مدیر عامل شرکت آبفا فارس از نشت یابی شبکه های توزیع و انشعابات آب شرب در ۶ شهر استان طی سال جاری خبر داد و گفت: این اقدام علاوه برافزایش فشار شبکه های توزیع ، از هدر رفت ۶۳۰۰۰۰ متر مکعب آب جلوگیری نمود.
به گزارش پگاه خبر، دکتر علی جان صادق پور در همین خصوص با اشاره به چالش جهانی کم آبی در سال های اخیر، اظهار داشت: بر اساس داده های بانک جهانی، میلیونها نفر در نقاطی از کره زمین زندگی می کنند که ذخایر آب کافی برای تأمین نیازهای روزمره شان وجود ندارد.
وی سه عامل مهم که وضعیت تأمین آب شرب را با چالش های جدی مواجه نموده است را آلودگی منابع ، اتلاف گسترده آب و تغییرات اقلیمی عنوان نمود و تصریح کرد: محدودیت منابع آب و دور از دسترس بودن آب سالم و بهداشتی باعث گردیده است تا سالانه انسانهای زیادی در جهان براثر بیماریهای ناشی از آب آشامیدنی آلوده جان خود را از دست بدهند.
مدیر عامل شرکت آبفا استان فارس با اشاره به منشأ این عوامل افزود: گزارش انستیتوی بین المللی مدیریت آب نشان می دهد که ۹۸ درصد از کمبود آب، وابسته به عوامل انسانی و تنها ۲ درصد آن به دلایل طبیعی است.
وی ساختار معیوب شبکه های توزیع آب را از اهم عوامل انسانی موثر در هدر رفت آب دانست و گفت: چه در حین طراحی و چه در هنگام بهره برداری، عوامل طبیعی و یا غیرطبیعی باعث ایجاد خرابی در شبکه های آب می شوند که نتیجه آن نشت از مسیرهای عبور و انشعابات مشترکین می گردد.
وی تا ۵ درصد هدر رفت به صورت نشت در شبکه توزیع آب را اجتناب ناپذیر دانست ، اما تأکید نمود که کاهش همین مقدار نیز نقش مؤثری در صرفه جوئی و مدیریت بهره برداری از آب دارد.
این مقام ارشد آب شرب استان فارس با بیان سایر زیان های ناشی از هدر رفت آب از شبکه های توزیع، اضافه نمود: نشتی آب در شبکه های توزیع، علاوه بر هدر رفت ، از بعد اقتصادی نیز موجب اتلاف بیت المال و تضییع منابع مالی می گردد. بنابراین با توجه به خشکسالی های اخیر، مدیریت فشار شبکه و نشت یابی خطوط به منظور کاهش هدر رفت واقعی، از حفر چاه و تحمیل هزینه های سنگین بهره برداری، مقرون به صرفه و منطقی تر به نظر می رسد.
مدیر عامل شرکت آبفا فارس در ادامه عملکرد این شرکت در حوزه مزبور را نیز تشریح کرد و گفت: از ابتدای سال جاری تا کنون در شهرهای جهرم، آباده، سورمق، زرقان،کوار و دژکرد که از مناطق تنش دار و پروژه محور استان فارس می باشند ، به طور مجموع ۳۵ کیلومتر از شبکه ها و۵۲۴ رشته از انشعابات آب بافت قدیم بررسی و نشت یابی گردیده است که با کشف این نشتی ها از هدر رفت۶۳۰۰۰۰ متر مکعب آب جلوگیری به عمل آمده است. صرفه جویی حاصل از این اقدام معادل ۲۰ لیتر بر ثانیه است که میتواند آب مورد نیاز ۵۸۰۰ نفر را تامین کند.
دکتر صادق پور در پایان سخنان خود گفت: در سال جاری نسبت به خرید۳۶ دستگاه قلم نشت یاب مشترکین، ۳۴۷۷۱ دستگاه کنتور آب جهت تعویض کنتورمعیوب مشترکین ، لوازم کاهنده مصرف شامل پرلاتور، سردوش کاهنده، شیر هوشمند و شیر پدالی جهت مدارس ، مساجد ، خانه ی سالمندان و … ، خرید فشار سنج لاگردار جهت مدیریت فشار شبکه، خرید فلومتر جهت ورودی و خروجی مخازن و منابع آب اقدام گردیده که این روند به طور مستمر در سال آینده نیز ادامه خواهد یافت. وی خاطر نشان کرد: همچنین طبق برنامه های زمان بندی نشت یابی شبکه های توزیع و انشعابات آب شرب شهرهای داراب و فسا از محل طرح کاهش هدر رفت آب در دستور کار می باشد.
انتهای پیام/