عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا گام مدیریت شهری شیراز در مسیر تحقق دیپلماسی شهری جامع‌نگر است
عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا گام مدیریت شهری شیراز در مسیر تحقق دیپلماسی شهری جامع‌نگر است

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز با تأکید بر حرکت مدیریت شهری در راستای دیپلماسی شهری جامع‌نگر، گفت: انتخاب شیراز به‌عنوان پایتخت محیط زیستی مجمع شهرداران آسیایی، گامی در مسیر تحقق دیپلماسی شهری جامع‌نگر است.

 

 

 

 

به گزارشپگاه خبر،  رضا جاویدی اظهار کرد: انتخاب شیراز به عنوان پایتخت محیط زیستی آسیا در سال ۲۰۲۴ گام ارزشمند مدیریت شهری در مسیر تحقق دیپلماسی شهری جامع‌نگر است.

وی با تشریح فرایند این انتخاب افزود: اداره کل ارتباطات و امور بین‌الملل در پی فراخوان مجمع شهرداران آسیایی برای انتخاب پایتخت‌های محیط زیستی، فرهنگی و گردشگری در سال ۲۰۲۴ با حوزه‌های ذی‌ربط در شهرداری مکاتبه و پس از دریافت مستندات مورد نیاز، تقاضانامه و فرم‌های مربوطه را تکمیل و برای دبیرخانه مجمع شهرداران آسیایی ارسال کرده است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز اضافه کرد: تصمیم و اختیار نهایی برای انتخاب هر یک از سه پایتخت بر عهده هیأت بررسی مجمع بوده اما با توجه به محدودیت انتخاب هر شهر در یک حوزه پایتختی، بر اساس نگاه کارشناسی حوزه بین‌الملل این اداره کل مبنی بر مغفول ماندن توانمندی‌ها و دستاوردهای محیط زیستی مدیریت شهری، لزوم تنوع بخشی و‌ جامع نگری در فعالیت‌های بین‌المللی و تأکید بر فرصت‌سازی برای ایجاد گفتمانی جدید مبتنی بر خردورزی، دانش محوری و همدلی برای حل چالش‌های زیست محیطی قابل تدبیر، تلاش و پیگیری همکاران ما معطوف به کسب عنوان پایتخت محیط زیستی بوده است.

جاویدی با اشاره به منویات رهبر معظم انقلاب و تأکید معظم له بر اهمیت حضور فعال در مجامع جهانی، این موضوع را از اولویت‌های مهم مجموعه متبوع خود بر شمرد و تصریح کرد: خوشبختانه ظرف سال‌های اخیر و به ویژه در زمان مسئولیت دکتر محمدحسن اسدی به عنوان شهردار، این حوزه پویاتر و پرتلاش‌تر به فعالیت خود ادامه داده و دستاوردهای ارزشمندی نیز کسب کرده است.

وی با مرور برخی رخدادهای مهم حوزه بین‌الملل از آغاز به کار ششمین دور شورای اسلامی شهر شیراز گفت: شهرداری شیراز تنها کلان‌شهر ایرانی عضو هیأت‌مدیره اتحادیه شهرهای تاریخی جهان، عضو هیأت‌مدیره انجمن کلانشهرهای مهم جهان (متروپلیس)، عضو تاثیرگذار و فعال سازمان شهرهای هوشمند پایدار و عضو شورای اجرایی شبکه همکاری بین شهری برای میراث فرهنگی ناملموس ICCN است.

مدیرکل ارتباطات و امور بین‌الملل شهرداری شیراز اضافه کرد: شهرداری این کلان‌شهر علاوه بر ارتباط مؤثر و کارآمد با نهادها و سازمان‌های بین‌المللی و دستاوردهای ارزنده در حوزه شبکه‌های بین‌المللی، در بخش ارتباطات شهر با شهر و ارتباطات دوجانبه نیز عملکرد مطلوبی داشته و ضمن تلاش برای تقویت و استحکام روابط موجود، همگام با دیپلماسی رسمی کشور و‌ همسو با تاکیدات شورای اسلامی شهر، در زمینه دیپلماسی شهری همسایه محور نیز اقدامات مؤثری انجام داده که امضای یادداشت تفاهم همکاری با شهردار نجف یکی از مصادیق آن به شمار می‌رود.

جاویدی با یادآوری ماهیت زمان‌بر و سازوکارها و‌ ملاحظات خاص حاکم بر فعالیت‌ها و همکاری‌های بین‌المللی، ابراز امیدواری کرد: سایر اقدامات انجام شده برای گسترش شبکه شهرهای دوست و‌ خواهرخوانده با محوریت پایتخت‌ها و کلانشهرهای اسلامی و‌ کشورهای همسایه پس از طی روال‌های قانونی، به‌زودی نهایی شده و با برنامه‌ریزی مطلوب و نگرشی عملگرایانه به دنبال تعریف ابتکارات ثمربخش و اثرگذار در این حوزه باشیم.

سخنگوی شهرداری شیراز خاطرنشان کرد: صرف گسترش ارتباطات بین‌المللی و‌ کسب کرسی در مجامع بین‌المللی هم از حیث افزایش جایگاه و اعتبار بین‌المللی و‌ تقویت جایگاه شهر و هم از حیث ایجاد سکویی تعاملی برای تبیین دستاوردها و دیدگاه‌ها ارزشمند است، اما این فرصت‌سازی‌ها زمانی بیشترین بهره و ثمردهی را خواهند داشت که همه مجموعه‌های ذی‌ربط مدیریت شهری و حتی سایر کنشگران دولتی و خصوصی با همدلی و هم افزایی در این مسیر گام بردارند.

بر اساس این گزارش، ریاست دوره‌ای مجمع شهرداران آسیایی بر عهده رستم امامعلی شهردار دوشنبه و رئیس پارلمان تاجیکستان است و دبیرخانه دائمی و مقر آن نیز در تهران واقع شده است.

انتهای پیام/