت: چهارمین اصل مهم از اصول اساسی جهان‌بینی اسلام، اصل اعتقاد به «ختم نبوت» است. «ختم نبوّت» با بعثت آخرین رسول حق، به عنوان یک اصل اعتقادی مورد اتفاق نظر همه مسلمانان است و از ضروریات دین اسلام – و نه فقط مذهب تشیّع- به‌‌شمار می‌‌آید. این اصل و اعتقاد بنیادین، بر پایه آیاتی از قرآن کریم استوار است که همه معتقدان به قرآن آن را پذیرفته‌‌اند و در شمار ضروریات دین قرار گرفته است.
رئیس انجمن علمی انقلاب اسلامی ابراز داشت: رسالت از توابع نبوت است یعنی اول نبوت باید شکل بگیرد و بعد نبی دستور پیدا می‌کند که دین حق را ابلاغ بکند، اگر نبوت خاتمه پیدا کرد، به صورت طبیعی رسالت هم که تابع آن است خاتمه پیدا می‌کند.
وی تصریح کرد: وقتی گفته می‌‌شود اعتقاد به ختم نبوت از ضروریات اسلام است معنایش این است که اگر کسی از روی علم و آگاهی آن را انکار کند، گرفتار ارتداد شده و از دین حق خارج شده است. مثال روشن آن جریان بهائیت می‌باشد که ختم نبوت را انکار می‌کنند، لذا اینان مرتد و از مسلمانی و دین خارج هستند.
تولیت حرم مطهر حضرت شاهچراغ علیه السلام، در ادامه به بررسی و تشریح آثار و نتایج قطعی اعتقاد به «ختم نبوت» پرداخت و عنوان کرد: نخستین لازمه اعتقاد به ختم نبوت، اعتقاد به کمال و جامعیت دین اسلام است، خاتمیت و کمال، دو امر متلازمند، یعنی ممکن نیست دین و آیینی خود را خاتم ادیان بداند و داعیه کمال نداشته باشد و یا آنکه داعیه کمال نهایی داشته باشد و خود را به عنوان دین خاتم معرفی ننماید.
وی ادامه داد:  از اینرو ختم نبوت بدین معناست که آنچه از فروع و اصول کلی برای بشر تا پایان عمر دنیا لازم است در دین خاتم بگونه‌‌ای لحاظ شده و دیگر نیاز به نزول وحی و شریعت جدیدی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه ما معتقد به ختم نبوت هستیم، یعنی معتقد به کامل و جامع بودن دین اسلام هستیم، ابراز داشت:  اسلام هم دستورالعمل‌های دنیا را مطرح می‌کند و هم مسائل مربوط به آخرت را؛ هم برای جسم و جان، هم برای فرد و جامعه دستورالعمل‌های لازم را روشن و واضح بیان کرده است، دین کامل یعنی اینچنین دینی که همه‎ی مسائل مطرح شده برای فرد و جامعه را بیان می‌کند.
دکتر کلانتری ادامه داد: برپایه همین اصل اساسی است که قرآن کریم به صراحت اعلام می‌‌کند که پذیرش و عمل و سلوک بر هر آیینی غیر از اسلام مقبول خداوند نخواهد بود: «وَمَنْ یَبْتَغِ غَیْرَ الْإِسْلَامِ دِینًا فَلَنْ یُقْبَلَ مِنْهُ وَهُوَ فِی الْآخِرَهِ مِنَ الْخَاسِرِینَ»، هر کس جز اسلام دین دیگری را برگزیند هرگز از او پذیرفته نخواهد شد و چنین کسی در آخرت از زیانکاران است»؛ (آیه ۸۵، سوره آل عمران)
تولیت آستان مقدس احمدی و محمدی علیهماالسلام اظهار کرد: تشکیل حکومت اسلامی، یکی از رهنمودهای دین اسلام است. حکومت یکی از نیاز‌های اساسی زندگی بشر است و نمی‌شود که دینی کامل باشد اما درمورد این نیاز ضروری سخنی نگفته باشد. دین اسلامی که راجع به «اَرش خدش» یعنی دیه فردی که به او آسیب وارده شده است احکام دارد، یا به موارد ساده ای مثل عقیقه و مسواک‌زدن پرداخته، نمی‌شود که راجع به حاکمیت و زمامدار سیاسی که همه قدرت و جان انسان‌ها را در دست دارد، نظری و احکامی بیان نکرده باشد! بنابراین کسی که به ختم نبوت اعتقاد دارد، هم اعتقاد به کمال و جاودانه بودن اسلام دارد و هم اعتقاد به اینکه اسلام در عرصه اداره جامعه حرف حساب دارد، یعنی این بخش عمده را قطعاً اسلام نادیده نگرفته است، که در این صورت این با کمال اسلام در تضاد است.
استاد دانشگاه تهران، در خصوص جایگاه علم در اسلام، اظهار کرد: مگر اسلام ما را برای حفظ صحت و سلامت جسم، دستور نداده است که حق ندارید به جسم خود لطمه بزنید، این کار حرام است و باید آن را سالم نگاه دارید؟ سلامت نگاه داشتن جسم نیاز به دانش، مراجعه به طبیب و تخصص دارد؛ تخصص، دستور خود اسلام است و متخصصین مختلف چه متوجه باشند چه نباشند یک بخشی از اسلام هستند.

دکتر کلانتری، در توضیح نتیجه قطعی اعتقاد به اصل ختم نبوت گفت: اعتقاد به کمال و جاودانگی اسلام این نتیجه روشن را در پی دارد که انسان مسلمان در عصر غیبت نیز به همه فروع و اصول اعلام شده اسلام پای‌‌بند باشد، ثانیاً: عرصه اجتماع را از قلمرو شمول دین خارج نکند و عملاً به تفکیک دین و سیاست تن در ندهد و ثالثاً: در برخورد با مسایل و احتیاجات نوظهور عصرها و نسل‌‌هایِ متوالی با استفاده از مکانیزم‌‌های اعلام شده دین به صورت روشمند به دریافت پاسخ‌‌های نو از منابع اولیه دین [= قرآن + سنّت + عقل + اجماع] و در رأس آنها قرآن کریم همت گمارد.
تولیت حرم مطهر، در پایان اظهار کرد: براساس همه صحبت‌هایی که شد امروز تشکیل حکومت اسلامی مانند عصر پیامبر(ص) جزو واجبات است و بر اساس اسلام ناب، زمان حال با ۱۴۰۰ سال پیش هیچ فرقی نمی‌کند. حکومت اسلام هم قطعاً همان حکومتی است که احکام اسلام و دین خدا در آن حکومت می‌کنند نه اشخاص.

انتهای پیام/