طی مراسمی با حضور مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور و استاندار فارس، مدول دوم پکیج تصفیه فاضلاب شهرک مسکن مهر امام رضا (ع) شهر لپویی در شهرستان زرقان به بهره برداری رسید.
به گزارش پگاه خبر، هاشم امینی مدیر عامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در آیین گشایش این پروژه با اشاره به اینکه استان فارس، یکی از استان هایی است که قطعا باید راهبردها و سیاست های خود را در مورد آب شرب آن تغییر دهد، گفت: ۸۵ میلیون نفر در کشور زندگی می کنند که بحث اشتغال، تولید، امنیت غذایی و آب شرب با یک بارش محدود دارند.
مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور اضافه کرد: حکمرانی خوب ایجاب می کند زاویه دید را نسبت به موضوع آب تغییر دهیم؛ این نگاه در مجموعه وزارت نیرو آغاز شده است و این تغییر نگرش در حال شکل گیری است.
وی با اشاره به اینکه آب متعارف، آب زیر زمینی یا سطحی سالم است که بتوان در حوزه شرب و کشاورزی استفاده کنیم، گفت: صنایع استان باید خودشان را آماده کنند برای اینکه نحوه برداشت از منابع آب زیرزمینی را تغییر دهند؛ این مدیریت درست استفاده از منابع ملی است.
امینی افزود: اقدامات خوبی در استان فارس و شهر شیراز برای استفاده از منابع آب و باز تخصیص آن شکل گرفته است؛ اما صنایع استان باید مدیریت کنند تا از آب های غیر متعارف استفاده کنند؛ صنایع استان فارس نباید از آب شرب استفاده کنند، چرا که نمیتوانیم و نباید منابع سفره آب زیر زمینی را بدون نگاه به بهره وری، تخلیه کنیم.
وی ادامه داد: تغییر الگوی کشت و آبیاری قطره ای باید در دستور کار قرار گیرد؛ البته امنیت غذایی یکی از موضوعات مهم در کشور محسوب می شود.
امینی با اشاره به اینکه استفاده از منابع آب های غیرمتعارف بسیار جدی است، افزود: پنج خط انتقال آب از خلیج فارس اثبات کننده این موضوع است و استفاده از پساب در صنعت کشور باید در دستور کار قرار گیرد.
مدیر عامل آبفا کشور افزود: حق نداریم آب های زیرزمینی را در مصارفی استفاده کنیم که امکان استفاده از آب های جایگزین وجود دارد.
امینی با اشاره به اینکه جلسه ای خاص برای استان فارس و پیرامون آب شرب و جمع آوری پساب این استان در نظر می گیریم، گفت: در نقطه حساسی هستیم و نباید با مصرف نامتعارف سفره های آب زیرزمینی را دچار مخاطره و فرونشست کنیم.
مدیر عامل شرکت آبفا کشور با اشاره به پساب پکیج تصفیه فاضلاب شهر لپویی هم گفت: پساب این پروژه زیست محیطی ۳۶۰ متر
مکعب آب است که میتواند در صنعت منطقه مورد استفاده قرار گیرد و این ظرفیت مطلوبی برای این نقطه از کشور است.
حیسنعلی امیری استاندار فارس با ایراد سخنانی ضمن اشاره به اینکه موضوع آب یکی از موضوعات مهم در کشور محسوب می شود، گفت: مدیریت آب یک موضوع قابل اعتنا در کشور است.
وی اظهار کرد: ایران در منطقه خشک و نیمه خشکی از جغرافیای زمین تعریف شده است و در سال های اخیر به خاطر برداشت غیر علمی از منابع آب های زیرزمینی با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
او با اشاره به اینکه موضوع مدیریت آب نیاز به بازنگری دارد، افزود: متاسفانه مصرف آب در فارس ۲ برابر معدل کشور است که نیاز به فرهنگ سازی جدی دارد.
امیری تاکید کرد: هزینه تمام شده آب شرب بسیار بالاست و کشورهایی که مشکل آب ندارند آب را مدیریت می کنند.
وی گفت: تخصیص آب از ضروریات است اما امروز بخش صنعت از آب شرب استفاده می کند که باید مدیریت شود؛ موضوع آب نیاز به بازتخصیص و مدیریت علمی دارد.
استاندار فارس ادامه داد: حدود پنج هزار خانواده از این پروژه منتفع شده اند که اگر متوسط خانواده را چهار نفر بدانیم، حدود ۲۰ هزار نفر از این پروژه بهره مند می شوند و این یک اتفاق بسیار خوب است.
جعفر قادری نماینده مردم شهرستان های شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم طی سخنانی با اشاره به اینکه خط دوم سد درودزن در حال تکمیل است، گفت: خط سوم آبرسانی به شیراز از سد تنگ سرخ بشار نیز در حال آماده سازی است.
قادری افزود: از محل خط انتقال آب از خلیج فارس حدود ۵۵۰ میلیون مترمکعب سهم این استان می شود و واحدهای صنعتی استان میتوانند در مورد خرید آب اقدام کنند.
وی گفت: واحدهای تصفیه خانه فاضلاب بیشتری باید به بهره برداری برسند تا از ظرفیت پساب استفاده شود و واحدهای صنعتی برای رفع نیازهای خود از آب های غیر متعارف استفاده کنند.
قادری گفت: آب شرین کن رحمت آباد زرقان و ایستگاه پمپاژ ۱۴ روستایی که از شرق مرودشت باید تامین اعتبار شود از محل اعتبارات استانی و شهرستانی تامین اعتبار گردیده و به زودی تکمیل و به بهره برداری می رسد.
این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: سرمایه گذاری که آب خلیج فارس را انتقال می دهد در اصفهان و یزد آب فروخته است ولی هیچ واحد صنعتی در استان فارس، آب را خریداری نکرده اند که ناگزیر باید از ظرفیت حاکمیتی استفاده کنیم تا این موضوع انجام شود.
جعفر قادری افزود: واحدهای بزرگی صنعتی از آب های غیرمتعارف باید استفاده کنند؛ اوراق مشارکت می تواند مردم و سرمایه گذاران را ترغیب کند تا سهام عام برای انتقال آب به خلیج فارس را خریداری کنند.
علی شبانی مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب استان فارس هم طی سخنانی گفت: مقام معظم رهبری با رهبری داهیابه و مدبرانه کشتی انقلاب را در این برهه حساس تاریخی هدایت می کنند.
مدیر عامل آبفای استان فارس با اشاره به اینکه در فارس ۱۲۲ شهر و ۲ هزار و ۱۹۵ روستا، وجود دارد که وظیفه سقایی آن به طور مستقیم بر عهده ماست، افزود: در مجموع ۴۲۰۰ روستا در فارس وجود دارد که ما بقی روستاها را نیز به طور غیر مستقیم تحت نظارت داریم.
وی با اشاره به اینکه در این تعداد شهر و روستا به لحاظ شرایط مختلف استان در بخش تامین آب با سختی های زیادی مواجه هستیم، گفت: شهرهای مختلف از فاصله ۱۰ کیلومتر تا ۷۷۰ کیلومتر از سدهای مختلف آبرسانی می شوند و شرایط سختی با توجه به افزایش فواصل منابع تامین آب وجود دارد.
شبانی گفت: در مناطقی مثل شمال شرق مرودشت و غرب زرقان، خرامه و شمال شرق ارسنجان کیفیت آب به واسطه شوری از دست می رود و این یک زنگ خطر است.
وی افزود: با تدابیری که روی داده است به واسطه پساب فاضلاب می توان آب های غیرمتعارف را در برخی نقاط مثل صنعت جایگزین آب های متعارف کرد.
شبانی با اشاره به اینکه استان فارس عقب ماندگی سنواتی در حوزه فاضلاب دارد، گفت: سطح برخورداری استان از طرح های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب ۱۵ درصد و در مابقی کشور این رقم ۲ برابر است و شهرهای فیروزآباد، آباده، سپیدان، نی ریز، فسا و داراب از بودجه بانک توسعه اسلامی برای توسعه فاضلاب بهره مند شدند که آباده صددرصد کامل شد و امید است از ظرفیت بانک توسعه برای تکمیل طرح فاضلاب پنج شهر دیگر استفاده شود.
وی در مورد طرح فاضلاب مسکن مهر امام رضا ع شهر لپویی گفت: این پکیج تصفیه ۵۰۰۰ مشترک و حدود ۲۰ هزار نفر جمعیت را پوشش می دهد؛ در این منطقه امکان احداث چاه جذبی وجود نداشت، بنابراین با اجرای ۲۱ کیلومتر شبکه جمع آوری فاضلاب و احداث پکیج تصفیه فاضلاب در دو مدول، طرح جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب این مسکن مهر را عملیاتی کردیم.
شبانی افزود: مدول اول این پکیج در سال ۱۳۹۱ گشایش یافت و به علت رشد جمعیت پاسخگوی نیازهای این شهرک نبود، مدول دوم آن نیز طراحی، اجرا و امروز به بهره برداری رسید.
انتهای پیام/