قاب تحولی شبکه فارس از یلدا
قاب تحولی شبکه فارس از یلدا

قاب یلدایی سیمای استان فارس امسال متفاوت بود. از سفره ساده اما رنگین دکور گرفته تا پخش زنده از حرم های مطهر و حافظیه و توجه به آداب و رسوم یلدایی اقوام و عشایر استان در ویژه برنامه¬ای به نام “خودمونی” که نشان داد روزهایی تازه در انتظار صدا وسیمای استان فارس است.

به گزارش پگاه خبر، از جمله مهمترین ویژگی¬های این برنامه دعوت از مهمانانی شاخص در حوزه¬های مختلف علمی، فرهنگی، اجتماعی، ورزشی و ایثارگری بود؛ تنوع مهمانان و نیز طراحی محتوایی حضور آنان به نحوی بود که گفتگو برای مخاطبان جذاب و گیرا بود.
ویژگی دیگر این برنامه توجه به همه پهنه استان بود هم شهرها و هم روستاها که در شب هایی چون یلدا کمتر در قاب رسانه ای قرار گرفته بودند. برنامه سازی از شهرستان هایی چون کامفیروز، نورآباد، جهرم و روستای کوشک بیدک در کنار نمایش تنوع اماکن تاریخی و تنوع اقلیمی استان که مخاطبان را پای این شبکه می نشاند.
همچنین تولید برنامه های کوتاه و متنوع و توجه به اقشار مختلف در استان نیز در خور توجه بود که از جمله¬ی آن می¬توان به حضور در پادگان ها و دیدار با سربازان وظیفه، انعکاس یلدای پزشکان، پرستاران و آتش نشانان و نمایش جشن های کودکانه مهدهای کودک اشاره کرد، اتفاقی که در چندسال اخیر در سیمای مرکز فارس بی¬سابقه بوده است.
ناگفته نماند که این برنامه¬ی تلویزیونی به سراغ دانشجویان خوابگاهی و نیز خانه¬ی سالمندان هم رفته بود تا زیست و زندگی دانشجویی در شب یلدا و نیز اهمیت توجه به ریش سفیدان و سالمندان عزیز را برای مخاطب به تماشا بگذارد.
این در حالی¬ست که امکان تاریخی و گردشگر پذیر استان فارس از ارگ کریم خانی و بازار وکیل گرفته تا باغ ارم و باغ جهان نما و…. نیز سوژه¬ی بسیاری از آیتم¬های این برنامه شده بودند به نحوی که مخاطب این بار طنز و اجرای استندآپ کمدی را در بستر محیط زنده¬ی شهری مشاهده می¬کرد و خوانندگان بومی استان نیز قطعات خود را در فضای چشم نواز باغ ارم اجرا کردند.
در کنار این بخش ها، عوامل تولید این برنامه در اجرای زنده¬ی استودیویی نیز به مهندسی محتوایی پرداختند به نحوی که حضور اغلب مهمانان همراه با شگفتانه¬ای هیجان انگیز برای آنان همراه بود که ضرب آهنگ یا همان ریتم برنامه را از یکنواختی خارج می¬کرد.
از آنجا که استان فارس دارای تنوع اقلیمی و قومیتی¬ست برای اولین بار در این برنامه شاهد حضور متفاوت اقوام بودیم. به شکلی که اقوام از دلِ جامعه¬ی شهری در آیتم¬های این برنامه حاضر شده بودند و رنگ و لعاب دیگری به این برنامه داده بودند. از نکات قابل توجه در حوزه¬ی اقوام می¬توان به شعرخوانی و شاهنامه خوانی، استفاده از لباس¬های شاخص اقوام و حضور در میان آنان اشاره کرد.
با اینهمه به نظر می¬رسد با گذشت کمتر از ۴ ماه از حضور امیر رئوف به عنوان مدیرکل صدا و سیمای استان فارس، شبکه¬ی فارس در مسیر تحولات جدی قرار رگفته است که تولید و پخش ویژه برنامه¬ی شب یلدا سرآغازی بر ادامه¬ی روند تغییر و تحولات این شبکه خواهد بود.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

انتهای پیام/