معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بر همکاری سازمان محیط زیست و شهرداری کلانشهرها و سایر ارگانهای اجرایی در راستای حفظ محیط زیست تأکید کرد. به گزارش پگاه خبر، ایرج حشمتی در چهلویکمین نشست کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور با تبریک ولادت امام رضا(ع) و روز محیط […]
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست بر همکاری سازمان محیط زیست و شهرداری کلانشهرها و سایر ارگانهای اجرایی در راستای حفظ محیط زیست تأکید کرد.
به گزارش پگاه خبر، ایرج حشمتی در چهلویکمین نشست کمیسیون محیط زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلانشهرهای کشور با تبریک ولادت امام رضا(ع) و روز محیط بان بر نقش اصلی محیط بانان در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور برای نسلهای آتی، تأکید کرد.
او یکی از مشکلات و چالشهای اصلی در موضوع محیط زیست کشور را مرتبط با عدم شناخت و اهمیت دانش زیستمحیطی بخشی از تصمیمسازان و تصمیمگیران دانست و افزود: تکالیف قانونی انباشت شده از سالهای گذشته در زمینه محیط زیست در کشور وجود دارد که شناخت ابعاد محیط زیست لازمه اجرای آن است.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین موضوع توجه به راهبردهای توسعه پایدار در اجرای فعالیت های اقتصادی را از سایر موارد مورد اهمیت در محیط زیست دانست و ادامه داد: در حال حاضر پنج چالش اساسی آب، آلودگی هوا و تغییر اقلیم، تغییر کاربری اراضی و فرسایش خاک، مصرف انرژی و خطر انقراض تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی در کشور وجود دارد.
حشمتی با این عنوان که در حال حاضر کمتر از ۴۶ درصد شهرهای کشور از بازتصفیه خانههای آب و فاضلاب برخوردارند، نسبت به استفاده بی رویه از انرژی و عدم بهرهبرداری بهینه از آب و نبود زیرساختهای مناسب برای مدیریت پسماند در کشور، نسبت به توجه همه دستگاههای اجرایی، حقیقی و حقوقی به اصل ۵۰ قانون اساسی اشاره کرد که در آن وظیفه عمومی حفظ محیط زیست به صراحت بیان شده است، اشاره کرد.
او همچنین بیان کرد: با توجه ویژه دولت مردمی به موضوع گرد و غبار و هزینه کرد بیش از هشت هزار میلیارد ریال که منجر به اقدامات تلفیقی با راهکارهای مختلف در زمینه مقابله با گرد و غبار در مساحت حدود ۷۶۰ هزار هکتار انجام پذیرفته است، لیکن بیش از ۵ میلیون هکتار کانون های داخلی و بیش از ۲۷۰ میلیون هکتار از کانونهای خارجی، عامل اصلی گرد و غبار در کشور در شش ماه اول سال بوده اند.
او همچنین تصریح کرد: سالانه حدود ۱۴۵ میلیون تُن ذرات ریز کوچکتر از ۱۰ میکرون به سوی کشور گسیل می.شود.
حشمتی در ادامه در خصوص نقش منابع متحرک در آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۶.۵ میلیون خودرو از ۲۵ خودروی شماره گذاری شده در کشور فرسوده است و این در حالیست که در خصوص موتور سیکلت نیز بالغ بر ۹ میلیون از ۱۲ میلیون ناوگان موتور سیکلت، فرسوده بوده که از علل قابل توجهی آلودگی هوا در کلانشهرهای کشور هستند که لازم است برای آن چارهاندیشی شود.
این مقام مسئول در حوزه محیط زیست ادامه داد: در حال حاضر کمتر از یک درصد از انرژیهای مورد نیاز کشور را انرژیهای تجدیدپذیر به خود اختصاص میدهد.
حشمتی همچنین با اعلام فعالیت ۱۴۰ هزار صنعت در کشور، افزود: توجه به پایش با استفاده از فناوریهای نوین و تبادل تجربیات شهرداریهای کلانشهرها در این زمینه پسماند، آب و هوا و نقش مسئولیت اجتماعی صنایع در حفظ محیط زیست و… میتواند راهی برای برون رفت از معضلات فعلی و چالشهای زیست محیطی کشور باشد.
معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان با اشاره به ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده و ابلاغ آییننامه اجرایی مصوب شده آن توسط هیئت دولت، فرصتی مغتنم برای ارتقای محیط زیست شهری در راستای توجه به حقوق شهروندی مردم دانست.
انتهای پیام/
زرین کلاه