عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون فرش وصنایع دستی اتاق بازرگانی فارس گفت: با حضور فعالان فرش استان قداماتی در این کمیسیون در حال انجام است که اجرای هر یک از این برنامه ها نویدبخش روزهای خوش صنعت مهم و بزرگ فرش دستباف در استان است.
به گزارش پگاه خبر، حمیدرضا ذوالانواری در جلسه کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس که با حضور اعضای آن برگزار شد، در خصوص موضوع احیای اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان فارس بیان کرد: در حال حاضر تعداد اعضا اتحادیه به حد نصاب رسیده و فعالان علاقه مند به حضور در هیات مدیره با مراجعه به دفتر اتحادیه اعلام آمادگی نمایند تا در پاییز سال جاری انتخابات برگزار شود.
وی با تاکید بر اتفاق مثبت احیای اتحادیه تولید کنندگان و صادرکنندگان فرش دستباف استان افزود: امیدواریم اتحادیه با قوت و با همکاری اتاق بازرگانی در مسیر تعالی و پیشرفت حرکت کند.
ذوالانواری در خصوص طرح مشکلات پیرامون موضوع جا به جایی و ارسال فرش و صنایع دستی از طریق پست مرکزی اظهارداشت: با توجه به مصوبه اخیر هیات وزیران بستر قانونی جهت جا به جایی و ارسال فرش و صنایع دستی از طریق شرکت پست فراهم شده است و لازم است استانداری فارس ضمن مکاتبه ای با اداره کل پست فارس در جهت پیگیری ابلاغ شیوه نامه یا دستور العمل های مربوطه اقدام تا ضمن تعیین تکلیف گمرک و پست اطلاع رسانی های لازم (از طریق آماده سازی بنر و استند) صورت گیرد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس همچنین با اشاره به طرح بررسی ابعاد تعامل کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق با دانشگاه هنرشیراز در راستای پیشبرد جایگاه فرش استان اضافه کرد: معضل عدم ارتباط موثر دانشگاه و صنعت و کاستی تحقیقات و پژوهش های مرتبط با فرش در همه ابعاد این صنعت احساس می شود و استفاده تولیدکنندگان و دستندرکاران حوزه فرش از مطالعات و تحقیقات باعث می گردد تا در دنیای رقابتی امروز بتوانیم از سایر رقبا پیشی بگیریم.
وی ادامه داد: استفاده از ظرفیت های دانشگاه و به کارگیری نیروی ماهر و خلاق و آموزش دیده در دستور کار قرار گیرد تا این دانش آموختگان جذب صنعت فرش استان شوند و این صنعت رونق گیرد و از جلوگیری خروج این افراد از کشور جلوگیری شود.
ذوالانواری عنوان داشت: موضوع انعقاد تفاهم نامه مابین کمیسیون فرش و صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس با دانشگاه هنر شیراز به صورت کارشناسی در دست بررسی است.
وی افزود: همچنین موضوع ایجاد تفاهم نامه شهرداری در خصوص حفظ و نگهداری آثار فاخر فرش استاد تناولی نیز در این کمیسیون درحال پیگیری است.
ذوالانواری در خصوص برگزاری نمایشگاه بین المللی فرش دستباف در آبانماه سالجاری در تهران تصریح کرد: متاسفانه افزایش هزینه های نمایشگاه بین المللی تهران و کاهش زمان بازدید و تقلیل مدت زمان از ۷ روز به ۳ روز انتقادات فعالان این حوزه به این نمایشگاه است که با در نظر گرفتن وضعیت کنونی فرش در زمینه تبلیغات و بازاریابی متاسفانه مایوس کننده خواهد بود و طبق اطلاعات واصله این نمایشگاه از جانب تولیدکنندگان بزرگ فرش کشور حضور در نمایشگاه مذکور استقبالی صورت نگرفته است.
در ادامه این جلسه غلامحسین زنهاری رئیس اداره فرش سازمان صمت استان فارس نیز گفت: در ۳ سال گذشته شاهد تغییرات زیادی در جایگاه فرش در چارت سازمانی دولت بوده ایم؛ به صورتی که فرش زیرمجموعه صنایع عمومی قرار گرفت که با تغییر نام به صنایع خلاق و اسباب بازی عملا فرش را به حاشیه رانده شده بود که خوشبختانه به تازگی فرش به زیرمجموعه معاونت بازرگانی قرار گرفته که با توجه به تفکیک صنایع و معادن از بازرگانی به نظر میرسد گام مثبتی باشد.
وی با تاکید بر اینکه فرش یک صنعت مهم در استان فارس است افزود: با توجه به اهمیت فرش در استان فارس در ابعاد مختلف؛ عدم حضور نماینده فارس در مرکز ملی فرش ایران طی سالهای اخیر منجر به عدم ارتباط موثر و تخصیص بودجه شده است که این موضوع نیازمند پیگیری جدی است.
در حاشیه این جلسه با حضور رئیس اتاق بازرگانی فارس، ایزدی رئیس سازمان صمت استان، و هنرمندان و صنعتگران و فعالان بخش خصوصی حوزه فرش استان از کتاب “طراحی الگویی برای ارزیابی فنی قالی استان فارس” رونمایی شد.
همچنین در این جلسه سایر اعضا به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
انتهای پیام/