تاکید مسئولان فارس بر اهمیت مصرف نان کامل در سبد غذایی خانواده ها
تاکید مسئولان فارس بر اهمیت مصرف نان کامل در سبد غذایی خانواده ها

اهمیت مصرف نان کامل در جامعه، از مهم ترین محورهای مورد تاکید مسوولان در آیین آغاز به کار کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» بود.

به گزارش پگاه خبر، معاون امور هماهنگی و مدیریت امور زائرین استانداری فارس در نخستین روز برگزاری کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» گفت: بیش از ۲۵۰ آیه در قرآن کریم در مورد تغذیه و مسایل مرتبط با آن وجود دارد و موضوع غلات و نان نیز در طول تاریخ همواره از موضوعات مهم بوده است و تاثیر تغذیه بر رشد انسان، تندرستی، خلق و خو و تاثیر آن در زندگی فردی و اجتماعی قابل توجه است.

«محمد فرخ زاده» با اشاره به اهمیت فراوان مصرف نان کامل در سبد غذایی، برگزاری کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات در استان فارس و شهر شیراز را کاری ارزشمند دانست و افزود: نان کامل و سالم در ابعاد مختلف مانند ابعاد اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و سلامت، مساله ای مهم است؛ از بعد فرهنگی نان از گذشته، جزیی از فرهنگ کشور بوده است؛ امروزه از بعد سیاسی نیز هر کشوری که از نظر سلامت جسمی نتواند توانایی های لازم را داشته باشد، پیشرفت نخواهد کرد؛ همچنین در بعد سلامت نیز تغذیه موضوعی مهم است، زیرا امروزه یکی از جنگ های بدون سلاح در دنیا، در زمینه تغذیه است.

او ترویج تغذیه سالم و نان کامل در استان را از جمله موضوعات مورد توجه استانداری برشمرد و از تلاش های زیادی که برای تولید و عرضه نان کامل در شیراز و شهرستان های استان شده است، تقدیر کرد.

اجرای طرح تولید و عرضه نان کامل در فارس، از سال ۱۴۰۱

رئیس کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» نیز در این آیین گفت: نان به عنوان قوت غالب، نقش مهمی در سبد غذایی ما دارد؛ بر اساس مطالعات کشوری، خانوارهای ایرانی روزانه حدود ۳۰۰ گرم نان مصرف می کنند.

دکتر «سید محمد مظلومی» افزود: حدود ۵۰ درصد انرژی روزانه از طریق نان تامین می شود، بنابراین هر اقدامی در راستای اتقای کیفیت نان، می تواند در سلامت موثر باشد.

او ادامه داد: امروزه شاهد گسترش بیماری های غیرواگیر و بیماری هایی مانند چاقی، دیابت و بیماری های قلب عروقی هستیم که لازم است در این زمینه اقدامات لازم انجام شود و در همین راستا، در استان فارس طرح تولید و عرضه نان کامل از سال ۱۴۰۱ آغاز شده است.

رئیس کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» یکی از محورهای مهم این کنگره را موضوع تولید غذاهای فراسودمند عنوان کرد که باید در سطح ملی به تولید آن توجه شود.

دکتر مظلومی همچنین با اشاره به اینکه یک درصد جمعیت کشور مبتلا به سلیاک هستند، موضوع تولید و عرضه غذاهای مناسب بیماران خاص را مهم خواند و اضافه کرد: در استان فارس طرح حمایت از بیماران سلیاک با تولید و عرضه نان مناسب برای این بیماران، اجرایی شده است.

ارائه ۲۳۲ مقاله علمی به کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات»

دبیر علمی کنگره ملی «نان کامل و فرآورده های غلات» نیز در این آیین گفت: ۲۳۲ مقاله برای ارایه در این کنگره پذیرفته شده است و ۷۸ سخنرانی، هشت میزگرد علمی و سه کارگاه در این رویداد علمی ارایه می شود.

دکتر «سیاوش باباجعفری» اضافه کرد: بیش از ۵۰ درصد انرژی روزانه ما از مصرف نان و غلات است، اگر نان کامل و مناسب نباشد، باعث می شود که شاهد رشد شیوع بیماری های مختلف باشیم؛ بنابراین توجه به تولید، عرضه و مصرف نان کامل می تواند در سلامت افراد تاثیرگذار باشد.

کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات، دوازدهم و سیزدهم دی ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و با مشارکت ارگان ها و سازمان های مرتبط به همراه برپایی غرفه های معرفی و عرضه نان و فرآورده های غلات، در مجتمع فرهنگی، ورزشی و رفاهی ولایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، برگزار می شود.

انتهای پیام/