یازدهم مهرماه، زنگ مانور سراسری بازرسی از کارگاه های پرخطر در فارس به صدا درآمد و کارگاه های پرمخاطره، زیر ذره بین بازرسان کار رفت.
به گزارش پگاه خبر، چند سالی است به همت این اداره کل، نظارت بر کارگاههای مشمول قانون کار و بازرسی موثر و کارآمد از کارگاهای پرخطر در استان، رنگ دیگری به خود گرفته و تلاش شده با اصلاح ساختار و بازبینی تجهیزات ایمنی و حفاظت فنی کارگاه ها، محیط ایمنتری برای کارگران فراهم شود.
بر همین اصل مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس از اجرای مانور سراسری بازرسی از کارگاههای پرخطر همزمان با هفته ایمنی در سراسر استان خبر داد و بر اهمیت افزایش آگاهی و ترویج عملیات ایمنی در این کارگاه ها در راستای صیانت از نیروی کار تاکید کرد.
به گفته وحید خداپرست هر چند در سال گذشته۲۱ هزار بازرسی در سطح کارگاه های فارس صورت گرفته و ۸ هزار کارگاه پرمخاطره نیز شناسایی شده اما نکته قابل تامل اینجاست که با توجه به کمبود تعداد بازرسان در مقایسه با تعداد کارگاهها و جمعیت کارگری استان، بازرسی مستمر از کلیه کارگاهها امکانپذیر نیست.
در واقع کمبود بازرس کار، قصه تلخی است که همواره مسئولین کشوری و استانی آن را گوشزد کردند و خداپرست نیز با گریز به این داستان، یادآور شد که بر همین اساس در راستای کاهش حوادث ناشی از کار، کارگاههای پرمخاطره در اولویت بازرسی قرار گرفتهاند.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس با بیان اینکه بیش از ۸۰۰ معدن در استان در حال بهره برداری است توضیح داد که در کارگاههای دارای بیش از ۲۵ نفر پرسنل، بازرسان کار اهتمام ویژهای برای تشکیل و فعال سازی کمیتههای حفاظت فنی داشتهاند.
او به تفاهم نامه هایی که دو سال پیش با سازمان نظام مهندسی معدن و کانون انجمنهای صنفی کارگران و استادکاران ساختمانی منعقد شده است گریز زد و عنوان کرد که بر اساس این تفاهم نامه ها، بازرسی از معادن و کارگاه های ساختمانی شدت یافته و کلیه مسئولین فنی معادن و بخش زیادی از کارگران ساختمانی در دورههای آموزشی مرکز تحقیقات و تعلیمات حفاظت فنی و بهداشت کار شرکت کرده و پس از دریافت گواهینامه، در حوزه معدن در معادن زیر ۲۵ نفر پرسنل به عنوان مسئول ایمنی، و در کارگاه های ساختمانی با علم به مباحث ایمنی مشغول به کار شدهاند .
خداپرست به این نکته نیز اشاره کرد که هر سال در چندین نوبت، مانورهای مشترک بازرسی توسط بازرسان کار به همراهی نمایندگانی از سازمان صمت، مدیریت بحران استانداری و سازمان نظام مهندسی معدن برگزار شده و در این مانورها ضمن تذکرات قانونی به کارفرمایان، پیگیریهای لازم جهت برطرف نمودن نواقص صورت گرفته است.
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی فارس به برگزاری دوره های آموزشی کارگران در معادن و کارگاه های ساختمانی و کاهش حوادث ناشی از کار در کلیه کارگاه های استان گریز زد و توضیح داد در صورتی که کارفرمایان نسبت به تذکرات قانونی و عدم رفع نواقص بی توجه باشند، طبق قانون منجر به درخواست جریمه کارفرما و درخواست تعطیلی کارگاه یا بخشی از آن توسط دادستانی خواهد شد.
خداپرست بر ضرورت تامین نیروی بازرس کار تاکید و عنوان کرد که تقریبا نیمی از چارت و ظرفیت سازمانی بازرسان کار در استان فارس فاقد پرسنل است که برای رفع این کمبود، مکاتباتی با سازمان امور استخدامی و معاونت منابع انسانی وزارت متبوع صورت گرفته و نسبت به درخواست استخدام بازرسان جدید و تکمیل چارت اداری بازرسی کار اقدام شده است.
انتهای پیام/