از حضور سرمایه گذاران در اقلید در بحث گردشگری استقبال می کنیم/ آغاز ساخت پایانه صادراتی عام شمال فارس به مرکزیت شهرستان اقلید
از حضور سرمایه گذاران در اقلید در بحث گردشگری استقبال می کنیم/ آغاز ساخت پایانه صادراتی عام شمال فارس به مرکزیت شهرستان اقلید

نماینده مردم شهرستان اقلید و سرحد چهاردانگه در مجلس شورای اسلامی در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت : گردشگری شهرستان اقلید میزبان مسافرانی از استانهای یزد و اصفهان هرمزگان و خوزستان است که با تامین زیرساختها از سرمایه گذاران برای ورود به این بخش دعوت می کنیم.

 

 

به گزارش پگاه خبر،  مسلم صالحی در جمع اصحاب رسانه با بیان اینکه یکی از مشکلات شهرستان نبود زیرساختها لازم برای حضور سرمایه گذاران است، گفت: زیرساختهایی مانند اب، برق، گاز و جاده زیرساختهای مورد نیاز برای حضور سرمایه گذاران است که متاسفانه در اقلید ضعف بسیاری در این زمینه وجود دارد.
نماینده مردم اقلید در مجلس با بیان اینکه طرح مطالعاتی تنگ براق با اعتبارات شهرستان و با کمک میراث انجام شده است، ابراز داشت: با در نظر گرفتن محدودیت هایی مانند حریم رودخانه، معارضات مردم بومی ،منابع طبیعی و محیط زیست، طرح نهایی تنگ براق بعنوان یک منطقه گردشگری در فارس تایید و در اختیار سرمایه گذاران قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به ظرفیت گردشگری شهرستان اقلید و سرحدات گفت : در بحث دشت نمدان ظرفیت بالایی برای احداث باشگاه سوارکاری و پرورش اسب دارد و از قبل نیز اقلید یکی از شهرستانهایی است که در این حوزه فعال بودهاست.
صالحی با اشاره به شروع ساخت پایانه صادراتی عام شمال فارس به مرکزیت شهرستان اقلید، افزود:
پایانه صادراتی به شکل عام بیشتر در مرزها مجوز داده میشود ولی در اقلید با توجه به ظرفیت همجواری با شهرهای اباده، یزد ،ابرکوه، و مرکزیت در تولید محصولات کشاورزی ، معدنی و صنعتی نیاز بود مجوز بصورت عام گرفته شود که مورد اقلید اخرین مجوز عام صادر شده در درون مرزها است.
نماینده مردم شهرستان اقلید با اشاره به استفاده از ظرفیت چهارراهی بودن اقلید، عنوان داشت: نزدیکی به ۴مرکز استان یک مزیت عالی برای صادرات محصولات، انجام کارهای گمرکی، کارهای ارزی و قرنطینه محصولات و بمعنای یک بندر خشک در مقیاس کوچکتر در شهرستان اقلید انجام می شود و در بندر سوار کشتی و صادر می شود.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: این پایانه یک ظرفیت خوب برای شمال فارس در
ظرفیت ریلی ، فرودگاهی و ظرفیت راهها است و در تلاشی هستیم بطور موقت با استفاده از فضای ایستگاه راه اهن و ساختمانهای بدون استفاده، بهره برداری اولیه انجام شود زیرا اگر بخواهیم برای تمام زیرساختها صبر کنیم زمان بر خواهد بود.
به گفته صالحی محل احداث این پایانه در شعاع دوکیلومتری فرودگاه است که با استقرار گمرک و استقرار ادارات، بانک توسعه تجارت و نمایندگیهایی که لازم است، بهره برداری موقت زودتر انجام میشود.
وی ادامه داد: با توجه به حجم کالاهایی که در گمرکات وجود دارد این پایانه میتواند تسهیل کننده باشد و رسوب کالا در واردات و صادرات نداشته باشیم.
صالحی در پاسخ به سوالی در مورد بورس گفت: تیرماه اولین جلسه ما با شورای عالی بورس بوده است که به محض ورود بعنوان ناظر، ریزش بورس شروع شد اما ما بعنوان ناظر حق رای دادن نداشتیم و فقط باید ناظر مصوبات در جهت عدم وجود موارد خلاف قانون می بودیم.
وی در خصوص این پرسش که آیا در این زمینه خلافی صورت گرفته یا خیر بیان کرد : مواردی وجود داشت که به تناسب در این خصوص تذکراتی داده شد و پس از سقوط بورس گزارش لازم برای ناظرین ازسال و در حال حاضر قوه قضاییه در حال پیگیری موضوع است.
نماینده مردم شهرستان اقلید مشکل اصلی بورس را ورود بدون تخصص عموم بر شمرد و گفت:  در این خصوص باید خطرات در کنار مزایا گفته می شد.
وی در خصوص سوالی در مورد راه اهن اقلید یزد گفت : مقداری از پروژه در بخش استاندارد سازی مسیر و تاسیس ایستگاه در مسیر مشکل داشت و با توجه به این که بصورت نمادین افتتاحیه صورت گرفت بود اما و ۳۰۰میلیارد تومن اعتبار مورد نیاز است تا پروژه تکمیل شود.
صالحی این پروژه را یک پروژه ملی دانست که ظرفیتی عالی برای فارس و شمال استان ایجاد می کند و خاطرنشان کرد:  ۷۵میلیارد تومن اعتبار در دو هفته اخیر به این پروژه اختصاص یافته است که تا پایان سال ۱۴۰۳ می تواند به بهره برداری کامل برسد.
وی عنوان داشت: شرکت فولاد پارس اقلید ۱میلیون تن اهن اسفنجی در فاز اول تولید خواهد کرد که به این منظور به ۷۰ لیتر آب در ثانیه نیاز دارد.

این مقام مسئول اضافه کرد: بدلیل قرار گرفتن این کارخانه در دشت ممنوعه بحث مطرح شده استفاده از پساب فاضلاب شهر اقلید که در حال حاضر هدر می رود.

نماینده مردم شهرستان اقلید اظهار داشت: بحث خرید این آب و انتقال آن به کارخانه از طرف کارخونه فولاد مطرح و قراردادهایی منعقد شده است.

وی بودجه مورد نیاز جهت تکمیل فاضلاب شهر اقلید را ۴۰۰میلیارد تومان دانست و گفت : بحث خرید پساب قطعی با دبی ۷۰متر در ثانیه به عنوان یک موضوع برد برد در مرحله انعقاد قرار داد مالی است.
صالحی فرودگاه شمال فارس را یک پروژه ملی برشمرد و در خصوص تغییر نام این فرودگاه در بعضی مکاتبات به فرودگاه اباده نیز بیان داشت : توافق شد فرودگاه شمال فارس نماد اتحاد و همدلی بین شهرستانها این منطقه باشد و با اعتراض مسئولین شهرستان به وزیر و نامه نگاری انجام شده این نام دوباره به نام شهدای شمال فارس تغییر پیدا کرد.
وی جاده اقلید یاسوج را تنها راه اصلی تعریف شده برای اقلید برشمرد و ادامه داد : بقیه راههای اقلید راههای فرعی و روستایی است .

صالحی یا اشاره به محور ورودی سورمق به اقلید به عنوان جاده ای خطرناک، کم عرض وباحجم تردد بالا گفت : تصادفات بسباری در این محور رخ می داد که دارای صدمات جانی و مالی برای مردم بود و

نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی از استاندارد سازی این جاده با اعتبار ۲۰۰میلیارد تومن و با ۹۰درصد پیشرفت فیزیکی خبر داد و   تعریض پل راه اهن این مسیر را بخش پایانی این جاده بر شمرد .
این نماینده مجلس حداقل اعتبار لازم برای جاده اقلید یاسوج (یا طریق الرضا) را ۵هزار میلیارد تومان ذکر کرد و خاطرنشان کرد: اعتبار دولتی این پروژه ممکن است به ۲۰ میلیارد برسد و لازم است از ظرفیتهای قانونی ماده ۵۶ بودجه در استفاده از ظرفیت بانک ها و اخذ تسهیلات برای تکمیل این پروژه استفاده کنیم.

وی با اشاره به اینکه ، قطعه ۱تکمیل شده گفت:  قطعه ۲از پشت دانشگاه دولتی تا ورودی تونل و قطعه ۳ دردشت نمدان و قطعه ۴از روستای اب باریک تا روستای اسپاس خواهد بود که حدود ۸۰۰تا هزار میلیارد تومن اعتبار برای این مسیر بودجه نیاز داریم .
نماینده مردم شهرستان اقلید با اشاره به اعتبار ۵۰۰میلیارد تومنی این پروژه از محل تسهیلات بانکهای تجارت و ملی ابراز داشت: چیزی حدود ۲۰۰میلیارد در سفردوم دولت برای تکمیل بخشهایی از این پروژه در نظر گرفته شده و مابقی نیز دردل بودجه های سالیانه تامین خواهد شد.

وی در خصوص مرکز ناباروری شهرستان های اقلید تصریح کرد: در برخی از شهرستانهایی که ساختمان اماده داشتند ، و مشکل تجهیزات داشتند مشکل در حد راه اندازی برطرف شده است ولی اقلید متاسفانه به دلیل نبود فضای مناسب به ۵و نیم‌میلیارد تومان هزینه کرد نیاز دارد که دانشگاه علوم پزشکی تا کنون ۱ونیم میلیارد تومان به بیمارستان اقلید کمک کرده ولی هنوز ۴میلیارد تومن اعتبار نیاز مالی تامین نشده که با توجه به دستور وزیر به عنوان یکی اولویت های اعلام شده این مورد باید از طریق وزارتخانه تامین اعتبار شود.
صالحی از کمک ۳۰میلیارد تومانی خیرین در حوزه سلامت خبر داد و اظهار داشت: در بحث کرونا و خرید تجهیزات کمک زیادی از طرف خیرین شهرستان انجام شده است.
وی در تشریح برنامه های شهرستان اقلید در حوزه گردشگری یاداورشد : شهرستان اقلید میزبان مسافران بسیاری از استانهای یزد و اصفهان است و مشکل منطقه گردشگری تنگ براق دیگر اماکن گردشگری شهرستان عدم وجود متولی مشخص است.
نماینده مردم شهرستان اقلید از طرح مطالعاتی با اعتبارات شهرستان و با کمک میراث خبر داد و بیان داشت: با در نظر گرفتن محدودیت هایی مانند حریم رودخانه، معارضات مردم بومی ، منابع طبیعی و محیط زیست، طرح نهایی تنگ براق بعنوان یک منطقه گردشگری در فارس نهایی میشود تا در اختیار سرمایه گذاران قرار گیرد.
وی از امادگی شهرستان در جهت همکاری با سرمایه گذاران در حوزه گردشگری خبر داد و افزود: در بحث تنگ براق و پارک انقلاب هم شهرداری و هم‌میراث فرهنگی امادگی همکاری دارند .
نماینده مردم شهرستان اقلید در خصوص فیبر نوری در سطح شهرستان گفت: فیبر نوری در سطح شهر اقلید بصورت عملیاتی داره انجام میشه و ۱۸۰ کیلومتر مجوز برای کل روستاها  گرفته شده ولی بصورت عملیاتی فیبر نوری روستایی هنوز آغاز بکار نکرده است.

انتهای پیام/