عدم توجه به بسته بندی، موجب از دست رفتن برخی بازارهای صادراتی ما شده است
عدم توجه به بسته بندی، موجب از دست رفتن برخی بازارهای صادراتی ما شده است

عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس گفت: یکی از دلایل عدم توجه به مقوله بسته بندی، خام فروشی کالاها و محصولات است که همین موضوع موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی ما در برخی از کشورها شده است. به گزارش پگاه خبر به نقل از روابط […]

عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس گفت: یکی از دلایل عدم توجه به مقوله بسته بندی، خام فروشی کالاها و محصولات است که همین موضوع موجب از دست رفتن بازارهای صادراتی ما در برخی از کشورها شده است.


به گزارش پگاه خبر به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی فارس، سهراب شرفی در نشست هم اندیشی بسته بندی محصولات صنایع دستی در این اتاق که با حضور کارشناسان و فعالان حوزه صنایع دستی و بسته بندی برگزار شد، بیان کرد: سالهاست که کشور ما در صنعت بسته بندی کالا و محصولات به ویژه در بخش صادرات با مشکل اساسی روبروست و علیرغم آگاهی از تاثیرگذاری این صنعت بر ارزش کالا، همچنان با عقب افتادگی روبرو هستیم.
وی افزود: کالاهای ما در بخش های مختلف کشاورزی مانند خرما و زعفران، اسباب بازی، صنایع دستی و غیره از کیفیت بالایی برخوردار هستند اما به دلیل ضعف در بسته بندی؛ نمی توانیم به طور شایسته کالاهای مان را معرفی کنیم بنابراین کیفیت کالا مشخص نمی شود و در دنیا مورد پذیرش نیست و کالاهای ما با ضرر مواجه می شود.
شرفی با بیان اینکه به دلیل عدم توجه به بسته بندی بازار خارجی بسیاری از کالاها از دست تجار و بازرگانان ما خارج شده است اظهارداشت: به دلیل عدم برخورداری از بسته بندی در بخش صادرات کالا و محصولات با حدود ۳۰ درصد ضایعات روبرو هستیم که این میزان قابل تعمق است.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی فارس با بیان اینکه باور داریم که بسته بندی سهم مهمی در معرفی و تجارت بین المللی محصولات ما دارد ادامه داد: توجه به بسته بندی و اهتمام در این حوزه می تواند اشتغالزایی، جلوگیری از ضایعات محصولات صادراتی و ثروت آفرینی را به دنبال داشته باشد.
شرفی با بیان اینکه می توانیم با بهره گیری از خلاقیت و اراده عقب افتادگی ها در صنعت بسته بندی را جبران کرد عنوان داشت: در بخش بسته بندی باید به گونه ای عمل کنیم که مشتری به سمت کالا سوق پیدا کند که توجه به این بخش در استان نیازمند همکاری و تشویق برای سرمایه گذاری است.
وی با اشاره به برگزاری برنامه های ویژه در حوزه بسته بندی با حضور فعالان هر بخش در اتاق بازرگانی فارس اضافه کرد: صنعت بسته بندی بسیار وسیع است که امیدواریم با برگزاری چنین جلساتی بتوانیم در صنعت بسته بندی استان شاهد تحرکات مثبتی باشیم.
در این جلسه علی اصغر ظریفکار فرد نایب رییس کمیسیون گردشگری و کسب و کارهای وابسته اتاق بازرگانی فارس نیز گفت: معضل بسته بندی و خام فروشی مختص به حوزه صنایع دستی نیست و ما در سایر حوزه های صادراتی نیز با مشکل بسته بندی روبرو هستیم که همین عامل صادرات کالاهای ما را معضلاتی عدیده ای روبرو کرده است.


در ادامه جلسه ارژنگ ربیعی رئیس کمیته صنایع دستی اتاق بازرگانی فارس هم با اشاره به چرخه اقتصادی محصولات گفت: تعدد و تنوع محصولات صنایع دستی مهمترین دلیل عدم بسته بندی صنایع دستی است اما این نکته حائز اهمیت است که مهمترین بخش نشان دادن محصول، بسته بندی به لحاظ زیبایی و به لحاظ حفاظت از محصول است.
وی، از دیگر دلایل عدم بسته بندی در حوزه صنایع دستی را عدم حمایت مسئولان عنوان کرد.
ربیعی افزود: در دیدگاه جهانی تجارت، بسته بندی می بایست حداقل ۵ درصد تا حداکثر ۱۰ درصد قیمت تمام شده محصول را به خود اختصاص دهد.
همچنین در ادامه تاج پرست پرست مدیر موسسه فرهنگی هنری آریاآوای آیریک نیز با بیان توضیحاتی پیرامون الزام بسته بندی در تمام محصولات اعم از کشاورزی، تولیدی و غیره گفت: اولویت بسته بندی در بخش صنایع دستی، طرح استاندارد سازی بسته بندی در محصولات صنایع دستی است بنابراین ایجاد کارگروه¬هایی در رشته های مختلف صنایع دستی جهت تعیین استاندارسازی محصولات ضروری است.
وی ادامه داد: از دیگر موارد قابل توجه اهتمام هنرمندان صنایع دستی جهت محدود کردن تنوع در اندازه محصولات صنایع دستی و در نهایت استاندارد کردن محصولات است تا هزینه بسته بندی به صرفه باشد و در نهایت منجر به فروش شود.
در این نشست آقایان ارژنگ ربیعی رئیس کمیته صنایع دستی، تاج پرست مدیر موسسه فرهنگی هنری آریاآوای آیریک ، قبادی مدیر عامل مرکز تجارت جهانی صنایع دستی فارس و فعالان بخش خصوصی در حوزه صنایع دستی و بسته بندی بیان موارد تخصصی در حوزه بسته بندی محصولات صنایع دستی پرداختند.
انتهای پیام/