قراردادهای بلندمدت اجاره مشمول معافیت‌های مالیاتی تا ۱۰۰ درصد می‌شوند
قراردادهای بلندمدت اجاره مشمول معافیت‌های مالیاتی تا ۱۰۰ درصد می‌شوند

مدیر کل راه و شهرسازی فارس، با تاکید بر اینکه انعقاد قراردادهای بلندمدت اجاره مشمول معافیت‌های مالیاتی ۷۰ تا ۱۰۰ درصدی هستند گفت: بر اساس ماده یک قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، افرادی که قراردادهای خود را در سامانه خودنویس ثبت می کنند طبق تبصره ۱۱ ماده ۵۳ قانون مالیات‌های مستقیم، شامل معافیت‌های مالیاتی می‌شوند.

به گزارش پگاه خبر،  ناصر رضایی افزود: معافیت‌های مالیاتی برای افرادی که قراردادهای خود را در سامانه خودنویس ثبت می‌کنند در نظر گرفته شده است.
وی ادامه داد: موجران و مستاجرانی که قراردادهای خود را در سامانه خودنویس ثبت کنند شامل معافیت مالیاتی می‌شوند که این مالیات برای مالکان در مرکز استان و برای واحد‌های تا ۲۰۰ مترمربع است.
او اظهار کرد: همچنین مالکانی که متراژ واحد‌های مسکونی مورد اجاره آنها بیش از ۲۰۰ است، در صورت رعایت موارد ذیل، مشمول تخفیف در پرداخت مالیات بر درآمد اجاره می‌شوند.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس گفت: بر این اساس، درآمد ناشی از اجاره برای سرپرست خانواده تا سقف میزان معافیت مالیات بر درآمد حقوق موضوع ماده ۸۴ این قانون و درآمد ناشی از اجاره برای موجرینی که همزمان در واحد مسکونی دیگری مستاجر هستند تا سقف اجاره‌ای که می پردازند، مشمول ۱۰۰ درصد تخفیف می‌شود.
رضایی افزود: در صورت انعقاد قرارداد بلندمدت اجاره واحد مسکونی و عدم فسخ قرارداد در طول دوره، درآمد اجاره برای قرارداد ۲ ساله مشمول ۷۰ درصد تخفیف و برای قرارداد سه ساله و بیشتر مشمول ۱۰۰ درصد تخفیف می‌گردد.
وی ادامه داد: اجاره واحد مسکونی به خانوار دارای سه فرزند و بیشتر، خانواده تحت پوشش کمیته امداد خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور و یا سه دهک پایین درآمدی بر اساس تاییدیه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نیز مشمول تخفیف ۱۰۰ درصدی می‌شود.
او اظهار کرد: واحدهایی که میزان اجاره بهای آنها حداقل ۱۵ درصد کمتر از ارزش اجاره منطقه‌ای موضوع ماده هشت قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها باشد از ۵۰ درصد تخفیف مالیات بر درآمد اجاره برخوردار می‌شوند.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس گفت: بر اساس بند ۶ مصوبات جلسه هجدهم شورای عالی مسکن و در راستای اجرای ماده هفت قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، حداکثر افزایش اجاره بها در مرکز استان ۲۵ درصد تا پایان سال تعیین گردیده و بنگاه‌های معاملات املاک ملزم هستند در قراردادها سقف افزایش بها را در نظر بگیرند.
رضایی افزود: موجران نیز توجه داشته باشند طبق تبصره یک ماده هفت قانون ساماندهی بازار زمین، مسکن و اجاره بها، چنانچه سقف اجاره بها را رعایت نکنند معافیت‌های مالیاتی مشمول حال آنها نمی‌شود و مستاجر تا پنج سال بعد از انعقاد قرارداد حق شکایت از موجر در مرجع صالح را دارد و بعد از طی مراحل آن اضافه دریافت به مستاجر عودت داده می‌شود.
وی ادامه داد: موجر نیز علاوه بر پرداخت مبالغ اضافه دریافت شده به عنوان جریمه به مستاجر و رعایت حداکثر نرخ مجاز اعلام شده از سوی شورای عالی مسکن، به پرداخت جریمه‌ای معادل سه برابر مبلغ غیرمجاز اجاره بهای یک ماه محکوم می‌شود.
او اظهار کرد: همچنین بر اساس تبصره سه ماده هفت، حق الزحمه مربوط به هر یک از خدمات مشاورین املاک توسط سامانه ثبت معاملات املاک و مستغلات کشور محاسبه و به صورت خودکار در قراردادها و مبایعه نامه‌ها درج می‌شود.
مدیر کل راه و شهرسازی فارس گفت: مشاورین املاک موظفند حق الزحمه را حداکثر تا مبلغ محاسبه شده توسط سامانه مزبور و به وسیله دستگاه‌های کارت خوان متصل به سازمان امور مالیاتی کشور اخذ کنند.

انتهای پیام/