در شرایط تحریم، کسب و کارهای نوپا به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند
در شرایط تحریم، کسب و کارهای نوپا به شدت تحت تاثیر قرار می گیرند

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: در شرایط تحریم ها یکی از کسب و کارهایی که به شدت تحت تاثیر قرار گرفت، همین کسب و کارهای نوپا بودند که به دلایل مختلف از جمله حذف شدن اپلیکیشن آنها در فضاهای مجازی، فعالیت آنها دچار مشکل شد. به گزارش پگاه […]

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان فارس گفت: در شرایط تحریم ها یکی از کسب و کارهایی که به شدت تحت تاثیر قرار گرفت، همین کسب و کارهای نوپا بودند که به دلایل مختلف از جمله حذف شدن اپلیکیشن آنها در فضاهای مجازی، فعالیت آنها دچار مشکل شد.

به گزارش پگاه خبر به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، یلدا راهدار در نخستین همایش ملی مدیریت نوین و کسب و کارهای نوپا در رونق تولید که در دانشگاه شیراز برگزار شد، بیان کرد: در کشور اخیرا کسب و کارهایی شکل گرفته که مبتنی بر تکنولوژی و داده های فناوری است که این کسب و کارهای نوپا که به استارت آپ مشهور شده اند تحولی عظیم در ارائه خدمات به مصرف کننده ایجاد کرده اند.


وی افزود: این نوع کسب و کارهای نوپا که عمدتا بر پایه فناوری و تکنولوژی استوار هستند چنانچه بتوانند در کنار پایداری، مقیاس پذیر هم باشند می توانند اشتغالزایی را افزایش داده و فرایند کارآفرینی را در حوزه اقتصاد اینترنتی و دیجیتالی افزایش دهد.
راهدار اظهارداشت: بر اساس آمار وزارت صمت، در سال ۱۳۹۷، از میان ۱۸۸ کشور ایران با تعداد ۱۶۱ استارتاپ رتبه ۴۸ را به خود اختصاص داده است این درحالی است که تعداد شرکت های دانش بنیان در سطح استان که مشغول به کار هستند ۱۵۴ عدد است و از این تعداد۳۳ شرکت در حوزه فناوری اطلاعات،ارتباطات و نرم افزارهای رایانه ای فعالیت می کنند.
وی اضافه کرد: به دلیل اینکه استارتاپها کسب و کارهای نوظهوری هستند هنوز قوانین و مقررات مدون شده ای برای آنها تعریف نشده است و با پیچ و خم های سیستم های اداری دست و پنجه نرم می کنند و روند رشد آنها با کندی مواجه است.
عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی فارس ادامه داد: یکی از مشکلات اولیه استارتاپ ها در شروع کار نبود قانون مناسب و کارا در حوزه حقوق مالکیت معنوی است و اگر فردی احساس امنیت نسبت به محفوظ ماندن ایده و حقوق مربوط به آن نداشته باشد نمی تواند کسب و کار را ایجاد و فعالیت کنند.
راهدار عنوان داشت: از ﻫﻤﯿﻦ رو، ﯾﮑﯽ از اﻟﺰاﻣﺎت ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﺳﺘﺎرتاپ ﻫﺎ وﺟﻮد ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ در ﮐﺸﻮر اﺳﺖ و ﺗﺎ زﻣﺎﻧﯽ ﮐﻪ اﯾﻦ ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﺑﻪ درﺳﺘﯽ ﺗﺪوﯾﻦ و اﺟﺮاﯾﯽ ﻧﺸﻮﻧﺪ اﻣﮑﺎن ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﺳﺘﺎرتاپ ﻫﺎ وﺟﻮد ﻧﺪارد.
وی تصریح کرد: این درحالی است که به دلیل تفاوت استارتاپ ها با سایر کسب و کارها، ریسک پذیری آنها بسیار بالاست و سرمایه گذاران معمولا تمایل دارﻧﺪ در ﺟﺎﯾﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ ﺧﻮد را ﺻﺮف ﮐﻨﻨﺪ ﮐﻪ رﯾﺴﮏ ﮐﻤﯽ داﺷﺘﻪ ﺑﺎﺷﺪ و ﭘﻮل آﻧﻬﺎ در ﻣﻌﺮض ﺧﻄﺮ ﻗﺮار ﻧﮕﯿﺮد و چنانچه کسب و کار با شکست مواجه شود کلیه هزینه ها بر دوش کارآفرین خواهد بود و در حال حاضر هم صندوق های سرمایه گذاری ریسک پذیر برای این نوع کسب و کارها تعریف نشده است.
راهدار افزود: تحقیق و توسعه جز جدایی ناپذیر استارتاپ ها به حساب می آیند و جریان تولید دانش و خلق ایده در کشور جدی است اما اثربخشی و به کارگیری این دانش ضعیف است که عمدتا ناشی از ناهماهنگی میان نهادهای تحقیق و توسعه و دانشگاه‌ها و فضای کسب و کار است.
وی بیان کرد: همچنین فعالیت استارتاپ ها بر پایه فناوری اطلاعات و اینترنت است و یکی از شروط اصلی کارکرد آنها دسترسی به اینترنت پر سرعت در تمامی مکان ها، پهنای باند مناسب و قیمت مقرون به صرفه می باشد که متاسفانه شاهد بودیم که با قطع اینترنت در ماه گذشته ضرر هنگفتی به بسیاری از این استارتاپ ها وارد کرد.
این همایش با پنل های تخصصی در محورهای مدیریت نوین، در حوزه کسب و کارهای نوپا و رونق تولید و کسب و کارها و رونق تولید با حضور اساتید دانشگاه و کارشناسان هر بخش برگزار شد.
انتهای پیام/