تفاهمنامه سهجانبه همکاری شهرداری شهرهای شیراز، یزد و اصفهان با عنوان «مثلث طلایی گردشگری ایران» منعقد و با حضور شهرداران و رؤسای شوراهای اسلامی این کلانشهرها امضا شد.
شهردار شیراز ضمن خوش آمد گویی به شهرداران یزد و اصفهان و اعضای شورای اسلامی این ۲ شهر، افزود: امروز شاهد انعقاد تفاهم نامه طلایه داران گردشگری ایران، شیراز، اصفهان و یزد هستیم و چهار ساله را پیش بینی کردیم و برنامه های خوبی در نظر گرفته شده است.
وی گفت: صنعت گردشگری پس از نفت و خودرو درآمدزاترین صنعت محسوب می شود و در نقاط مختلف ایران ظرفیت مهمی وجود دارد و در این سه شهر این اهمیت چندین برابر می شود و هر توفیقاتی که برای گردشگری داشته باشیم می تواند اثرات آن به سایر کشور تسری پیدا کند.
اسدی گفت: ظرفیت گردشگری شیراز، یزد و اصفهان اشتراکات زیادی در حوزه گردشگری دارد، شیراز قطب گردشگری تاریخی، مذهبی، دانشگاهی و پزشکی است و در زمینه های گردشگری سرمایه گذاری های زیرساختی در هر سه شهر انجام شده است و در کلان شهر شیراز پروژه های زیرساختی را اجرا کردیم و بزرگترین پارک آبی کشور، آکواریوم و تله کابین در حال احداث است و پروژه احیای زندیه را در دستور کار قرار داده ایم.
وی گفت: بافت ۳۰ هکتاری زندیه یک بخش مهم گردشگری محسوب می شود که از ارگ کریمخان، سرای مشیر، بازار وکیل، عمارت دیوان خانه، باغ نظر و مسجد وکیل از آثاری است که از آن دوره باقی مانده است.
اسدی افزود: تدوین طرح کلی مثلث طلایی گردشگری ایران باشیم و ایجاد نمایشگاه های گردشگری مد نظر باشد و هفته گردشکری با میزبانی هر سه شهر انجام شود و لازم است با تبلیغات گسترده و تقویت راه های هوایی، ریلی و جاده ای این مثلث تقویت شود.
وی گفت: هر سه شهر عضو شهرهای تاریخی جهان هستیم و شهرداری شیراز عضو هیات مدیره مترو پلیس و عضو هیات مدیره شهرهای تاریخی جهان هستیم.
اسدی گفت: شیراز پایتخت محیط زیست آسیا هست و شیراز یک شهر صنعتی نیست و شیراز به عنوان شهر جهانی صنایع دستی شناخته شده است و شهرداری شیراز به عنوان دبیر شهر جهانی صنایع دستی شناخته شده است.
وی افزود: مثلث گردشگری اروپا بین ایتالیا، اسپانیا و فرانسه شکل گرفته است و این هم افزایی وجود دارد و ما هم در سودای اجرای این مهم هستیم.
آیت الله لطف الله دژکام، گفت: خداوند تبارک و تعالی بر لزوم سیر در زمین تاکید کرده است.
نماینده ولی فقیه در فارس اضافه کرد: شیراز جنت تراز میزبان شما عزیزان هستیم و امیدوارم این حضور ارزشمند گامی بلند در راستای تمدن سازی ایران اسلامی باشد و ارائه الگوی ایرانی و اسلامی در حوزه گردشگری در این سه استان شکل بگیرد.
امام جمعه شیراز با اشاره به اینکه این سه شهر زمینه انواع مختلف از گردشگری را در خود دارد که در سایر نقاط کمتر این ویژگی ها داشته باشد، گفت: این رویکرد سبک زندگی ایرانی اسلامی را به عنوان سبک زندگی پیشرفته و ارزشمند به گردشگران غیرایرانی نشان دهیم، باید جدی گرفته شود و ما باید به گونه ای به گردشگران القا کنیم که الان در چه سطحی از فرهنگ و سبک زندگی قرار داریم.
وی گفت: محیط یک شهر القا کند که چارچوب برای زندگی وجود دارد مهم است و رها شدگی دستاوردی برای گردشگر نخواهد داشت، انسان در یزد حس می کند که چارچوب بیشتر مورد توجه قرار می گیرد و اگر نتوانیم این موضوع را به خوبی معرفی کنیم اتفاقات خوبی روی نمی دهد و این موضوع نسبت به گردشگران ایرانی و غیرایرانی متفاوت است.
آیت الله دژکام اظهار کرد: امکانات گردشگری برای اقشاری ایجاد شده است که معلوم نیست به اندازه امکانات توجه به موضوعات فرهنگی داشته باشند و این موضوعات به ظرافت نیاز دارد و می دانم که عزیزان به مشاوره تخصصی اهمیت می دهند و اینکه کار چطور پیاده شود نیاز به مشاوره تخصصی دارد که افراد خردمند باید به این بخش وارد شوند.
سید ابراهیم حسینی، هم در این مراسم با اشاره به اینکه شیراز یکی از ارکان مهم گردشگری در کشور و خاورمیانه است، افزود: شیراز شهری برای زندگی است با مردمی بسیار خوب و با اخلاق است و آب و هوای و ادبیات در این شهر شهره است و ۲ نعمت ویژه به فارس و شیراز داده است که برخورداری از ۲ استان همجوار که مشترکات اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و مذهبی با هم دارند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه دومین نعمت، سومین حرم اهل بیت (ع) است اظهار کرد: مثلث گردشگری را با هم تشکیل می دهند در این مثلث توانمندی ها و ظرفیت های فراوانی است و ما هم تلاش می کنیم شهر شیراز بدرخشد و رشد اساسی داشته باشد و تلاش تیمی و فوق العاده را ضروری می دانیم و با همراهی ۲ شهر دیگر می توانیم گام اساسی برداریم و مهمترین بیت آن هم افزایی و هم فکری است.
وی با اشاره به سند مصوب شهر شیراز، اضافه کرد: سند مصوب در شورا داریم که ۷۲ رویکرد دارد که هشت مورد آن در حوزه گردشگری است و در سفر مقام معظم رهبری به فارس، ایشان هفت روز مزیت های این شهر را برشمردند و روز هشتم این شهر را به عنوان سومین حرم اخل بیت معرفی فرمودند.
حسینی اظهار کرد: سند سومین حرم اهل بیت (ع) را تهیه شده است و مهمترین بخش آن موضوع گردشگری را در دستور کار قرار داده است و تفاهم نامه یک فرصت مغتنم است چرا که مجموعه گردشگری را یک فعالیت پرثمر می دانیم و دایره گردشگری را به پهنای ایران گسترش دهیم.
وی با اشاره به اینکه شیراز، اصفهان و یزد را با هم به عنوان مثلث گردشگری معرفی کنیم، اظهار کرد: لازم است هیات اندیشه ورز مرکب از افراد علمی و صاحب نظر از هر سه استان شکل گیرد و از توانمندی های بخش خصوصی برای ارتقا و گسترش این بخش بهره بگیریم و برای این حرکت باید اطلاعات خود را در کنار هم بچینیم و ایجاد بانک اطلاعاتی متشکل از قوانین و مصوبات و از همه ظرفیت ها و توانمندی ها داشته باشیم.
حسینی اظهار کرد: این سه استان ۳۲ نمایندگی و این سه شهر ۴۱ عضو در شورای شهر دارند و هشت عضو در شورای عالی استان ها دارند.
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه از تمام ظرفیت ها برای ارتقا گردشگری در سه استان استفاده کنیم، افزود: مدیریت شهری شیراز، سه شعار دارد که گام های بلند، نگاه تمدنی برای رفاه آسایش و رضایتمندی مردم با نگاه توسعه ای شهر شیراز است.
علی قاسم زاده، هم در این مراسم گفت: اصفهان دارای هویت تاریخی است و ۲۴ هزار هکتار دارد که یک هزار و ۹۰۰ هکتار بافت تاریخی دارد که یک هزار و ۲۰۰ خانه تاریخی شناسایی شده است.
شهردار اصفهان با اشاره به اینکه سه بار این شهر پایتخت ایران بوده است و در حوزه هویت فرهنگی و هنری در حوزه مختلف هنری صاحب سبک است، تاکید کرد: اصفهان از حیث فرهنگی و زیست محیطی زندگی مسالمت آمیز دارد و ۴۵۰ اثر ثبت شده صنایع دستی در یونسکو ثبت کردیم که ۲۷۰ اثر آن در اصفهان تولید می شود و یک هزار و ۲۰۰ فروشگاه صنایع دستی و ۸۰ هزار نفر در حوزه صنایع دستی فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه رنج بی آبی زاینده رود را تحمل می کنیم، تاکید کرد: زیباترین رودخانه آرام منطقه را داریم و امیدوارم آب در آن جاری شود.
قاسم زاده از وجود ۱۹۹ مرکز آموزش عالی و دانشگاه در شهر اصفهان خبر داد و گفت: ۲۰۸ دانشجو در اصفهان مشغول هستند و ۹ هزار دانشجوی خارجی از ۱۲ ملیت های مختلف حضور دارند.
وی با اشاره اینکه فولاد مبارکه، ذوب آهن و پالایشگاه هم جز هویت های این شهر محسوب می شود، اضافه کرد: ما می توانیم به عنوان یک ضلع از مثلث طلایی کمک کنیم با هم افزایی و با همدلی تجربه موفقی در سطح ملی و بین المللی رقم بزنیم.
عباس حاج رسولی ها، هم گفت: گردشگری از نفت و خودرو جلوتر است و با این سابقه ای که این سه شهر دارد می تواند در توسعه اقتصادی کشور نقش ایفا کنند و باید بستر هرگونه فعالیت گردشگری را در خارج و داخل آغاز کنیم.
رئیس کمیسیون اقتصادی، سرمایه گذاری و گردشگری شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره به اینکه ای کاش مسئولین دولتی هم بودند و از این ظرفیت ها استفاده می کردند، افزود: در این ۲۴ سال مدیریت واحد شهر شکل نگرفته است و به دنبال راه اندازی مدیریت واحد شهری هستیم.
وی گفت: امکان ندارد کشور را با دولت و مجلس اداره شود و باید از ظرفیت شوراها هم اضافه شود و بیش از ۵۰ وظیفه را می توان احصا کرد و مردم هر شهر از آن بهره مند شوند و مسئولین اگر می خواهند میراث فرهنگی، شکل بگیرید و از بین نرود باید گردشگری را به شورا و شهرداری واگذار کند و امکان ندارد دولت بتواند آن را اداره کند.
عضو شورای اسلامی شهر اصفهان گفت: اصفهان ۲۴ هزار شهید تقدیم اسلام و انقلاب کرده است و در یک مدرسه ما ۲۴۰ شهید به اسلام هدیه شده است.
حاج رسولی ها اظهار کرد: یکی از رمز موفقیت گردشگری حمل و نقل ریلی است.
ابوالقاسم محی الدینی، هم در این مراسم گفت: امیدوارم آمریکا هم درس گرفته باشد و سگ هار خودش را قلاده کند تا مجبور نشویم با دست خودمان آن را هلاک کنیم.
شهردار یزد با اشاره به اینکه از شهر دارالعباده یزد و شهر میراث جهانی ایران در این جمع حضور دارم، گفت: صحبت گردشگری در شهر شیراز زیره به کرمان بردن است و شیراز میان رشته ایست و با زندگی عموم مردم سروکار دارد.
وی گفت: طبیعتا با چنین گسترگی وسیعی از مضمون، شاخه ها و گونه ها دسته بندی فراوانی حول محور گردشگری شکل می گیرد و میراث باشکوه صفوی در اصفهان جمع شعرای بزرگ ایرانی، میراث باستانی در کلان شهر شیراز و معماری دست نخورده ثبت جهانی در یزد ترکیب طلایی است و من به عنوان شهردار شهر دارالعباده شهر میراث جهانی یزد، یک ضلع از این میراث ماندگار و باشکوه خدمتگزاری به این شهر را افتخار خود می دانم و این تفاهم نامه سه جانبه که امروز به امضا میرسد، مهر تاییدی است بر قرن ها همزیستی، همسایگی، تعامل فرهنگی، مراودات تاریخی و هم افزایی در جهت تبلور آنچه به عنوان فرهنگ، تمدن و روح ایرانی می شناسیم.
وی گفت: این تفاهم نامه تاکیدی مجدد بر تعهد سه شهر و سه استان برای ارتقا و درخشش یک تصویر واحد، تصویر یک شهر زیبا و تاریخی ایران اسلامی است و این این تفاهمنامه نقطه تحکیم ابتکاری محسوب می شود که سه سال گذشته آغاز شده و امروز به طور رسمی آغاز به کار خواهد کرد و تفاهم نامه مثلث گردشگری طلایی، یک چرخه همیاری هم افزایی و یک اکوسیستم سه جانبه به حساب می آید که همه اعضای آن به دنبال پیشرفت، رشد و شکوفایی هستند.
شهردار یزد گفت: سه شهر سه روایت و سه تجربه در یک قاب و در یک تصویر با نام ایران دیدنی است و باید دست به دست هم دهیم در این مثلث پر امید، بهترین تصویر از کشورمان را کیلومترها دور تر از پایتخت به جهان ارائه کنیم.
محی الدینی با اشاره به اینکه هر اتفاقی که روی می دهد در شهر ها با محوریت شهرداری ها شکل می گیرد، افزود: وقتی شما در یک کشور پرجاذبه شهردار هستید یک مدیر گردشگری محسوب می شوید و بدون تعارف بی اغراق می گویم شیراز، اصفهان و یزد ویترین گردشگری کشور هستند و هیچ تور گردشگری بدون دیدن این سه شهر شکل نمی گیرد.
دکتر عزیزالله سیفی، هم با اشاره به اینکه اصفهان شیراز و یزد طلایه داران گردشگری ایران هستند، گفت: این کار بزرگ در تاریخ گردشگری ایران باقی خواهد ماند.
رئیس شورای اسلامی شهر یزد اظهار کرد: یزد همانطور که می دانید در قلب مرکزی کشور قرار دارد و اولین شهر خشت خام دنیا لقب گرفته است و بر اساس یازمان بونسکو دومین شهر تاریخی جهان است و شهر یزد به عنوان شهر میراث جهانی به ثبت یونسکو رسید.
وی با اشاره به اینکه ۷۴۳ هکتار بافت ثبت شده ملی دارد و پنج هزار هکتار حریم بافت ملی است، اضافه کرد: ثبت جهانی یزد به یونسکو داده شد و ۲۰۰ هکتار از بافت تاریخی یزد به عنوان میراث جهانی به ثبت یونسکو رسید.
دکتر سیفی با اشاره به اینکه در سال جاری میلادی یزد به عنوان پایتخت مجمع گفتگوهای اجتماعی معرفی شده است و در آبانماه جلسه آن برگزار می شود، افزود: شهر یزد شهر آفتاب، شهر بادگیرهاست.
وی با اشاره به اینکه پایتخت قصه ایران زمین است و این شهر شهر علما و ادبا می توان نامید که ادیان مختلف الهی در یزد باهم زندگی می کنند، افزود: یزد حسینیه ایران نام گذاری شده است و این شهر در سرانه فضای مسجد رتبه دوم کشور را داریم و در سرانه فضای کتاب رتبه اول کشور را دارد.
وی گفت: رتبه برتر بنیاد ملی نخبگان کشور را داریم و بین پنج استان برتر در حوزه وقف قرار داریم.
محمد فرخ زاده، هم در این مراسم گفت: فارس دارای سه هزار اثر تاریخی ملی است و پنج محور جهانی ثبت دارد و میزبان یک هزار و ۴۲۰ امامزاده واجب التکریم هستیم و شیراز را به عنوان سومین اهل بیت (ع) معرفی شده است.
معاون گردشگری و امور زیارت استانداری فارس با یادآوری این مطلب که صنایع دستی و رشته های متعدد در شیراز وجود دارد، افزود: تعاملات فرهنگی و در هم تنیدگی قومی وجود دارد.
وی گفت: همجواری این مثلث با کشورهای حوزه خلیج فارس و فلات مرکزی یک فضای ژئوپلتیک را فراهم می کند که لازم است حق و حقوق آن را ایجاد کنیم و در حوزه گردشگری نسبت اشتغال مولد عکس پالایشگاه است و تعاریف اقتصاد گردشگری باید در دستور کار قرار گیرد.
فرخ زاده اظهار کرد: پارلمان های شهری و شهرداران نقش بسیار مهمی دارند و دولت کارآمدی و چابکی لازم را در حوزه گردشگری نمی توانند داشته باشند و از این رو لازم است تصدی گری را به بخش خصوصی سپرده شود.
وی افزود: در سال گذشته در سفر شهید جمهور به شیراز، بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان رفع شکل گرفت.
محمدرضا هاجری، هم در این مراسم گفت: محلات یعنی هویت شهر و در محله محوری و مسجد محوری گام برداشتیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی و سومین حرم اهل بیت (ع) شورای اسلامی شهر شیراز اظهار کرد: شیراز شهر مساجد است و موضوع توجه به مساجد را در دستور کار قرار داده ایم و اصفهان و یزد سعدی و حافظ ندارند اما می توانیم از ظرفیت های همدیگر برای توسعه گردشگری استفاده کنیم.
بی بی فاطمه حقیرالسادات، گفت: ما نیامدیم تاریخ بسازیم و تاریخ داریم و اگر آمریکا به تاریخ ۳۶۰ ساله خود می نازد ما درختی در ابرقو داریم که ۴۵۰۰ سال قدمت دارد.
رئیس کمیسیون گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی شورای شهر یزد اضافه کرد: خروجی این تفاهم نامه ها باید استفاده از گردشگری باشد و رویدادهای مختلف در شهرها ایجاد شود و باید کاری کنیم مردم به تمدید تفاهم نامه افتخار کنند و این تفاهم نامه ها در حد امضا نباشد و باید به یاد بیاوریم که اصالت تاریخی داشته و داریم.
محمدعلی چوبینی در حاشیه این مراسم گفت: فصل جدیدی از همکاری و هم افزایی شهرداران شهر شیراز و اصفهان و یزد و همکاری های مشترک در حوزه گردشگری رقم خواهد خورد.
رئیس سازمان فرهنگی و اجتماعی ورزشی شهرداری شیراز گفت: امیدواریم این سه شهرفرهنگی با شناخت ظرفیت های بی نظیری که در جهان شناخته شده هستند و ایران را با این سه شهر می شناسند، ظرفیتی باشد برای حضور در نمایشگاه های و فرصت های گردشگری مشترک در عرصه ملی و بین المللی ایجاد شود و برنامه های عملی را ذیل این تفاهم نامه انجام دهیم.
معاون فرهنگی شهردار شیراز افزود: مفاد این تفاهم نامه از ماه ها قبل بررسی شده و به جمع بندی رسیده شده و دنبال فرصتی جهت میزبانی حضور هر سه شهردار بودیم که خوشبختانه امروز توفیق میزبانی ۲ شهردار کلان شهر اصفهان و یزد به همراه هیئت همراه بودیم و امروز انعقاد این تفاهم نامه فصل جدیدی در همکاری ها و پیشرفت حوزه گردشگری این سه کلانشهر باشیم.
خاطر نشان می شود، در پایان تفاهم نامه مثلث گردشگری ایران بین شهرداران سه شهر شیراز، اصفهان و یزد امضا شد.
انتهای پیام/