مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه هفته هنر انقلاب فرصتی برای بازخوانی اندیشهها و سلوک حقیقت جویانه شهید آوینی است، گفت: هنر انقلاب هنری متعهد است و با ژست های رایج روزگار ما چندان همخوانی ندارد؛ هنر در منظر امام ذاتاً و ماهیتاً امانتدار مبارزه با دشمنان دین است. به گزارش پگاه […]
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس با بیان اینکه هفته هنر انقلاب فرصتی برای بازخوانی اندیشهها و سلوک حقیقت جویانه شهید آوینی است، گفت: هنر انقلاب هنری متعهد است و با ژست های رایج روزگار ما چندان همخوانی ندارد؛ هنر در منظر امام ذاتاً و ماهیتاً امانتدار مبارزه با دشمنان دین است.
به گزارش پگاه خبر، حمیدرضا قانعی، اظهار کرد: روز هنر انقلاب اسلامی بهانه ای برای گرامیداشت افکار و اندیشه های متفکری است که هنوز پس از گذشت ۳۰ سال از شهادتش، ابعاد مختلف نگاه و نظریه های او برای اهل فن ناشناخته مانده است.
شهید آوینی متفکری از جنس انقلاب
قانعی افزود: شهید آوینی در مقالات متعدد خود از نسبت انقلاب اسلامی با پدیده های عالم جدید سخن می گوید و راه تحقق تمدن نوین اسلامی را تبیین و توضیح و گفت و گو در ماهیت این پدیده ها می داند، نسبتی که پس از گذشت سالیان سال همچنان برخی برای هم نسلهای ما مبهم و بیپاسخ است.
به چالش کشیدن ماهیت هنر با تصاویری از سبک زندگی رزمندگان
وی اضافه کرد: اینکه شهید آوینی ماهیت هنر جدید را با تصاویری از سبک زندگی رزمندگان اسلام به چالش میکشد برکسی پوشیده نیست، اما توضیح اینکه چگونه میشود به این مهارت دست یافت شاید چندان راحت نباشد.
شهید آوینی الگویی مناسب برای هنرمندان
وی عنوان کرد: آوینی روایتگری صادق از فرزندان روحالله در جبهههای نبرد حق علیه باطل بود و برای به تصویر کشیدن این رشادت ها از قابهای معمول و مرسوم مستندسازی عبور کرده و به مدل و سبکی متناسب با ظرفیت مردمان مبارز عصر خود، دست یافت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس با بیان اینکه شهید آوینی الگویی مناسب برای هنرمندان روزگار ماست، گفت: توجه به سبک و سیاق و اندیشه و تفکر ایشان از ضروریات امروز انقلاب اسلامی است؛ به امید آنکه هفته هنر انقلاب فرصتی برای بازخوانی اندیشه ها و سلوک حقیقت جویانه ایشان فراهم آورد و راز شهادت ایشان فاش گردد.
سید مرتضی آوینی معروف به کامران آوینی متولد۲۱ شهریور ۱۳۲۶ در شهر ری است که در ۲۰ فروردین ۱۳۷۲ در فکه به شهادت رسید؛ پس از شهادت این هنرمند در روز بیستم فروردین سال ۱۳۷۲، با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به مقام معظم رهبری، این روز به عنوان «روز هنر انقلاب اسلامی» نام گذاری شد.