مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی فارس از برگزاری بیش از ۲۰۰ عنوان برنامه شاخص در هفته پژوهش در سطح استان خبر داد.
به گزارش پگاه خبر، مجید میکائیلی مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی فارس در جمع خبرنگاران با اشاره به نامگذاری روز ۲۵ آذرماه به عنوان روز پژوهش، اظهار داشت: در راستای عینیت بخشیدن به بیانیه گام دوم انقلاب و دستیابی به اقتدار مرجعیت علمی و تحقق تمدن نوین اسلامی برای ایجاد یک نهضت و خیزش جدید علمی و تحقق فرمان اعتلای بسیج، و تقویت اقتصاد دانشبنیان، با هدف توسعه همه جانبه صنایع پیشرفته فارس در سالی که توسط مقام معظم رهبری نامگذاری شده، برنامههایی در این سازمان پیشبینی شده است.
وی با بیان اینکه شعار این هفته «جهاد علمی و خیزش جدید علمی با میدانداری و نقشآفرینی مردم» است، تصریح کرد: به دنبال یک نهضت نرمافزاری و تولید فکر و اندیشه در بسیج علمی هستیم تا زمینههای ایجاد شرکتهای دانشبنیان جدید را در استان داشته و رشد و شتاب علمی را در فارس شاهد باشیم.
میکائیلی گفت: ما وظیفه داریم صحنه را برای نقشآفرینان در این زمینه فراهم کنیم.
وی با اشاره به ظرفیتهای شگرف در حوزه علمی در استان فارس، تاکید کرد: از طرحهای پژوهشی با رویکرد مسئلهمحور کمک میکنیم.
به گفته وی، فرهنگ توسعه هوش مصنوعی از مواردی است که این روزها مسئلهای اساسی است و باید در دانشگاهها مورد بررسی قرار بگیرد.
میکائیلی با اشاره به برگزاری بیش از ۲۰۰ برنامه در سطح استان در هفته پژوهش، ادامه داد: تجلیل از نخبگان، مخترعین و پژوهشگران برتر استان در خانه نخبگان، برگزاری اردوهای راهیان پیشرفت با هدف امیدآفرینی، نمایشگاه دستاوردهای علمی، رونمایی از کتاب و طرحهای مختلف، برگزاری کارگاههای آموزشی بهویژه در حوزه هوش مصنوعی، از حمله برنامههای پیشبینی شده در این هفته است.
برگزاری مسابقات رباتیک، برپایی نمایشگاه دستاوردهای نخبگان بسیجی در شیراز، انعقاد تفاهمنامه با مراکز علمی و آمزوشی، تقدیر از رتبههای برتر کنکور، و سرکشی از خانوادههای شهدای علمی، از دیگر برنامههای پیشبینی شده در هفته پژوهش است که مسئول این سازمان از آن یاد کرد.
وی افزود: با توجه به ظرفیتهای فارس، نیاز است با یک برنامهریزی جدیتر وارد هفته پژوهش شویم، که در راس این اتفاق استاندار فارس باید نسبت به این ظرفیتها برنامهریزی جدی داشته باشد تا ما هم حامیخوبی داشته باشیم.
مسئول سازمان بسیج علمی پژوهشی فارس گفت: یکی از برنامههای شاخص در این هفته، برگزاری یازدهمین جشنواره جهادگران علمو فناوری در سطح استان است که سه ماه است که در استان آغاز شده است.
میکائیلی با یادآوری اینکه این جشنواره که اختتامیه استانی آن در ۸دی ماه در شیراز است، گفت: برترینهای این جشنواره به کشوری معرفی میشوند و تفاوتها، کمک به رویکرد مردمی به سمت جهاد علمی، اعتباربخشی همزمان به افراد و گروهها، و محصولات دارد.
به گفته مسئول سازمان بسیج علمی و پژوهشی فارس، موضوعات یازدهمین جشنواره در حوزههای امنیت غذایی، محیط زیست، معادن، نظام سلامت، مسکن، راه و شهرسازی و حمل و نقل، حوزههای بدیع کوآنتوم وهوش مصنوعی بود.
وی با بیان اینکه اختتامیه با مشارکت شورای اسلامی و شهرداری شیراز در سالن همایشهای شهر برگزار میشود، ادامه داد: برای اولین بار در فارس از کتاب شهدای علمی فارس با شناسایی ۷۰ شهید علمی با عنوان سرآمدان دانش، از دیگر برنامههای پیشبینی شده در هفته پژوهش است.
رونمایی از مستند شهید فریدالدین معصومی، نمایشگاه محصولات فنآورانه، مسابقات رباتیک، از پیکر برنامههای شاخص هفته پژوهش در فارس است که میکائیلی از آن یاد کرد.
روح الله دلاویز، دبیر اجرایی یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس نیز در این نشست خبری گفت: بیش از ۵۳ طرح علمی و تحقیقاتی به دبیرخانه جشنواره ارسال شده که برترین ها پس از داوری در اختتامیه به تاریخ ۸ دیماه تقدیر خواهند شد.
وی ادامه داد: در یازدهمین جشنواره جهادگران علم و فناوری استان فارس از برترین های حوزه های مختلف همچون کتاب برتر علمی، دانش آموزان و دانشجویان برتر، رتبه های برتر کنکور، کارآفرین برتر و شرکت دانش بنیان برتر تقدیر خواهند شد.
به گفته دلاویز، رونمایی از طرح علمی برتر، رونمایی از دیتاسنتر سازمان بسیج علمی فارس، رونمایی از کتاب شهدای علمی و رونمایی از پوستر همایش های علمی همچون کاربرد هوش مصنوعی از دیگر برنامه های جشنواره خواهد بود.
نماینده مرکز نوآوری و فناوری شهرداری شیراز در ادامه، از برگزاری دومین دوره رویداد ریورس پیچ هوشمندسازی شیراز با عنوان “رهش” خبر داد و اعلام کرد: این برنامه در تاریخ ۲۷ آذرماه به مناسبت هفته پژوهش و با همکاری بسیج علمی و دانشگاه زند شیراز برگزار خواهد شد.
محمد سادات شریفی اضافه کرد: در این رویداد، بیش از ۲۰۰ نفر از شرکتهای دانشبنیان، هستههای فناور، استارتاپها و دانشجویان حضور خواهند داشت. شهرداری شیراز نیز چند صد نیاز فناورانه را در اختیار تیمها و شرکتکنندگان قرار خواهد داد که از میان آنها، ۲۰ نیاز مهمتر و نوآورانهتر مرتبط با موضوعات پسماند، مترو، زیباسازی شهری، آتشنشانی، حملونقل، فرهنگ و فناوری اطلاعات ارائه خواهد شد.
وی با تأکید بر اهمیت این برنامه خاطرنشان کرد: این رویداد از دو سال گذشته آغاز شده و هدف آن استفاده از ظرفیتهای دانشبنیان برای حل مسائل شهری و حرکت به سمت هوشمندسازی است.
انتهای پیام/