مسئولان وظیفه دارند عملکرد خود را برای مردم شفاف سازی کنند
مسئولان وظیفه دارند عملکرد خود را برای مردم شفاف سازی کنند

عضو شورای اسلامی شهر شیراز با بیان اینکه مسئولان وظیفه دارند عملکرد خود را رسانه ای کرده و برای مردم شفاف سازی کنند، گفت: مقام معظم رهبری در چندسال گذشته همواره بر موضوع جهاد تبیین تاکید کرده اند؛ نه فقط درباره قصورها و کاستی ها، بلکه دستاوردها هم به کفایت بیان شود. پس موظف هستیم آن چیزی را که اتفاق افتاده، کم یا زیاد، در تراز یا خارج از انتظار؛ هر مقدار که انجام شده، بیان کنیم.

به گزارش پگاه خبر، کیانی رحیمی بیان‌کرد: لازم است که به وسیله رسانه ها با مردم ارتباط بگیریم. رسانه ها به واسطه ارتباط مستقیمی که با مردم دارند، بگویند چه کسری هایی در شهر وجود دارد تا از محل این ارتباط دو سویه خدمت مبتنی بر نیاز شکل گیرد.
این عضو شورای شهر با بیان اینکه افق طرح تفصیلی شهر شیراز ١٠ ساله بوده اما حال با گذشت حدود ١٢ و نیم سال از آخرین تدوین طرح، گفت: حدود دو و نیم سال قبل، باید این طرح بازنگری می شد که بالاخره پس از تلاش ها فراوان موفق به تدوین بازنگری و نهایتاً بررسی در سطح استان گردیم؛ این طرح اکنون به طی مراحل فنی ذیل شورای عالی معماری و شهرسازی رسیده و پس از آن بایستی جهت تصویب به شورای عالی تقدیم گردد.
وی با اذعان به اینکه از حیث تحقق سرانه های خدمات عمومی ضعیف هستیم، اظهار کرد: با این وجود، با خیلی از تقاضاهای تغییر کاربری از فضاهای غیرانتفاعی به انتفاعی مواجه هستیم.
کیانی رحیمی تصریح کرد: در دیدار با استاندار جدید محترم فارس نیز این موضوع پر اهمیت را مطرح کردیم که در تحقق سرانه دچار مشکل جدی هستیم؛ یعنی از سوی متولیان امر یا اهتمامی به این مسئله نیست و یا کافی و هم افزا نیست؛ به صورت پراکنده کارهایی انجام شده است و اما به مرزهای استاندارد مصوب در آخرین بازنگری حتی نزدیک هم نشده ایم و این اینجا کمک رسانه ها را می طلبد که به سازمان ها، دوائر و به طور کلی متولیان تحقق سرانه های خدمات عمومی که فضای خدماتی را مازاد اعلام نموده و خواستار تغییر کاربری آنها هستند، بگوییم چگونه و مبتنی بر کدامین استاندارد این اقدامات رخ نموده و می نماید.
رئیس کمیسیون معماری،شهرسازی و هوشمندسازی شورای اسلامی شهر شیراز افزود: مگر امکان دارد روزی که آخرین طرح تفصیلی تصویب شد، تمامی تصمیم گیرندگان خواب بوده اند که تا این حد در خصوص تعیین و تصویب سرانه اشتباه کرده اند؟ کمیته های فنی ماقبل شورای عالی و همه متولیان تهیه طرح اشتباه کرده اند و فقط مسولین متولی تحقق طرح، امروز درست می گوید؟ به نظر من اینطور نیست. آن تصمیمات در ١٢ سال پیش مبتنی بر استانداردهایی گرفته شده و بر اساس آن استانداردها تمامی مسیرهایی که پیش از بازنگری طراحی شده و جلو رفته، مقایسه شده و به طرح تفصیلی نهایی ختم شده است.
وی با بیان اینکه تحقق سرانه فضاهای خدمات عمومی شیراز پس از گذشت بیش از ١٢ سال از آغاز طرح تفصیلی، هنوز به ۵٠ درصد مقدار مورد نظر هم نرسیده است، گفت: در برخی نقاط شهر، بعضی سرانه های خدمات عمومی روی عدد صفر باقی مانده است؛ پس چطور در چنین شرایطی، برخی از متولیان یا «عدم نیاز» فضای خدماتی خود را اعلام می کنند و یا به تهیه توافق جهت تغییر کاربری اقدام می نمایند؟ ما با چنین گرفتاری هایی مواجه هستیم.
عضو ششمین شورای اسلامی شهر شیراز بیان داشت: باید پرسید که این درخواست های تغییر کاربری بر چه اساسی انجام می شود؟ قانون گذار می گوید پولی که از تغییر کاربری به دست می آید، یعنی ارزش افزوده ای که ایجاد می شود، باید منجر به تحقق سایر سرانه های عمومی متناظر شود؛ اما از سال ١۴٠٠ تا امروز که عدم نیاز برخی فضاهای خدماتی اعلام شده و یا توافق نامه تغییر کاربری با مالکان منعقد گردیده و برخی هم تغییر کاربری پیدا کرده اند، چه مقدار فضای خدماتی دیگر توسط «متولیان تحقق سرانه» جایگزین گردیده؟ آیا در راستای ارتقاء شفافیت مردم از چنین چیزهایی آگاهی یافته اند؟
کیانی رحیمی ادامه داد: شورای قانونگذار، برای خود یک سری محدودیت ها، ضوابط و فضاهای عملیاتی دارد. ما صرفاً می توانم قوانینی برای مدیریت شهری تولید کنیم که به حل این مساله کمک کند.
وی به نگارش طرحی توسط شورا برای حل این مساله اشاره کرد و گفت: در این طرح آوردیم که کارگروهی با محوریت شهرداری برای بررسی تغییرات طرح تفصیلی مصوب و تفکیکات آتی، تشکیل شود که در آن بررسی گردد از چه کاربری به چه کاربری دیگری قرار است تغییر کند؛ اگر اصالت و کیفیت مستندات ارائه شده، ضرورت تغییر، تاثیرات ترافیکی حاصل از تغییر کاربری، تامین سرانه جایگزین و مواردی فنی از این دست مورد پذیرش کارگروه واقع شد، خودمان هم به دنبال آن می رویم تا تحقق پیدا کند.

عضو شورای اسلامی شهر شیراز افزود: این طرح با رای حداکثری در شورای شهر مصوب و در هیئت تطبیق فرمانداری هم بررسی و تایید شد؛ بنابراین به عنوان یک قانون به شهرداری ابلاغ شد تا دبیرخانه و کارگروهی متشکل از معاون شهرسازی شهرداری، نماینده ای از سوی شهردار، رئیس اداره کل املاک شهرداری و دو کارشناس مطلع و مشرف به قضایا تشکیل شود تا در این خصوص بررسی های لازم را تحت نظارت شورا انجام دهند. این کارگروه از زمان تصویب تا کنون بیش از ٨۵ جلسه برگزار کرده، هر چه درخواست بر زمین مانده از قدیم بوده هم مورد بررسی قرار گرفته و همواره تاکید اعضا بر ضرورت سنجی خواهد بود.

کیانی رحیمی افزود: سعی کردیم در یکسال گذشته مدیریت کنیم و نگذاریم اتفاقات ناشایست برای حقوق عامه بیفتد؛ البته این مقاومت ما بدون تیر و ترکش هم نبوده است و انواع و اقسام تهدیدها را برای از بین بردن این کارگروه مشاهده کرده ایم.
وی همچنین از رسانه ها خواست که در کنار مطرح کردن مشکلات، در خصوص تلاش هایی که برای تحقق مصوبات می شود و اتفاقات مثبتی که رخ می دهد، اطلاع رسانی کرده و امیدواری اجتماعی را افزایش دهند.

وی معتقد است  در کنار تمام مشکلاتی که وجود دارد، اتفاقات بسیار خوبی هم افتاده که شاید در سطح ملی درخشنده باشد.
عضو شورای شهر شیراز در این خصوص ابراز داشت: دو هفته پیش جلسه ای با قائم مقام معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه داشتیم؛ موضوعی را مطرح کردیم، متن مصوبه ای را خواندیم و ایشان گفت که این دستاورد شیراز را باید در نشریه قوه قضائیه منتشر و به عنوان قانون به تمام شهرها ابلاغ کنیم تا به پیروی از شیراز، به عنوان یک سند زیردستی از آن استفاده کنند.
کیانی رحیمی در پایان گفت: بنابراین این ارتباط بین مسئولان و رسانه ها باید برقرار باشد تا مباحث مختلف را به اشتراک بگذاریم و مردم بدانند که ما چقدر از تکالیف را بجا آورده ایم، چه مقدار دچار کاستی هستیم و در نهایت نمره منصفانه ای به ما بدهند.

انتهای پیام/