به گزارش پگاه خبر، محمدحسن اسدی، امروز در جلسه صحن علنی شورای اسلامی شهر شیراز، گفت: کنفرانس جهانی اتحادیه شهرهای تاریخی، رویدادی است که هر ۲ سال یک بار، در یکی از شهرهای عضو اتحادیه برگزار می شود و شهرداری شیراز به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره در اجلاس اخیر در لیوبلیانا پایتخت اسلوونی حاضر بود.
شهردار شیراز افزود: شیراز در کنار شهرهایی نظیر کیوتو، که رئیس و بنیان گذار اتحادیه به حساب می آید، قونیه ترکیه، شیان چین و کراکوف لهستان یکی از اعضای مهم و تاثیرگذار و تنها عضو ایرانی هیات مدیره محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه عنوان و محور اصلی همایش، «ایجاد مرکز شهر پرنشاط و پیاده محور» بود که البته خود میزبان به عنوان یک شهر پیشرو در این عرصه مطرح است، افزود: در واقع، میزبانی اسلوونی فرصتی فراهم کرد که با اقدامات این شهر که در حوزه پایداری، ایجاد زیر ساخت های حمل و نقل پاک، مناسب سازی و دسترس پذیری عملکرد چشمگیری داشته، آشنا شویم.
شهردار شیراز افزود: شیراز، به عنوان یکی از مقاصد برتر گردشگری بر اساس شاخص های پایداری، اقدامات خلاق و جسورانه ای در بافت تاریخی انجام داده و علاوه بر افزایش کیفیت زندگی شهروندان، گام های بزرگی برای توسعه گردشگری و کاهش آلودگی های زیست محیطی برداشته و عناوینی نظیر جایزه پایتخت سبز اروپا را کسب کرده است.
وی بر لزوم ایجاد ثبات مدیریتی در شهرداری تاکید کرد و با اشاره به اینکه شهردار و معاون شهرسازی پایتخت اسلوونی، ۱۶ سال است که فعالیت می کنند، گفت: لیوبلیانا از سال ۲۰۰۸ تردد خودروها را در هسته مرکزی و تاریخی شهر ممنوع کرده و طی سالیان متمادی پروژه های زیادی را برای بازآفرینی میراث تاریخی و فرهنگی و ایجاد یک هسته مرکزی پیاده محور و دسترس پذیر که به نحو فوق العاده ای برای استفاده توان خواهان مناسب سازی شده، اجرا کرده است.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه ذیل عنوان اصلی، سه نشست تخصصی در این کنفرانس برگزار شد، گفت: علاوه بر شیراز، شهرهایی نظیر کیوتو، وین، کلن آلمان، شانلی اورفا و قونیه ترکیه، شیان چین، آندونگ و گیونگجو کره و … تجربیات و اقدامات خود را به اشتراک گذاشتند و معاون اسبق شهرسازی لیوبلیانا، که معماری به نام و صاحب سبک و طراح اصلی پروژه بازآفرینی بافت تاریخی شهر بوده، در قالب نطق کلیدی رویداد، به طور مفصل این پروژه را تشریح کرد.
شهردار شیراز افزود: ارائه شهرداری شیراز هم در خصوص بازآفرینی محور زندیه بود که در خلال این گزارش، علاوه بر معرفی ظرفیت های بی بدیل شیراز در حوزه های مختلف، چشم انداز، سیاست ها، اهداف و برنامه های مدنظر پروژه تشریح شد.
وی با اشاره به اینکه علاوه بر نشست های عمومی و تخصصی که با استقبال خوبی مواجه شد و ۱۲۰ مهمان خارجی از ۲۷ شهر را گردهم آورده بود، هیات مدیره، به عنوان مهمترین رکن سیاست گذاری و تصمیم گیری اتحادیه تشکیل جلسه داد، اظهار کرد: در جلسه هیات مدیره، علاوه بر دستور کارهای معمول مثل ارائه عملکرد دبیرخانه، تصویب الحاق شهرهای جدید که مشهد هم جزء آنها بود، در خصوص موضوع مهم میزبانی ۲ رویداد آتی اتحادیه تصمیم گیری شد.
شهردار شیراز افزود: در نهایت این کنفرانس هیمجی ژاپن میزبان کنفرانس ۲۰۲۶ و اصفهان نیز با حمایت و همراهی شیراز میزبان کنفرانس ۲۰۲۷ شد.
اسدی پیرامون گزارش کار شهرداری شیراز در ۲ سال عمران و توسعه و با اشاره به مصوبات دوره ششم شورای اسلامی شهر شیراز، اضافه کرد: تعداد مصوبات شورای اسلامی شهر شیراز، از ابتدای دوره ششم تا مهرماه ۱۴۰۳، تعداد ۹۵۰ مصوبه بوده است که ۸۲۴ مورد اجرا شده و ۱۲۶ مورد هم در حال اجراست.
شهردار شیراز تاکید کرد: در سال اول شورا ۳۴ درصد، در سال دوم ۶۸ درصد و در سال سوم ۸۷ درصد مصوبات شورا اجرا شده است.
اسدی با یادآوری این مطلب که از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ تعداد ۱۳۹ پروژه به ارزش ۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید و در همین مدت ۱۵ پروژه به ارزش ۷۶۶ میلیارد تومان کلنگ زنی شد، تاکید کرد: از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳، تعداد پروژه های افتتاح شده ۶۱۳ پروژه به ارزش ۳۸ هزار و ۳۰۴ میلیارد تومان و تعداد پروژه های کلنگ زنی شده ۵۴۵ پروژه به ارزش ۹۵ هزار و ۵۳۹ هزار میلیارد تومان بوده است که تفاوت چشم گیری با مدت ذکر شده دارد.
وی اظهار کرد: از مهرماه ۱۳۹۹ تا مهرماه ۱۴۰۱ میزان ۱۵۷ هزار تُن آسفالت در سطح کلان شهر شیراز ریخته شده است که یک میلیون و ۳۳۴ هزار و ۵۰۰ مترمربع آسفالت اجرا شده که هزینه آن ۱۳۳ میلیارد تومان بوده است، در مدت مشابه از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ میزان ۵۰۵ هزار تُن آسفالت در سطح معابر استفاده شده است که چهار میلیون و ۲۹۲ هزار و ۵۰۰ مترمربع را پوشش داده و هزینه آن یک هزار و ۴۷ میلیارد تومان بوده است.
اسدی با اشاره به گزارش حوزه مالی اقتصادی هم گفت: پرداخت بدهی های شهرداری شیراز از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ میزان ۶ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده است که این رقم در بازه زمانی مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ میزان ۲۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان بود.
شهردار شیراز با اشاره به دریافت مطالبات شهرداری شیراز از سایر دستگاه ها هم گفت: در مدت سه سال از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱، ۲۷ هزار میلیارد تومان دریافت مطالبات انجام شده است و این درحالی است که از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ میزان ۴۱ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از مطالبات شهرداری از سایر نهادها دریافت شده است.
وی گفت: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱، تعداد کل قراردادهای منعقد شده عمرانی و خدمات شهری، ۲ هزار و ۹۰۵ مورد به مبلغ هفت هزار و ۵۷۹ میلیارد تومان بوده و این ارقام از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ به ترتیب سه هزار و ۶۶۶ مورد به ارزش ۴۵ هزار و ۴۲۸ میلیارد تومان بود.
اسدی، میزان تملک های پروژه های عمرانی در بازه زمانی مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ و همچنین مهر ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳ را به ترتیب ۲۱ و ۶۵ هکتار خواند و گفت: در بازه زمانی مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ تعداد ۴۰۷ تملک انجام شده و این رقم از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ تعداد ۲ هزار و ۱۴۰ مورد بوده است.
شهردار شیراز گفت: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ تعداد قراردادهای منعقد شده سرمایه گذاری ۲ مورد به ارزش آن ۱۳ میلیارد تومان بوده و تعداد قراردادهای سرمایه گذاری از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ با همکاری شورا و شهرداری و با فعالیت جهادی به رقم ۱۹ مورد با ارزش ۳۵ هزار میلیارد تومان رسیده است که برگزاری چندین جلسه سرمایه گذاری از نمونه این فعالیت های جهادی بوده است.
وی گفت: از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ تعداد ۳۱ پروژه فرهنگی نظیر فرهنگسرا، خانه محله و باغ بانوان اجرا شده است و همچنین سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری شیراز در برپایی مواکب عزادارای حسینی در محرم و اربعین حسینی، نمایشگاه بزرگ اربعین حسینی، جشن بزرگ بیعت در روز عید سعید غدیرخم، برپایی سفره افطاری ساده در ماه مبارک رمضان و برگزاری مراسم نوروز در حافظیه و غرفه های نوروزی در باغ جهان نما و حافظیه شیراز، جشن های دهه کرامت و ولایت، جشن های شعبانیه و همچنین دهه مبارک فجر و برپایی مواکب عزاداری فاطمیه و مراسم های عزادارای این ایام به صورت کامل پای کار بوده است.
اسدی با اشاره به حوزه محیط زیست و خدمات شهری هم گفت: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱، ایستگاه های آتش نشانی افتتاح شده، ایستگاه های کلنگ زنی شده، تجدید بنای ایستگاه های موجود و همچنین ایستگاه های آتش نشانی نوسازی و بهسازی شده به ترتیب یک، ۲، یک و هشت مورد بوده است و در مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ این ارقام به ترتیب ۲، سه، سه و ۱۶ مورد بوده است و خرید نردبان ۵۶ متری «روزن باور» به ارزش ۲ میلیون و یکصد هزار یورو از جمله فعالیت های جهادی مدیریت شهری در دوره ششم بوده که این نردبان پایان سال ۱۴۰۳ تحویل شهرداری شیراز می شود.
شهردار شیراز، با مقایسه آماری از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ و مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳، هم گفت: در بازه زمانی اول ۳۴ میلیارد تومان تجهیزات و ماشین آلات خریداری شده است و این رقم در بازه زمانی دوم ۳۲۵ میلیارد تومان بوده است.
وی گفت: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ و از مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ تعداد بوستان های به بهره برداری رسیده تعداد ۲۳ بود که این رقم در هر ۲ بازه زمانی برابری می کرد.
شهردار شیراز افزود: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱، میزان نورپردازی های شهری، المان حجمی و مناسبتی، بهسازی تابلو شهدا و ساخت تابلو شهدا به ترتیب ۱۹، ۱۴۵، ۳۲۰ و همچنین ۲۲ عدد بوده که این ارقام در بازه زمانی مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳، به ترتیب ۵۰، ۱۵۱، ۲ هزار و ۱۱۴ و همچنین ۱۹۱ عدد بوده است که نشان از اهمیت مدیریت شهری ششم به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دارد و در این ۲ بازه زمانی جداره سازی و نقاشی دیواری سطح شهر شیراز به ترتیب هفت هزار و ۳۴۴ و همچنین ۷۲ هزار و ۷۶۵ مورد بوده است.
اسدی در حوزه حمل و نقل و ترافیک هم گفت: از مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ تعداد ایستگاه های مترو کلنگ زنی شده یک ایستگاه بوده است و آمار ایستگاه های مترو افتتاح شده، خطوط افتتاح شده، خطوط مترو کلنگ زنی شده، نوسازی و خرید اتوبوس های شهری، خرید ون، خرید میدل باس و نوسازی تاکسی های درون شهری، صفر بوده است که این ارقام با عددهای مدیریت شهری ششم آماری است که می توان در برابر آن از ضرب المثل «فیل در برابر فنجان» استفاده کرد، در مدت زمانی مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ تعداد هفت ایستگاه کلنگ زنی شده است و آمار دیگر ترتیب، ۶ عدد، هشت و نیم کیلومتر، ۱۵ و ۲ دهم کیلومتر، ۳۰۰ دستگاه، ۴۵ دستگاه، ۷۵ دستگاه و یک هزار و ۶۰۰ دستگاه تاکسی بوده است.
شهردار شیراز، نصب و راه اندازی سامانه های هوشمند ثبت تخلف خودرویی، نصب و راه اندازی سامانه های هوشمند ثبت تخلف خودکار، نصب و راه اندازی سامانه های هوشمند محدوده کم آلاینده، را در بازه زمانی مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱، صفر عنوان کرد و گفت: این موارد در مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳ به ترتیب پنج، ۱۶۲ و ۶۱ مورد بوده است که بازهم نشان از فعالیت جهادی شورا و شهرداری ششم دارد.
اسدی با مقایسه ۲ بازه زمانی مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ و مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳، گفت: در حوزه نصب دوربین های نظارت تصویری بازه اول با یک عدد اختلاف بهتر عمل کرده است و در این مدت ۱۳۸ دوربین را نصب کرده که این رقم در بازه دوم ۱۳۷ مورد نصب بوده است.
وی با مقایسه ۲ بازه زمانی مهر ۱۳۹۹ تا مهر ۱۴۰۱ و مهر ۱۴۰۱ تا مهر ۱۴۰۳، گفت: تعداد ایجاد سامانه های ثبت تخلف سرعت، نصب و راه اندازی تابلوهای متغییر خبری، مکانیزاسیون پارکینگ های تحت تملک و هوشمندسازی طبقات پارکینگ ها در بازه اول به ترتیب ۲۴، ۱۸، صفر و صفر بوده است و این درحالی است که در بازه زمانی دوم ۳۴، ۴۲، ۶ و سه مورد بود.
اسدی، تدوین سند محرومیت زدایی جهت ۴۰ محله هدف شهر در فاز اول و همچنین تدوین سند جهت تعداد ۱۱۲ محله در فاز دوم، تشکیل قرارگاه محرومیت زدایی شهرستان شیراز و تهیه دستورالعمل اجرایی آن، اجرای بالغ بر ۱۷۱ پروژه و تخصیص یک هزار میلیارد تومان اعتبار در راستای محرومیت زدایی از سطح شهر و تدوین برنامه پنج ساله ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۴ شهرداری با ۶۳ راهبرد، ۱۵۲ کلان پروژه و ۹۸۶ پروژه از جمله برنامه های اقدامات شاخص حوزه برنامه ریزی است.
وی با اشاره به اینکه از سوی مقامات مختلف کشوری و استان شهرداری شیراز مورد تجلیل قرار گرفته است، گفت: درخشش شهرداری شیراز در جشنواره شهید رجایی فارس و کسب ۲ مقام برتر توسط شهردار این کلانشهر در شاخصهای مهم «ترویج و توسعه فرهنگ نماز» و «ایمنسازی شبکه»، کسب عنوان دستگاه برتر توسط شهرداری شیراز در «پیادهسازی نقشه مهندسی فرهنگی استان فارس» و تقدیر آیتالله دژکام نماینده ولی فقیه در استان فارس از شهردار شیراز به دلیل کسب این عنوان، تقدیر دبیر جامعه روحانیت شیراز، حجت الاسلام طاهری، از تلاش شهردار شهر مقدس شیراز، دکتر محمد حسن اسدی، در حوزههای مختلف و حرکت مدیریت شهری شیراز برای تبدیلشدن به شهر مدرن اسلامی و اهدای لوح به رئیس شورای اسلامی شهر و شهردار کلانشهر شیراز در اجلاسیه شهدای لشکر ۳۳ المهدی (عج) نمونه ای این موارد بوده است.
اسدی گفت: تقدیر وزیر کشور از شهرداری شیراز به عنوان شهرداری برتر در حوزه نگهداری بهینه، مدیریت و بهره برداری از ناوگان حمل و نقل عمومی شهری، انتخاب شهرداری شیراز به عنوان عضو هیات مدیره انجمن کلانشهرهای مهم جهان برای دومین بار متوالی، رتبه برگزیده در نخستین رویداد جایزه استانی جوانی جمعیت در محور دستگاه های اجرایی استان فارس، تقدیر از شهردار کلانشهر شیراز به عنوان شهردار برتر کشور در همایش شوراهای آموزش وپرورش سراسر کشور، انتخاب شهرداری شیراز به عنوان دستگاه برتر در شاخصهای اختصاصی جشنواره شهید رجایی، تقدیر و تشکر معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از شهردار شیراز به دلیل ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و برگزاری برنامه های فاخر فرهنگی در جهت تکریم و تجلیل از مقام والای خانواده های معظم شهدا و ایثارگران سرافراز، تجلیل استاندار فارس از شهردار شیراز به دلیل ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و برگزاری برنامه های فاخر فرهنگی در جهت تکریم و تجلیل از مقام والای خانواده های معظم شهدا و ایثارگران سرافراز از دیگر مواردی بود که شهرداری در آن مورد تجلیل قرار گرفته است.
وی افزود: انتخاب سازه کراس اور خط ۲ متروی شیراز به عنوان یکی از سه پروژه برتر دنیا به انتخاب انجمن بین المللی تونل و فضاهای زیرزمینی، اخذ رتبه برتر تولید و بازدیدهای اخبار، اقدامات و برنامهها در وبگاه رسمی مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران توسط اداره کل ارتباطات و امور بینالملل شهرداری شیراز (بر اساس اعلام مجمع شهرداران کلانشهرهای ایران)، انتخاب سازمان ساماندهی مشاغل شهری و فرآورده های کشاورزی شهرداری شیراز به عنوان عضو اصلی اتحادیه خدمات شهری کشور، کسب عنوان نایب قهرمانی آتش نشانان شهرداری شیراز در مسابقات عملیاتی ورزشی کشور و انتخاب شهردار کلانشهر شیراز به عنوان «شهردار برتر» در پی ارزیابی حوزه معاونت هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس و تقدیر استاندار فارس از مدیریت شهری از دیگر مواردی بود که شهرداری در آن مورد تجلیل قرار گرفته است.
اسدی گفت: در حوزه ملاقات مردمی تاکنون در مدیریت شهری ششم، چهار هزار و ۴۰ مورد دیداری مردمی شکل گرفته است و ۲ هزار و ۳۴۳ بازدید و حضور میدانی در بین مردم، یک هزار و ۱۱۷ مورد دیدار با نخبگان و خواص شکل گرفته است.
شهردار شیراز با اشاره به اینکه ۵۹۱ مورد تجلیل و تکریم انجام شده است، افزود: ۴۴۱ تکریم خانواده معزز شهدا و ایثارگران هم در دستور کار بوده است.
اسدی در پایان تعداد بازدید از پروژه ها را سه هزار و ۹۲۰ مورد عنوان کرد و گفت: سه هزار و ۹۵۵ ملاقات با کارکنان انجام شده است.